reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

heloł
u nas chorobowo więc nawet czasu nie mam na neta
ja od poniedziałku zapalenie oskrzeli zdiagnozowane i antybiotyk
ale okazało się, że wymiotuje po nim dalej niz widzę wiec odstawiłam, a w zamian nie mam nic, za to czuję się zdrowsza;-)
Ignaś ma katarek i pokasluje ale osłuchowo czysty
Tymi dziś wrócił od dziadków i tez katar
jutro wszyscy do lekarza

Madzia współczuje projektów

Surv no daja dziewczyny popalić
moj przez ten katar jest nieznośny i jeszcze ja niemal agonia
a w nocy pobudki bo flegma męczy

Andula to oby mleczko dało efekt spania w nocy
fajnie, że Mis taki wrażliwy

Kic zdrówka
u nas tez grajkowo i śpiewnie
dlatego chlopcy bedą męczeni obowiązkowymi lekcjami nauki gry na instrumentach

Dorka zdrówka dla dzieciaków
Franio też pełzak? ucieka z dywanu? ja już sił nie mam na mojego wiercipięte
jest wszędzie

dobra spadam spać
właśnie nakarmiłam, bo juz pierwsza pobudka nocna była, i czas na mnie
prasowanie machnęłam - ale tylko część
sil brak

reklama
hejka, melduję, że żyję, ale zajechana jestem (w szkole każda przerwa z uczniami-ananasami) a wieczorami zakopuję się z książką (Dom na klifie-polecam) :-)
Kic jak bym chciała umieć grać :tak: mój brat ma gitarę i nie gra, mogę się zapytać co będzie z nią robił-jest nowa :-)

witam z zakatarzonego śląska
oj już nie mogę doczekać się wizyty u naszej pani dr
T katar i kaszel, I to samo a mi sie rzuciło na zatoki

no i cały czas kieracik - i bądz tu chory z gromadką

Kic mam pyt i prośbę
mówiłaś, że znasz panią, która szyła Tobie do wózka (nie wiem tylko którego;-)) na poręcz takie tasiemki
mój Ignaś uwielbia metki, troczki wiec gdybyś mogła zapytać czy zrobiłaby mi na poręcz stokka taką (Twoja Liwcia miła bo wklejałaś fotke) to byłabym wdzięczna

oj taka ładna dzis pogoda a ja mam mega nerwa
oby szybko przeszło
miłego

Witam rankiem. Baby wczoraj padły spać przed jedenastą, więc jest bosko:tak: Melisę wypróbowałam, ale efekt żaden, może jeszcze spróbuję Sarze kaszę przed snem dawać, choć ona raczej nie z głodu nie śpi, bo potem w nocy to się tylko raz budzi i bardziej z przyzwyczajenia, bo mało co je.

Andula, jeśli sztuczne mleko pomaga, to dlaczego nie? Ważne, że mała i Ty szczęśliwe, a przecież nie odstawiasz zupełnie od naturalnego:tak:

Renia, zdrówka! Widzę, że Ignaś nieźle szaleje:szok: Sara to dopiero trenuje podnoszenie pupki do raczkowania nadal koncentrując się na szybkiej pionizacji:-) Wyciągnęłam jej wczoraj krzesełko do karmienia i jest przeszczęśliwa, ja może w nim siedzieć i wszystko widzieć;-)

Madzia, Flo w żłobu też przez parę miesięcy jadła byle jak, ale się w końcu przestawiła, widać to są takie dzikie emocje, ze człowiek nie ma czasu na jedzenie;-) A jak szukasz tego Batmana, to daj znać, gdyby Ci w oko wpadł kostium kucyka...świadoma coraz bliższego balu karnawałowego w przedszkolu zrobiłam research i na razie znalazłam tylko na ebayu :-(

Dorka
, no to gratulacje dla młodego aktora! Może pójdzie tą drogą zawodową, bo parametry zewnętrzne na amanta to zdecydowanie ma;-)

zmykam popracować, zaletą późnego chodzenia spać jest to, że Sara rano do 10 śpi...prościej jest własny tryb pracy przestawić, niż dziecko:baffled:

Renia zdrówka dla ciebie i chłopaków. Odpuść to prasowanie bo się zajedziesz.

