reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

u nas też dzieciorki odpadły, Sarę wybudziłam do mycia, bo jej i tak wszysto jedno, Flo jedzie 3 dzień bez kapieli...poczekamy aż brud zacznie sam odpadać:-p Jutro mamy wyzwanie, bo R musi jechać do rodinnego miasta, bo jego ukochana ciocia leży w kiepskim stanie na oiomie, niby parę godzin go tylko nie będzie, więc powinnyśmy dać radę, ale mam nadzieję, że dziewczynki nie wybiorą sobie akurat jutra na bycie nieznośnymi:-p

Jeśli chodzi o zajęcia dodatkowe to ja wybór pozostawiam Flo, oczywiście delikatnie ją ukierunkowując: zobaczymy, jak poziom zajęć w nowym przedszkolu, ale generalnie chciałabym, żeby na jakieś tańce chodziła, bo ma do tego dryg:tak: Instrumenty odpadają, chyba, że się uprze, bo słuch ma raczej po nas, czyli beztalencie kompletne, a codziennego rzępolenia fałszywie gam nie zniosę:-p

Dobra, zmykam spać, bo głodomór niedługo wstanie...jutro może ją zwaŻę, ale trochę się boję, bo dziś owszem jadła co 3 godziny, ale pożerała zawartość obu piersi plus jakieś 50 ml butli na dokładkę, więc być może waży już 5 kg:-p

reklama
Surv dasz radę z dziewczynami jutro
Gorzej by było gdyby R musiał z nimi na kilka godz zostac:-)

Kic no jesteś niemożliwa. Juz myślisz o zmianie stokka na coś innego?

Oj ja dzis mam gorszy dzień. Na dobra sprawę za 5 dni i tak termin wiec dotrwac musze
P jutro jedzie z synem do mechaników i mam dzień wolny
Popołudniem zjada dziadki
Oby tylko spokój brzuchatkowy panował
Ide spać bo oczy sie kleja

I jak tam po nocy? Wszyscy wypoczęci?
Ja to się cieszę, że dzis piatek - ale to standard ;-)
A w weekend ma być znaczne pogorszenie pogody - a komunie w pełni

w zasadzie wypoczęci;-) Cyckowanie standardowo, już nawet bez butelki, tak ładnie herbatki laktacyjne podziałały i gdyby nie awaria z eksplozją pełnej pieluchy, zakończona upaskudzeniem nawet gipsu, to byłoby idealnie;-) Chyba muszę zmienić pieluchy na pampersy, bo lepiej dopasowują się do ciała,; huggiesy regularnie mi przelewa bokiem, bo przy sztywnych nóżkach i szerokim pieluchowaniu nie jestem w stanie ich szczelnie zapiąć:sorry2:

Renia, no w sumie masz rację: R nawet jeszcze małej nie przewijał, bo się boi przy tym gipsie:sorry: A Tobie już naprawdę niewiele zostało, więc jakoś się doturlasz, a w środę bedziemy świętować narodziny Ignasia:tak:

Kic, no nam w sumie ten kryzys cyckowy na dobre wyszedł: zamierzam raz-dwa razy dziennie karmić treningowo butelką, bo dzięki temu bedę miała możliwość samodzielnego wyjścia z domu, a nie jak z Flo pol roku uwiązania do niemowlęcia:tak: A, i podaj mi na priv dane swojej siostry, to ją dodam na FB.

Kasia, no u nas grożą już dziś wieczorem jakimiś mega nawałnicami a od jutra mróz prawie...mam nadzieję, że tak źle nie bedzie, bo parę wsi dalej jest festyn strażacki i chcieliśmy jechać, bo Flo zakochana w służbach mundurowych:-)

dobra, lecę na allegro poszukać recznika z kucykami, bo Flo oddała swój niemowlęcy Sarze, ale w zamian wymaga okupu:-p (swoją drogą, jak mozna zachwycać się słitaśnymi różowymi konikami i jednocześnie chcieć zostać strażakiem?:-D)

witam po nocce
oj od 3 już nie było źle - spałam
ale zanim to nastąpiło to Ignaś naszalał się za 3ch, później macica zaczęła uskuteczniać skurcze
ja przerażona bo nie lubie wsłuchiwać się w naturalne symptomy (jestem cc) pocieszałam się, że wody nie odchodzą a skurcze są do zniesienia więc nie ma szans żeby to było to;-)
chyba jednak zaczynam panikować:sorry2:

Surv super, że laktacja wychodzi - oj też bym chciała, żeby gładko poszło
a do do kucyków i stażaków to Flo rozumię z racji płci, ale mój Tymi też lubi te kucyki oglądać
:confused:na szczęście jak widzi zabawki z nimi to mówi "to dla dziewczyn"

