reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Dorka to może w środe?
idz juz z torba jak radzi Madzia i powiedzz, że wyjdziesz z dzieckiem i basta

Kic 6 zmysł to w centrum jest? Tam feby mają?
no ja póki co podjadę do centrum dziecięcego bo tam allesa widziałam a zależy mi póki co na takich zwykłych bezfiżbinowych i bezszwowych - delikatnych na początek

Madzia no w radiu trąbić nie będą ale środa to rzeczywiście już tuż tuż
moja friend właśnie dzwoniła i mówi, że cała noc rodziła za mnie;-)
ale Twoj synuś to z tym wstawaniem jest niesamowity
jak ja się ciezę, że Tymiego trzeba budzić;-)

Kasiu no babcia jest całym światem
no i jeszcze jest na każde zawołanie a fajnie porzadzić więc zamyka się z nią w pokoju i zamęcza dinozaurami;-)

oki idę pogonic chłopa i się zbieramy do sklepu

reklama
Dorka, no to skoro jutro i tak bedziesz na oddziale położniczym, to ja bym nie popuścila i zasymulowała bóle:-D

Renia, oj wiem, jak się stres kumuluje tuż przed - tym razem nie zdążyłam się zdenerwować, ale przy Flo 2 dni przed cesarką byłam nie do zycia ze strachu:-( Na ile Ci się uda zrób sobie jutro dzień dobroci dla siebie: jakieś kąpiele dużo dobrego jedzenia i takie tam:tak:

U nas wstawanie od kiedy mieszkamy na wsi wywróciło się do góry nogami:-p Co prawda wczoraj obie panny balowały do 23, bo Flo po wstawaniu o 10 śpiąca nie była, a Sara przez 2 godziny nie potrafiła zdecydować, czy lepiej jest jeść czy spać, ale za to dziś starsza wstała o 9, a młodsza przespała od 24 do 7 bez budzenia:szok: Moze rzeczywiście Sara w nagrodę na ciężką ciążę będzie modelowym dzidziusiem?:tak:

Sylcia, no ja już chyba zacznę propagandę przedkomunijną, żeby potem nie było, ze mloda auta zarząda:-p Na szczęście Flo ma bardzo rozsądnych chrzestnych, więc oni na pewno w wariactwo prezentowe wciągnąć się nie dadzą, a i Sarze R będzie musiał wybrać kogoś normalnego:tak: Na razie to musimy kieckę na Boże Ciało skombinować, bo R nadal jest najbardziej gorliwym wiernym w powiecie, więc pewno dziewczynka pójdzie z nim kwiatki sypać:tak:

Czuję się nieco nieswojo, bo obie panienki spią (Flo pierwszy raz od roku w dzień:szok:) i mi ten spokój w domu nie pasuje do wizerunku udręczonej matki polki obwieszonej ryczącymi dziećmi:-)

surv to super, ze ogarniasz a nawet powiem więcej- jest lepiej
nie dość, że spanie mają pannice to jeszcze apetyt i mam wrażenie, że ty też w świetnej formie

planuje jutro dzień z masażem, piling i relaksik
dziś dzwoniłam do mojego pana dr z zapytaniem o wynik bakteriologiczny i jest git
byłam na zakupach kupiłam rożek synkowi, butelkę w razie czego, biustonosz do karmienia, byłam w hm ale niestety jakoś nie umiałam wybrać nic dla siebie a chciałam kupić sobie cuś w ramach odstresowywania;-)

Kic rozglądałam się za Tobą tzn różowym stokkiem bo byłam na 3 stawach;-)

teraz ide się legnąć i odpocząć

Renia a wiesz że tam dziś byłam:tak::-)tak ok 14- kupiłam Kubie super kurtkę w Kappahl:tak:taką softshell - teraz mają przeceny 50%:tak:o taką Kurtka typu shell - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci no a potem jeszcze z M w Gosporcie odebrać rowerek z serwisu i oczywiście d*** nie zrobiony:wściekła/y:a 6 zmysł jest jeden w FasionHouse w Jaworznie (tam są spoko ceny bo mają końcówkę kolekcji) i na ul. Teatralnej w Katowicach (przy rynku). Fajny sklep z bielizną mają też na 3go maja w Katowicach już bliżej placu Wolności:tak:no ja od początku miałam z fiszbinami bo mam dość duży biust, uwielbiam staniki Frey'i:tak:
Surv no nie narzekaj bo Ci się dziewczynki zbuntują;-)piękna nocka widzę, wściekle zazdroszczę:-p:happy:

Oliwia dziś spała tylko koło 11 i już jest mega jęcząca ale tak z 30 minut muszę ją przytrzymać, potem szybka kąpiel i o 19 lulu:tak:

Kic no to ja tam byłam koło 15tej
ale do hm tylko zajrzałam bo dalej to już ciężko było;-)
fajna kurteczka ta dla Kubusia - teraz na te wietrzyska idealna
no ja póki co wolę bez fiżbin i taki też zakupiłam na początek
jak sie ustabilizuje pokarmowo to coś ładniejszego sobie dla wygód (.)(.) zakupię

oj ja poleżałam i lepiej mi
moje synostwo już rozpieszczone
wchodze do salonu a tam książę na sofce z babcią
babcia podaje kawałeczki chlebka, podaje picie:szok:
normalnie księciuniu jak nic
muszę to przerwać bo jak sie rozbestwi a babcia juz pojedzie to ja będę miała przechlapane

oki ide puścić jeszcze jedno pranko Ignasia

Kic - widzę że Liwka podobnie śpi jak Sonia. Sonia generalnie przestawia się powoli na 1 spanie w dzień, jak zaśnie około 12:00 i pośpi do 14:00 to jest już finito. Dziś padła o 10:30, pospała do 12:00, około 17:00 była mega zmęczona więc zasnęła na jakieś 40 min i koniec. Pójdzie spać około 21:00 pewnie.
a,wysłałam Twojej siostrze zaproszenie na fb:-)
Surv - piękna nocka, zazdroszczę bardzo i trzymam kciuki oby tak było i lepiej!!!
Renia - jutro ostatni dzień spokoju? kurcze, gdybym tak wiedziała kiedy rodzę to bardzo bym się stresowała! wolałam jednak spokojnie sobie czekać na finał, jakoś mi przechodzona ciąża nie przeszkadzała, cieszyłam się ostatnimi chwilami spokoju:-)
Sylcia - kosmiczne prezenty:szok: u mnie też w rodzinie na szczęście zdrowy rozsądek panuje, teraz mieliśmy komunię i tak fajnie podobno było wokół dziecka nie prezentów ( my nie dojechaliśmy bo Sonia się rozchorowała ). 2 lata temu jak Mariusz mój był chrzestnym to mama jego chrześniaka ( a siostra M ) powiedziała że drobny prezent ma być - dorzuciliśmy się więc kasowo do roweru i jeszcze łańcuszek i medalik dostał chłopak ( tak chciała jego mama). Żadnych laptopów czy xboxów:eek: chociaż podoba mi się jako prezent jakiś fajny zegarek albo aparat fotograficzny ( jako składkowy prezent od chrzestnych na przykład - ja w ogóle jestem mega fanką zrzutkowych prezentów - zbieramy się kasowo w więcej osób i kupujemy fajny, droższy i porządny prezent ).
teraz miałam dylemat co dla dziewczyn na urodziny - no i Sońka to ma mega dużo zabawek po Lenie więc dla niej zarządziłam zbiórkę i będę zamawiać zdjęcie z sesji zdjęciowej którą będziemy mieć w czerwcu- zdjęcie na płótnie w formie obrazu na ścianę. A Lena dostanie przede wszystkim rolki i ochraniacze no i jakieś plastyczne rzeczy i finito:tak:
dobra, gonię M żeby dziewczyny kąpał bo już prawie 20:00.

Pabla, mi opcja składkowych prezentów bardzo się podoba, ale nie laptop - czy naprawdę dziecku w 2 klasie potrzeba laptopa? Nie czuję tego...
Surv, wow, ale Ci Sara pospała. Matko po roku miałam nocki w miarę, ale i tak nie były takie jak Ty masz już teraz. Miodzio po prostu! I oby tak dalej:tak:
Renia, matko, no właśnie, przecież Ty znasz termin:szok:Olaboga. Ja chyba jak Pabla wolałabym z zaskoczenia, choć jakbym były przeterminowana, to pewnie "śpiewałabym" inaczej:sorry:
Kic, fajnie to brzmi jak piszesz - to w takim mieście, to w takim... Wszystko za przeproszeniem w kupie macie:-D A u nas zlikwidowali Komfort i nie ma wyboru wykładzin. Nie potrzebujemy wypasu, bo przy psie i dzieciach się nie da (głównie psie), no ale w tych sklepach co są bardzo marny wybór:confused2:

