reklama

Lipiec 2008

Witam wszystkie lipcóweczki :) Podczytuję Was codziennie (takie mam ostatnio hobby :-)), ale jakoś tak rzadko się odzywam :zawstydzona/y:...
Duże te Wasze bąbelki rosną ;) Moja córcia na usg w 29 tyg. ważyła tylko 1050g. Bardzo malusia w porównaniu z innymi lipcowymi maluszkami :-( ale lekarz twierdzi, że wszysto jest ok. i taka widocznie jej "uroda"..... Hm, trochę się martwię.
Co prawda mój synek też nie urodził sie jakiś wielki (3110 g i 51 cm) ale ... to jednak dużo mniej niż u "statystycznego" dzidziolka w tym wieku ...

reklama
Powiem szczerze,ze jestem troszke zazdrosna o te wszystkie informacje jakie posiadacie o swoich dzieciaczkach:zawstydzona/y:.Ja niestety nie wiem jak moj maly Macius rosnie,ile wazy no i tak bardzo chcialabym go jeszcze zobaczyc jak sobie siedzi w brzuszku:-(Ostatnie usg mialam w 25 tc,a to i tak bylo jedno ponadplanowe,bo ostatnie(drugie) usg robia tu w 21 tc,a pozniej do porodu juz nic,tylko mierza brzuch.Wiec po rozmiarze mojego brzucha,polozna stwierdzila,ze wielkosc malucha jest w normie (jak zawsze wszystko ok,albo bardzo dobrze,zadnych szczegolowych badan ani informacji),ale tak naprawde,na wykresie w karcie plasujemy sie na gornej kresce,czyli ponadprzecietnie:-).
No ale chcialabym wiedziec i sie ewentualnie przygotowac na porod malego olbrzymka:tak:, termin z pierwszego usg na 4 lipca,z OM wyszlo n 8 lipca,a z ostaniego USG,ze tydzien wczesniej,czyli 1 lipca.Ciekawe co by teraz wyszlo na usg:confused:

wow dziewczyny jestem pod wrażeniem!! moja corcia też duża:-) coś lipcowe dzieci dorodne będą:-)
roni już na początek czerwca?? wow, to sezon rozpoczniesz:-)
a mi się z tego wszystkeigo dziś śniło że urodziłam dziecko ponad 5,5 kg:-) ale nie wygladała na zapaśnika sumo:-)

Oj, z tymi terminami to tylko jest problem, bo już się nastawimy na jakis konkretny, a potem tylko czekać, czekać aż szlag trafia. Ja się nastawiam na najpóźniejszy jak narazie, czyli 17 lipca, a zobaczymy co wyjdzie. Ostatnie usg na początku czerwca i wtedy zobaczę jak malutka się rozwija.

a pamietam, że lekarz mi mówił że najbardziej wiarygodne terminy to termin wg OM, i termin pierwszego usg, które zwykle robią w 6-8 tyg. Potem to juz dzieci różnie sie rozwijają i dlatego są takie rozbieżności...

Ja myślę, że jak Roni urodzi (typuję początek czerwca;-)) to zaczniemy na wyścigi latać na izby przyjęć z prawdziwymi i urojonymi objawami porodu:-D

Magdzia rozumiem Cię bo ja Marcela oglądałam ostatnio w 22tc i strasznie już mi się dłużyło czekanie na to USG! Szkoda że tam nie robią chociaż jednego kontrolnego USG między połówkowym a porodem. Ten rozmiar brzucha może być mylący, bo ja się wczoraj dowiedziałam że brzuszek mam malutki (na 26 tc) a Marcel sporo dłuższy niż przewiduje norma. Więc nie ma takiej bezpośredniej zależności.

no zobaczymy niedługo zmienimy temat nie na rozmiar brzuszka, tylko, skórcze przepowiadajace, biegunki, bóle krzyza itd...

reklama
Ech, to ja czekam do końca... Mam termin na 28 lipca :))
Chyba pęknę jak będziecie sie chwaliły swoimi maluszkami :-)......a ja wtedy będę sapać i zipać z wielkim arbuzem z przodu czekając na swoją kolej :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry