reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
witam z rana
ja już po śniadanku i kawce;-)
Ignaś się pasie jak zwykle na dywaniku - matko moja to już tak pełza sprytnie, że musiałam porobić zabezpieczenia poduszkowe wokół bo co chwila lądował na panelach i kilka razy z impetem w podłogę czołem walnął

Kic no właśnie ja zeszły sezon przespałam z wyprzedażami bo ciąża i w tym roku po raz pierwszy nie mam kombinezonu dla Tyma
udało mi sie kupić w khappal jedynie spodnie na narty
no i teraz dokupić muszę kurtkę do nich - widziałam, że znowu są podobne ale teraz cena to 229zł chyba
no ale muszę się liczyć ze ze 300 zł trzeba dać
do tego buty z Bartka pewnie drugie tyle
ale póki co nie kupuję bo śniegu nie ma a chce mu kupić te wyższe bardziej na śnieg już
teraz jeszcze pochodzi w tym co ma - też się nadaje

Sylcia no ponoć na weekend śnieg i opny czas zmienić więc dobrze, że masz to z głowy
matko kochana mam wrażenie że niedawno na letnie zmieniałam

Iza ale uzbieraliście - gratulacje

Madziu moja koleżanka kupuje w deichmamanie firmy - elephun czy cuś takiego
bardzo fajne butki maja, zwłaszcza dla dziewczynek
zobacz bo ponoć takie polecane przez orto
mój T wogóle niechetny do ćwiczeń dla 4latków
alni kolorować ani nawet naklejek nie chce naklejać
ostatnio nożyczkami coś sobie wycina ale bardziej uczy sie je trzymać;-)
oj leniuszek z niego straszny a ja nie mam czau żeby go przypilnować bo młode absorbujace
tylko bajki i lego :szok:
od stycznia p-le to może go zmotywują;-)

no dzis za oknem świeci nawet słonko
chmury śniegowe sa ale przez szybę przyjemnie
pewnie spacer zaliczymy bo ostatnio przez opady tylko dom i dom i nuda
miłego dnia

U nas też rano wstrętnie bylo, ale teraz się przejaśnia trochę, aczkolwiek na jutro śnieg zapowiadają:szok:

Renia, gratki dla małego zębacza! U Sary w paszczy żadnych oznak zabkowania, bo dziąsła to ona ma twarde od urodzenia;-)

Iza, no nieźle nazbieraliście! I to na własnych plecach potem targacie?:szok:
Flo wszelkie zajęcia rozwijające lubi, ale ona zawsze dziwna była:-p Na angielski jednak chodzi, bo się naparła, tylko smutno panią widzę, bo Flo w domu już o różne rzeczy wypytuje, dostępu do wiedzy jej przecież bronić nie będę i widze, że tak do grudnia nauczy się wszystkiego, co mają na ten rok zaplanowane, a potem będzie się mądrzyć na lekcjach:-p

Madzia, ok nie piorę, ale wyślę jutro lub w poniedziałek, bo R odmawia wyjazdu do miasta dzisiaj:dry:

Idę szybko do roboty, póki laski śpią (mlodsza znowu zasnęła o północy:wściekła/y:), bo dziś mój dyżur przy bachorkach: R zamierza w końcu komin skonczyć i już tylko jakieś pół roku bedzie nas dzielić od posiadania CO:-)

Hej, ależ u nas ponuro, słonka brak pada deszcze temp spada, okropność.
Ja niedługo Olkę do szkoły zawożę, potem do miasta, na myjnię i po Wiki.No wrócę, zrobię obiad i po Olę.
Iza to sporo nazbieraliście, super i gratki.
Kic oj taka gromadka dzieci co dzień to na pewno daje w kość u nas jest w grupie Wiki 27 dzieciaków :sorry2:
Surv oby R jak najszybciej z piecem zrobił, a jakby co to wpadnij do mnie oddam trochę ciepła, u nas po na nowo i dobrze ustawionym piecu jest w domu 26st ( jak w piekle) :-D
I nie wiem co jeszcze, miłego dnia , pomimo pogody :-)

Survivor spoko, nie spieszy się. Adres ten co ostatnio podawałam na Bielską ;-) jak dam radę przed wyjazdem po Macka to skoczę na pocztę i do CCC butki zmierzyć, to Sylcia dam znać.
Mam też okazję kupić właśnie te elefanteny,ale rozm. 21 i tez muszę zmierzyć.
Renia właśnie słyszałam,ze te elefanteny są polecane i ładne tez są,ale niestety kozaczki to ok 150 zł. Kurcze no nie stać mnie,żeby na ten jeden sezon takie drogie kupić, chyba,że używane właśnie,choć wiem,że nie powinno się używanych kupować dla dzieci:sorry2: Ale zawsze mam dylemat czy lepiej używne a lepszej jakości czy nowe ale gorsze:confused:
Ja sobie też muszę jakieś kozaczki kupić, bo moje przemakają i Maćkowi spodnie zimowe,a my póki co z jednej wypłaty żyjemy i dobrze,że jakieś oszczędności mamy:-p
Maćkowi kupiłam kurtkę w zeszłym roku na wyprz. w Smyku i tak tania nie była i widzę,ze nawet taniej dałoby się i bez wyprzedaży teraz, no ale jest to bynajmniej jeden wydatek z głowy.

Iza no pięknie Wam ta zbiórka idzie:tak:gratuluję

Kasia piątek,ale ja to się i tak nie mam z czego cieszyć, bo jutro znów caly dzień na uczelni:-pJedyny plus,to ,ze ostatnio jak jechałam to nawet mi się chciało, bo jednak to jakaś odmiana od codzienności w domu z dziećmi:-p

U nas słońce zaszło i oby się nie rozpadało, bo na pocztę nie dotrzemy:-p

Witam rankiem:)
Kuba dziś zrobił pobudkę 5.31:wściekła/y:oczywiście jak ja do pracy nie muszę na 6 wstać:wściekła/y:Liwka nie dawno wstała, więc już w pełni na nogach jesteśmy:sorry2:

Madzia szybko zleci dzień, ja tam lubiłam na uczelnię jechać bo to przynajmniej jakaś odskocznia była od codzienności:-p
Renia no ja kupiłam Kubie kombinezon z Kaxa za 140zł (chyba z 249zł był przeceniony)i spodnie też z Kaxa chyba za 60zł (sama już nie wiem) a kurtkę mam z cocodrillo a drugą mu moja siostra na ciuchach kupiła z nike'a,do tego mam jeszcze jakieś 2 kurtki z odzysku po koleżankach i spodnie narciarskie z Mariquity z tamtego sezonu więc jest zaopatrzony:-Da buty obserwuję u tego sprzedawcy Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na razie się wstrzymuję, bo ma dobre z tamtego sezonu, ale mam nadzieję kupić w fajnej cenie w środku sezonu tak, żeby miał na następną zimę :-p:-D
Sylcia a to wbrew prawu jest tyle dzieci, chyba że w waszym województwie jest inaczej:sorry2:u nas jakby przyszła kontrola i zobaczyła że jest więcej niż 25 dzieci na liście to dyrekcja ma przerąbane:confused:co nie znaczy że wg mnie grupy są zbyt liczne, te 20 dzieci to wg mnie jest maks, no ale oszczędzają na czym tylko się da, więc tak musimy pracować:dry:

Dobra czas się ubrać i wyskoczyć po chlebek:)
U nas pogoda paskudna, więc cały dzień będziemy się nudzić w domu:dry:

miłego dnia!

Hej , witam, ale pogoda, niby na plusie ale strasznie wieje, pada deszcze i jest ciemno wrrrr, Piękna pogoda na ślub i wesele (dziś idziemy) Mam nadzieję że nie przemarzniemy wszystkie 3 :cool2:

Kic no u nas też chyba 25, bo tyle było wstępnie przyjętych, ale potem doszły, podobno za czyjąś tam zgodą i z godną nauczycielki prowadzącej grupę. Więc chyba jakoś ten przepis da się obejść :confused:

Pomimo pogody miłego dnia. Ja pewnie dopiero ok, poniedziałku zajrzę, i też na krótko bo mi M przyjeżdża na tydzień :-)

WITAM
ale paskudnie dziś - wstac nie mogłam a T szarpał i gadał do mnie, że wściekła jestem okrutnie
niech on tylko zacznie chodzić do szkoły to poczuje co znaczy zrywać kogoś w srodku nocy
i jeszcze Ignaś ma gorsze nocki (pewnie kolejna jedynka chce wyjść) i nie dość, że budzi sie co chwilkę i śpi czujnie to od 4 wierci się i sam nie wie czego dusza pragnie
uwielbiam wstawać zryta jak po orce

