reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej wieczorkiem:)
Iza ja bym się przeszła do dr, z tego co czytałam ciemieniucha występuje raczej u niemowląt. No i jest to efekt zaburzeń pracy gruczołów łojowych. Super, że jutro znowu wybywacie:happy:
Surv to widzę praca zarówno w ogrodzie jak i w domu wre:happy:szkoda że tak daleko mieszkasz bo byś mi mój ogródek też przekopała:-poj teraz te zalecenia żywieniowe się bardzo zmieniają, ja podawałam słoiczki, więc samoistnie wprowadzałam poszczególne warzywa.A gluten sama nie wiem kiedy mała zaczęła jeść chyba w 7 m-cu jak zaczęłam podawać po trochu chlebka, no i ewentualnie sporadycznie w słoiczkach. Fajnie, że Flo na wyjeździe:) ja czekam aż moja mama wróci z Chorwacji i mam nadzieję, że weźmie Kubcia na kilka dni na wieś:-p
Właśnie, jak któraś chce to mam jeszcze obiadki w słoiczku-mogę wysłać:tak:

Myśmy byli rodzinką na lodach, teraz już wykąpani, młodzież ogląda Dorę i lulu:)
Aa dziewczyny chcemy jednak sprzedać tą naszą corsę, jakby któraś z mojej okolicy była zainteresowana albo miała kogoś kto chce kupić to dajcie znać:) Auto kupiliśmy w salonie Opla w 2008, ma bardzo mało przejechane i jest na prawdę zadbany.Więcej info na priv bo nie będę zanudzać:-p

Spokojnej nocki!

reklama
Hejka wieczorkiem:-DNie udalo mi sie zajrzec wczesniej a teraz to juz nie dam rady duzo napisac:eek:Moze jutro uda mi sie zajrzec wczesniej i napisac conieco:tak:
Survi ja Misi dalam marchewke jak miala chyba 3,5miesiaca:tak:Teraz nie wiem kiedy zaczne:tak:
Oki spadam,milej nocki

witam rnkiem
młody marudzi wiec zrobie tylko przeciąg
wczoraj mnie nie było to musiałam nadrobić

Kic ale fajnie Twojej mamie - chorwacja i ciepełko i morze

Surv mój ma to samo - łapy pożera aż się zaksztusza i dławi
a ślini sie już od 3 tyg tak intensywnie, że wygląda jakby miał wściekliznę
może zęby? zobaczymy bo w środę na szczepienie idziemy to go obadają
fajnie że Flo na wakacjach;-)
no i oby odkopy wykopy sie skończyły jak najszybciej

my mamy gości
Laurka pół rok młodsza od Tyma i zabawa na caego
wczoraj szaleli do 22.30
ale bynajmniej problemu z zasypianiem nie było bo tylko przyłożył głowę do poduszki i padł

dzis chyba chłodniej będzie;-)
dla mnie i Ignasia super
Tymi pewnie nie bedzie zadowolony bo on czeka na zabawę w ogrodzie z łączonym zraszaczem;-)

miłego dzionka

cześć!
ja w rozjazdach narazie, byłam u sis w Inowrocławiu, potem na wsi w okolicy Łodzi,teraz jestem u mamy. Dziewczynki ok, Sonia już biega,ma 4 zęby, 5 właśnie w drodze.

Surv, Renia -ja zaczęłam dawać coś innego niż cycuś dopiero jak Sonia skończyła 6 mcy, do picia tylko cycuś lub woda z kubeczka. Nie czytałam tym razem żadnych instrukcji, dawałam powoli wszystko co miałam pod ręką i co nam gotowałam.

Iza- a może to łupież? może Wera ma jakiś zły dla niej szampon??? poszłabym chyba do dermatologa.

co jeszcze.....
wracam 17 września do pracy, już się boję:baffled:

I ja witam rankiem:-p
Dziś dla odmiany wstał Kuba o 7,a Liwa spała do 8:dry:
Byłyśmy z Liwką w kościele a Kuba z M szalał w domu, teraz młodsza padła a Kuba nadal wariuje i doprowadza mnie do szału:-p:wściekła/y:
Pabla pocieszę Cię że ja już w pracy od tygodnia:-pco prawda na razie mam luz, ale i tak tęskno mi za Liwką a pracuję na razie po 4 godziny.Od wrześnie się zacznie i też mam stracha:baffled:moja też już biega jak szalona-na reszcie:-D:-p
Renia oj tak dziś jest o wiele przyjemniej-chłodno i nie ma tej duchoty:tak:

Hej dziewczyny Może mnie jeszcze pamiętacie :p
Widzę, że trochę się u was podziało, mam dużo do nadrobienia.
Całuski dla maluszków i zabieram się za czytanie bo nawaliłam i zupełnie nie jestem już na bieżąco. :/

