reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej,
u mnie czasu brak, już po pracy ale zaraz zmykam po Kubę, oczywiście płacz jest no bo mamy nie ma:-(
Liwka ma śpiki po pas, mam nadzieję że się nie rozłoży, do tego zęby jej idą u góry.
Pogoda fajna to pójdziemy na plac zabaw.Liwka spała ponoć godzinę koło 11 więc znowu będzie maruda koło 16:confused2:

Renia ja też taka nerwowa, zaczynam pić melisę bo nie wyrabiam:sorry2:
Iza nie, o tej godzinie to u mnie już prawie południe:-p
Madzia to i tak dobrze, że jeszcze oboje śpią:happy2:

miłego dnia!

reklama
Madzia to masz wesoło
u nas pewnie niebawem też tak będzie z tym lego

Ignaś wlaśnie sam sie ululał i tak budzi sie i zasypia - gorąc mu prtzeszkadza
Tymi bawi się klockami
P posprzątał łazienkę;-)
zaraz wyrzucam ich po zakupy i chwila spokoju (oby)

Surv na 100% u mnie zastoje robią się w lewej piersi od leżenia na boku
niestety nocą jak już padnę nie kontroluję ułożenia ciała i dziś obudziłam sie z kamieniem - normalnie co za uroda

dobra ide poczytać młodemu książkę
miłego dnia

No, młodzież pojadła szczawiówki i śpi:-)
Ja się zabieram za leniwe ,bo znalazłam fajny przepis na blogu,nigdy nie robiłam,a wydają się być proste.

U nas dzisiaj chłodniej, nawet się zastanawiałam czy Majka w syrki nie zmarznie,bo skarpet nie dałam,ale miała ciepłe,więc chyba luz ;-)

Kicrym a z kim jest Liwka?
Renia mnie to uwiązanie najbardziej przy cycu denerwowało,ale jeszcze trochę i sie uwolnisz ;-) kiedy masz zamiar wprowadzać warzywa i inne cuda?

Uff a u nas gorąc okropny:/ Kuba właśnie z M skosił ogródek, a ja wywaliłam basen i domek, niestety basen ma dziurki w kilku miejscach a domek burza nieźle potraktowała i do zabawy się już nie nadaje:confused2:
Madzia Liwka jest z M,dzisiaj akurat siostra była przejazdem więc go trochę wyręczyła:-p
Renia wiem,wiem że Ty jeszcze w gondoli;-)

oki spadam na placyk:happy2:

Witam,my juz w domu w miare sie ogarnelam:tak:Teraz czekamy na moja siostre:tak:Jutro napisze jak bylo:tak:
Dziekujemy Flo,Sarze,Liwce i Kubusiowi i ich rodzicom za karteczki:tak:
Milego wieczoru

witam

no ledwo żyję
Ignaś sie przestawia co chwilę
teraz juz nie śpi od 6 któryś dzień pod rząd
no i marudzi bi chciałby cos robić a matka na bb;-)
zaraz sobie pogadmy

Madziu no nie wiem ja to z tymi pokarmami bo ci od karmienia zalecaja tylko pierś do 6mcy
ale zobaczę co powie nasza pani dr
poki sie najada to jest oki ale on jest zarłok jak smok i może kiedys po prostu być zamało z dystrybutora

nocka popadało i super powietrze się zrobiło
idę walnąć kawę bo chyba nie otworzę oczu bez niej
miłego weekendowego dzionka

i ja witam rankiem:)
moje też już nie śpią, o dziwo dziś Liwka się zbudziła pierwsza o 7.20.

Renia ja podałam pierwsze stałe pokarmy jak pokończyli 5 m-cy (zarówno Kuba jak i Liwka) nie podawałam żadnych herbatek, soczków itd tylko cycuś no i wodę.

My na dziś planów brak, mieliśmy jechać na wieś ale jednak M coś będzie z garażem tu robił, więc zostajemy, może jutro się przejedziemy.
Pogoda fajna, dość chłodno, ale pewnie godzina, dwie i będzie gorąc.

Miłego dnia!

a u nas wczoraj lało :tak: i się ochłodziłoi;l lubię jak jest ciepło ale czasami tak jest lepiej :tak:
i wiecie co?? Wercia ma znowu ciemieniuchę :wściekła/y: wraca i wraca, mam jej dość; ścieram, jakiś czas jest dobrze i od nowa; może od tego, że ma takie gęste włosy?

Kic właśnie mi ogrodka brakuje, tak fajnie wywalić basenik i z głowy :tak: no ale może niedługo ;-) świta nam pomysł ;-)
buziole na sobotę

Dorka pisz jak było i dawaj zdjęcia :-)

No ja w piątek mam wizytę ze szczepieniem to zamierzam spytać o pokarmy stałe, bo parę dni temu ogladałam zdjęcia Flo z okresu gdy miala 3-4 miesiące i na jednym z nich ma paszczę umazaną tartym jabłkiem, czyli dawałam jej tak wcześnie: z tego co pamiętam lekarz kazał, bo kupy po tydzień nie robiła. Sara takich problemów nie ma, ale wczoraj np. cały dzień była dzika jazda od brzuszka chyba...albo to zeby, choć nie wiem, czy to możliwe? Flo pierwszego miala jak skończyla 6 miesięcy, ale młodsza od tygodnia ślini się jak wściekła, piąstkę tak intensywnie ssie, że już mi raz pawia puścila, bo za głęboko sobie w gardle grzebnęła:-p Aaa i jeszcze doczytałam na jakimś portalu, że obecnie ekspozycja na gluten zaczyna się u dzieci karmionych piersią od 4-5 miesiąca, więc moze czas zacząć ostrożnie z kaszkami już... Zresztą generalnie te zalecenia się tak szybko zmieniają, że polegać trzeba chyba głównie na własnej intuicji:tak:

Iza, ciemieniucha to raczej nie od gestości włosow zależy, bo Flo ma ich naprawdę dużo, a ciemieniuchy nie, natomiast lekko łysawa Sara i owszem co jakiś czas jej wraca, ale tylko taki jeden mały placek, więc nic z tym nie robię? Może u Werki to nie ciemieniucha tylko jakieś łupieżowe czy grzybiczne rzeczy?

U nas pogoda całkiem spoko, choć np. wczoraj cały dzień siąpiło: obserwuję prognozy bardzo uważnie, bo dom już częściowo okopany, głupio byłoby skończyć z fosą wokół posiadłości zamiast drenażu:-) Niestety nasz 100-letni bluszcz na fasadzie chyba tego zabiegu nie przeżyje, ale jak słusznie zauważyła moja siostra: lepiej mieć dom bez drzewa niż drzewo bez domu:sorry:

Dobra, zmykam do roboty, niestety znowu się zwaliło, choć miałam nadzieję na weekend w ogrodzie, no ale na te rododendrony, na które się strasznie napaliłam, też zarobić trzeba:sorry: A Flo do środy na wywwczasach we Wrocku, więc tylko mlodą przykleić do wózka i zakneblować, żeby nei hałasowała i mozna pracować:-)

reklama
Surv kurcze nie wiem, ale wygląda jak ciemieniucha :confused2: musiałabym iść do lekarza,ale mi się nie chce- jutro jedziemy pod domek znowu :happy:
miłej pracy w ogródku ;-)

Do góry