Kasiu no ochłodzenie idzie
zimni ogrodnicy i Zośka więc szystko w normie

mój mały t-rex się budzi;-)
oj dzis tyle atrakcji
jadzie z tatusiem rajdówkę zawieźć do specjalisty
jak widzę go siedzącego obok kierowcy to normalnie bezcenne
uśmiech od ucha do ucha
pewnie szybciej zarazi sie rajdami niż grą na instrumencie;-)

życzę miłego dnia
ja odpoczywam na maxsa - muszę dotrwać do 16go

Witam

Surv super że nocka już spoko, i dajecie radę.Dziś też na pewno dasz radę z 2 pannami.Jest ładnie można na ogród wypełznąć ;-)

Pabla fajnie że Sonia już dobrze, i nie potrzebny był szpital :tak:

Reniu ależ leci, zostało tylko 5 dni, i Ignaś będzie po tej stronie. Tymi jak Wiki cieszy z samochodu :-D A z granie na pianinie fajna rzecz, moje na razie nie chcą na niczym grać poza nerwami :sorry:

Kasiu ja też cieszę się że piątek. Co do pogody to zła jestem, że ma się zepsuć bo właśnie w niedzielę idziemy na komunię:tak: A Tobie jak się głosowanie w YCD podobało???

Kic no niezła kolacja, placuszki ;-). A z wózkami wow już następny masz na oku :confused:

Dorka a Ty jak dziś , zamelduj się :-)

Miłego dnia.

Witam rankiem:)
Dzieci śpią (czyt. M i Liwka:-p)
Surv teraz w realu jest promocja na pieluchy z pampersa ale zaczyna się od 3 -w pudłach, ale chyba 2 też są.Widzę że na promobaby jeszcze nie ma tej promocji:/ ja już własnie wróciłam ze sklepu i porobiłam zapasy:-p
Renia poluję na joolz'a;-):-D
Sylcia no mój Kuba chce grać, więc chciałabym to wykorzystać:tak:
Kasia też się cieszę że jutro weekend:happy2:idę z Kubą do cyrku-zobaczymy jak zareaguje-jeszcze nigdy nie był.

u nas pogoda cudna!zobaczymy jak będzie jutro:cool2:

Surv, za mundurem panny sznurem, więc wiesz, wszystko w normie ;-) Z tą butelką, to fajnie kombinujesz, bo jednak jest wtedy zawór bezpieczeństwa i zostawić maluszka z tatusiem można
Sylcia, co do głosowania, to miałam takie samo zdanie jak Ty i żałuje, że odpadli ci co odpadli:sorry2:
Kic, jak to dzieci śpią? Jeszcze??? Aaaa, Liwka z tatusiem:-D

Survivor no coraz lepiej ;-) z butla to masz racje,przyzywczajaj.Moja od malego pila herbatki i potem nie bylo problemu z mlekiem z butli.
Kic dzieki za cynk o promo. Ostatnio byly tez w pudlach rozm.3 150 szt za 69 zl,a teraz po ile sa? Mysmy sie juz na 4 przeniesli,ale mam wrazenie ze za duze,chociaz wagowo niby ok.

oooo musze leciec,bo alarm z salonu dobiega:eek:

reklama
Melduje sie nadal w 2w1:tak: Zaraz musze isc na zakupy poki nie pada:tak:Dzis G bratowa ciezrowka pojechala na porodowke(tesciowa mowi ze jakies skrzepy jej sie pojawily)Termin z om miala na 24 kwietnia a lekarz jej zmienil na termin z usg na 8 maja:eek:wiec niby juz jest ponad 2tyg po terminie:dry: W poniedzialek jak nic nie bedzie sie dzialo beda wywolywac:tak:
Ja ide ok 16 na KTG:tak:Wczoraj wieczorem znowu mialam skurcze i tak cala noc:no: W koncu nad ranem przeszlo i do teraz mam jakies tam pojedyncze skurcze:tak:Czy moja macica musi az tak duzo cwiczyc;-) Juz mam dosc,jeszcze mala przyszla do nas w nocy do lozka(a ja juz nie potrafie z nia spac:no:),wiec przenioslam sie do niej do lozka ,ale co chwle sie budzilam:eek:
Survi super ze laktacja uratowana,a z 2 dasz rade:tak:
Kic Misia byla niedawno z G w cyrku:tak:Bardzo jej sie podobalo,ale ja wrocila to normalnie byla w szoku:-D
Sylcia u nas tez ma sie popsuc pogoda na wekeend wiec mogla bym urodzic:-D
Renia to dzis relaks:tak:
Dobra spadam,dam pozniej znac jak po KTG,mam nadzieje ze rozwarcie sie ruszylo:tak:

Do góry