Kasia no bo u nas rzeczywiście wszystko w kupie:tak:miasto przy mieście nawet nie wiadomo kiedy się kończy jedno a kiedy zaczyna drugie:-pkomfort mam "pod nosem":-p;-)i praktkier i LM:-D
Pabla no moja Liwka idzie spać koło 9.30 i śpi zazwyczaj 1,5-2 godziny, potem zazwyczaj koło 14-14.30 i śpi też do 2 godzin, ale widzę że czasami jak jest pochłonięta zabawą to zmęczenie odchodzi i ta poranna drzemka jest jedyną w ciągu dnia (np tak było dzisiaj) pada wtedy koło 19-19.30 i mam spokój:-pteż lubię składkowe prezenty:tak:a jaki Lena ma rozmiar nogi??też chciałam Kubie rolki kupić, ale on ma rozmiar 24-25 i nie umiem nic w takim rozmiarze upolować:confused2:chyba stanie na nowym rowerze jako prezent od wszystkich:tak:a dla Liwki nie mam pojęcia:confused2:
Renia no to się trochę minęłyśmy:-p

Pooglądałam jakieś dziwne programy o wyrodnych matkach i idę spać:-p
spokojnej nocki!

Hej Hej witajcie
Dorka...widzę że młody bierze Cię na przetrzymanie co??? spoko spoko, kiedyś się wkońcu zdecyduje. Najgorsze to chyba te gadania co??? jeszcze nie urodziłaś??? itp :) ja obydwoje po terminie miałam więc się nasłuchałam, włącznie z tym że jak przyszłam do firmy po porodzie chyba 5 dzień to mnie kumpela zapytała kiedy rodzę :):).... he he
Renia...już niedługo babcia będzie miała dwójkę do rozpuszcznia...i wiesz co??? Jak dziadkowie tacy stęsknieni to może jednak wycelujesz w tą córę jeszcze??? to ja chętnie Ci z ciążą zaastytuję bo mnie się marzy jeszcze jedno ale mam obawy teraz bo w domu nieciekawie, ojciec i te sprawy
to może na Ciebie poczekam :)
Kasia...proszę mi tu powiedzieć ile czasu będę jeszcze uciekać przed piesą?? gryzie fest i ostre ma te zęby jak szpilki..je za 5 chłopa i niewygoniona nigdy, dzisiaj jej znowu biegi leśne urządziłam to szczęśliwa że hej.ale żeby zmęczona była to nie widać :)
poza tym, byliśmy u teściów, młody ma zaropiałe oczka i mam nadzieję że przejdzie przemywaniem solą. W przedszkolu wysyp wirusa podobnego do rota, ale już w fazie schyłkowej więc mam nadzieję że młoda nie załapie już...oby oby... w ciul pracy mam i jeszcze muszę się zmieścić do środy bo w czwartek i piątek jedziemy się integrować :):)
to w skrócie tyle
aaa
Surv..należ Ci się grzeczna córa za te cyrki z Flo no i za ciążę..życzę Ci tego, ale jak widzę to młoda świetnie rokuje. Ika budziła się raz w nocy...znaczy tak koło piątej (to dla Madzi rano w sumie już :szok:) a po miesiącu przesypiała nocki tak do 8mej 9tej :)
no ale odrobiłam solennie przy Cinku :) także równowaga musi być :) Kic...w sumie źle nie masz. jak sobie przypomnę że ja do 12tej w nocy nieustannie huśtałam dziada i łaskawie spał 2-3 godziny i potem znowu darł się dwie i 80 procent nocy spędziłam w fotelu bujanym w półśnie a potem do pracy szłam to cieszę sie że to za mną już a jak buził się 1 lub dwa na jedzenie potem bo byłam happy :-D

reklama
Witam rankiem,
Już nie napiszę jak śpią moje dzieci, bo potem jest pogorszenie o 100%:wściekła/y:Kuba więc dziś wstał o 5.40 i od tej pory wyje i marudzi, już mam dość i jestem tak wkurzona że zaraz go ubiorę i wywalę do p-la:wściekła/y:Liwa też wstała wcześniej bo o 6.25 (za pewne obudziły ją te stękoty) a w nocy też się budziła jak opętana:angry:ech mam dość tych nocek, potem cały dzień jestem poddenerowana:baffled::dry:
jejuuuu w takich momentach już bym chciała wrócić do pracy i miałabym święty spokój:dry:a od września będę miała 3 dni na 6, więc jak ja będę wstawać to nie wiem:dry:
Post tylko u mnie obydwoje się budzą i wstają wcześnie więc kursuję na zmianę raz do jednego raz do drugiego:baffled:

ok nie smęcę więcej, mam nerwa, idę sobie zrobić mleko z czekoladą:-p
U nas na razie pogoda paskudna:baffled:
aaaaa zapomniałam wczoraj pisać, Liwa stoi sama, co prawda na razie kilka sekund, ale sama;-):-):-)
miłego dnia!

Do góry