Hej dzis wczesniej zajrzalam:tak:
Haszi co u Ciebie? Jak dzieci?
Iza fajnie macie z tym domkiem:tak:
Renia u nas dalej cieplo,Franek lezy na samym pampku:tak: Wczoraj bolala mnie piers lewa od spodu ale tylko jak dotykalam,zastanawialam sie o co chodzi(prawa byla ok),dalam lewej piersi metoda z pod pachy(tak jak mowilyscie zeby brodka dotykala tego miejsca co boli) i maly ladnie wszystko sciagna i juz jest ok:-D To najprawdopodobnie byl maly zatorek:-D
Survi super ze Flo na wakacjach:tak:Trzymam kciuki zeby Sara dala Ci popracowac:tak:
Kic ja ide do pracy juz na poczatku grudnia:-(i juz mam stracha:no:
Pabla to zycze bezbolesnego powrotu do pracy:tak:
No i moge troche opowiedziec jak bylo,przyjechalismy w niedziele ok 13, rozpakowalismy sie i sie zaczelo bieganie Misi po schodach czym doprowadzala mnie do szalu:angry:Byla tak w szoku ze zrobila sie strasznie niegrzeczna:no:Maly spal i nie bylo z nim problemu:tak:W niedziele duzo padalo wiec za duzo nie bylismy na dworzu.W poniedzialek przyjechala moja siostra z chlopakiem i synem i z psem:tak:Misia szczesliwa(pies mniej:-D)Zostali na noc,oczywiscie zrobilismy obiad z grilla:tak:We wtorek z G pojechalismy do Gdanska bo mialam zdjecie szwow:tak:Siostra zostala z dziecmi,maly dostal sztuczne mleko,ale tylko raz,jak wrocilismy on jeszcze spal chyba z 2godziny:tak:Siostra musialal juz wracac we wtorek,wiec zostalismy sami:tak:Sroda jakos nam zleciala,a w czwartek przyjechal G kolega z zona i corkami i poszlismy nad jezioro(ja sie nie kapalam,reszta tak),popoludniu przyjechal brat Gz zona i corka,zjadlismy kolacje troche pogadalimy i pojechali:tak:W piatek juz sie pakowalismy,poszlismy nad jezioro a tam pustki wiec i ja moglam sie pokapac:-DTak nam zlecial urop:tak:Misia doprowadzala nas czasami do szalu swoimi krzykami,spala z nami i to byl blad bo co chwile mialam jej nogi na glowie:baffled:Maly ladnie spal w lozeczku turystycznym:tak:Ja lubie wyjezdzac ale jakos nie moge spac,pierwsza i ostatnia noc byla koszmarem:no:Choc okolica spokojna to i tak sie balam spac:-(Zdjec mam kilka,troche zdjec porobil mojej siostry chlopak:tak:
No nic milego dnia

Dzień się kończy, dzieciaki prawie śpią.
Ja trochę umęczona jak co dzień. Jeszce czekam, żeby z moim m pogadać.
Jutro do pracy /podłapałam prace w banku na umowę o dzieło i łaże tak na 3 h dziennie/.
Mama przyjdzie mi do dzieciaków na ten czas.
Dzieciaki zdrowe, tylko strasznie dużo mają energii ale nawet już się na nie nie denerwuje, przy 3 tolerancja skacze do nieba.
Przeprowadziliśmy się ostatnio po raz kolejny tak abym mogła bez problemu odprowadzać dzieciaki do szkoły i przedszkola. Fajne, spokojne miejsce 3 min do przedszkola i do szkoły więc ok.
Dorka urlop i po urlopie tak to jest. U mnie tez dzieciaki na wyjazdach warjują
kic ty się boisz września a ja tylko na to czekam odsapnę trochę od moich chłopaków.
I tak fajnie, że masz pracę którą lubisz. Chociaż zostawiać maluszka w domu ciężko jak cholercia.
Musze mykać bo mąż pisze . Całusy

Witam rankiem:)
Moje dzieciaki zwariowały i wstały dziś o 6:szok::baffled:Liwka pierwszy raz taką akcję odprawiła:sorry2:mam nadzieję że ostatni raz o tej godz. wstała:-p
Haszi no ja już niby też do pracy chciałam wrócić, bo non stop z dziećmi, nawet jak z koleżankami to też do dzieciatych i z dziećmi, więc cały czas ciągnę moją czeladkę:-pale jak już doszło co do czego to wolałabym jeszcze trochę w domu posiedzieć:-p
Dorka czyli wakacje udane i widzę że non stop ktoś wpadał to było wesoło:-)a Seba był z Wami? no i widzę Misia podobnie jak Kuba ostro potrafi zajść za skórę:sorry2:

Dobra, mam czas żeby się przygotować do pracy, idę zatem umyć włosy i się umalować :-p
miłego dnia!

reklama
Witam,ogladam naszych siatkarzy i sie wkurzam:crazy: Mam nadzieje ze jeszcze jakos sie wezma i wygraja:tak:
Kic Seba byl ale jakby go nie bylo:-D Jak nie mielismy gosci to siedzial i gral na kompie:baffled: A dzis tez wstawalam o 6 do malego, on sie rozgadal i dopiero przed 7 zasnal:nerd:
Haszi to sie dzieje u Was:tak:Wlasnie dzis sobie pomyslalam o tym ze przyjdzie wrzesien i bede do poludnia sama z malym:-)
U nas nudno,musze isc na poczte zrobic obiad i dzis ide w koncu do ginka na kontrole:tak:
Wieczorem pewnie zajrze to milego dzionka:tak:

Do góry