Kic no to obkupionego masz Kuboszka
fajne były te kombi w khapp i cena serio miła;-)
no nic trzeba wybrać sie na zakupy i basta

surv oby do wiosny
fajnie, że Flo chętna do zajęć dodoatkowych

Sylcia no to miło, że m pobędzie tydzień
widzę, że rozjeżdzona jesteś już profesjonalnie

Kasiu i co dziś żelazkujesz czy może masz na bieżąco;-)
zauważyłaś, że zawsze między sobą o tym jakby to była nasza wielka pasja?
a tak szczerze tego nie znoszę

dobra chłopaki sie przytulaja a ja zmykam robić śniadanie
oj coś czuję ciężki dzień - ciągle "mamusiu, mamusiu" już chyba ze 100 razy wypowiedziane jakby nie było innego słowa na "M", a spaerować wzrokiem przez okno co najwyżej

dobrego spokojnego dzionka

JA znowu wpadam przy czasie wolnym.
Pierwszy raz od lat wstałam o 11.30 :-D
Byłam z dziewczynami na imprezie. Wytańczyłam się jak głupia. Mama mi wzięła dzieciaki więc dopóki nie przyjadą mam luuuz.
kic u nas w przedszkolu jest 30 dzieci.
Nie wiem czy to przez oblężenie czy może sale są wystarczająco duże??
U mnnie Tymi ostatnio chciał grać na pianinie.
Wyciągnęłam swojego elektryczne pianino /chodziłam do szkoły muzycznej więc trochę liznęłam i mogła bym pouczyć/ a tu zonk. Wtyczka zepsuta, trzeba wymienić a tatusia nie ma :dry:. A do gitary na razie żaden sie nie garnie.
renia ja jeszcze z prasowaniem nie mam problemu.
Dla motywacjii włączam wcześniej nagrana "perfekcyjną panią domu" czy coś takiego i szybko schodzi. Składanie tez jest ok ale nienawidzę rozkładać ubrań po pułkach.
Niby to niewiele pracy ale tak tego nie cierpię, że często zostawiam poskładane ciuchy w koszu.
Madzia u mnie też jeszcze braki w ubraniach na zimę.
Patryk butów nie ma bo Tymi to biedaczek wszystko po bracie. No ale on też kombinezonu nie ma i czapki a ja zimowej kurtki.
No ale chyba poszperam na ciuchach to coś wyczaruje. A w styczniu w tym roku może sie wybiorę na wyprzedaże do GB?
A z zadaniami dla 4 latków to mój też jak ze mną to ze 2 strony wypełni i tyle.
Ale przyklejać naklejki i wycinac to mogli by oboje z Tosią pół dnia. Rysować też lubią.
Polecam takie książeczki z flamastrem do zmazywania. Mamy 4 w tym do ćwiczenia literek i liczb. Nie dość, że ekonomiczne /tylko flamastrów trzeba pilnować bo już dokupywałam/ to dzieciaki cieszy to zmazywanie i dłużej robią a flamastry łatwo sprać:-p.
Sylcia jak ty dajesz radę jeszcze w tych radach rodziców działać?
No i da się tak do nieobecności m przyzwyczaić? Czy po dłuższym czasie jest już normalniej?
surv zdolności Flo chyba ma po mamie.
U mnie dzieciaki nie zainteresowane angielskim, chociaż Patryk chyba zrozumiał, że skoro tata jest tam gdzie jest to powinien się przyłożyć.
Izabelka No niezły macie efekt. Mam nadzieje, że sporo kaski z tego wyjdzie. U nas jest taka akcja non- stop w przedszkolu, w sklepach na hospicjum je zbierają a ja odkładam dla siostrzenicy znajomej.
Matko sorry dziewczyny. Jak zwykle jak już siadłam to wysmażyłam pościora...nie czytajcie. Ale juz tym razem kasować nie będę, bo mi szkoda tego stukania w klawisze.
Idę jeszcze coś porobić puki dzieciaków nie ma.

Ostatnia edycja:
reklama
oooo chyba zasypało, że tak cicho

moje małe już uśpiłam
starszak jeszcze męczy ale lepeij teraz niż nad ranem
juz ostrzeżenie dostał, że ma spać godzinę dłużej

no a ja biorę się za żelazko

Haszi fajnie tak na wyprzedaże wyskoczyć do GB
sama mam wielka ochote na shopping, ale póki co dzieciaków nie chce targac a młodego nie zostawię
no i zazdroszczę takiego spania

Do góry