Survivor ale ja nie stroju, a figurki szukam:-pWczoraj znalazłam,ale mnie K pześwięcił, jak mu tego batmana pokazałam,że chińszczyzna itd. W sumie tak,ale które zabawki nie są teraz chińskie? Maciek jak wczoraj zobaczył to się prawie posikał
laugh.gif
A jak pokój pięknie posprzątał
shocked.gif
shocked.gif
Ja po prostu nie mogę mu tego batmana nie kupić, bo on już od kilku tygodni tylko o tym mówi i naprawdę się stara.
Zobacz na tą stronę , tam jest kilka strojów,ale nie wiem jakich,bo nie patrzyłam Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mam nadzieję,że to niejedzenia małej szybko przejdzie,jak przychodzi ze złoba to wcina ładnie,ale w weekend ze śnaidaniem i obiadem też cyrki odstawiała. Nic, może trochę schudnie;-)

Andula
ja tez dawałam na noc mm,bo Majka się nie najadała cycem, tzn wypijała z dwóch ,a potem jeszcze z butli i wtedy dopiero ładnie zasypiała;-)

U nas dzisiaj nocka średnio, bo się nakursowałam do młodej, kręciła się coś i stękała,a i u macieja raz byłam.
Zaraz kawkę zapodam i za projekty się biorę.

Witam z rana :tak:
Renia Franio jeszcze nie pelza za to przekreca sie z plecow na brzuch i odwrotnie i tak wedruje na dywan,a ze slini sie okrutnie to co jakis czas mam mokra plame na dywanie:-D Zdrowka zycze,u nas z choroba bylo tak samo ja i dzieciaki:no:
Madzia jak tak bardzo sie stara Maciek to zasluzyl na wymazona zabawke:tak:Trzymam kciuki zeby Mai sie poprawilo z jedzeniem w przedszkolu:tak:
Survi to jest poprawa:tak:My od kilku dni dajemy Frankowi kasze lyzeczka i nocki sa lepsze:tak:
Andula nie mniej wyrzutow jak bedziesz wypoczeta to i mala pewnie bedzie zadowolona:tak:
Kic ja mam inne pytanie do Ciebie,ja chcialam ta mufke co mialas na zime na wozek:tak:Gdzie kupilas?
U nas nudy,dzis znowu caly dzien w domu:baffled: Ja dzis ide do lekarza, bo dalej mi sie kreci w glowie,wczesniej nie doszlam z tym:zawstydzona/y:To moze jeszcze byc od hormonow? Wczoraj balam sie podnosic Franka zebym znim nie upadla:-(
Koncze Milego dnia

Dorka to może anemia ? lekarz ci pewnie zleci morfologię.

Ja idę z mała na 17.30, bo jak ja odbierałam ze żłobka to już drugie oczko było czerwone i zaropiałe, to pierwsze lepiej i nie ropieje,ale nadal czerwone.
Zasnęło to moje małe w drodze powrotnej z p-la,więc ją do wózka zapakowałam i się na balkonie wietrzy. W żłobku tylko 40 min spała,więc się nie dziwię,ze padła. Z jedzeniem nadal kiepsko,ale w domu nadrabia.

Witam:)
Myśmy wczoraj z Kubą na urodzinach od synka znajomej byli. Liwkę zostawiłam z mamą, bo mieli to w "centrum zabawy" i jako wyrodna matka chciałam sobie troszkę z innymi babami poplotkować a nie latać za Liwką:-p Nawet fajnie było:) Motywem przewodnim była straż pożarna:)

Renia wysłałam info na priv:tak:zdrówka dla Was!
Dorka ja mam taką Teutonia Mufka ale kupowałam stacjonarnie u mnie w sklepie i płaciłam jakieś 120zł, więc znacznie taniej niż na stronie. Mufkę polecam bo jest genialna! już mam ją założoną bo u nas zimnoooo:happy2:
Madzia daj znać co Majci w oczko:tak:dostaliście karteczkę??może jakieś zapalenie spojówki się przyplątało:baffled:też oglądałam te gitary ale to są mniejsze niż ja mam tą starą a chcę taką samą:-p

Moje dzieci jednym okiem patrzą na bajkę a drugim lepią z ciastoliny:-pPo dzisiejszym spacerku z Liwką w słoneczny, piękny dzień stwierdzam, że ponownie mogłabym iść na wychowawczy:-p:-Dpogoda była cudna!

dziewczyny wiecie może jak wykasować zdjęcia z załączników??chciałam załadować nowe zdjęcia ale mi się nie wgrywają bo w galerii mam już za dużo tych zdjęć i nie wiem jak te stare usunąć:baffled:Nie chcę wrzucać na ImagineShack bo tam wrzucam też wózki i wklejam na wózkomanię, wówczas Liwce zamazuję twarz, a dla Was chciałam wrzucić normalne:-pchyba wiecie o co mi chodzi:zawstydzona/y::-p

Ale mi te dni (dnie?) uciekają... Wczoraj i dziś m na noc, więc smutno. A dziś jeszcze zaliczyłam dentystę i niestety niewinnie wyglądające przebarwienie okazało się pięknie wyhodowaną próchnicą:wściekła/y:
Wczoraj byłam z Mikim u lekarza, bo pojawił się kaszel, ból brzuszka i wymioty. I okazało się, że taki właśnie wirus panuje. Po podaniu nifuroksazydu ból i wymiory przeszły. Teraz jeszcze tylko kaszle.
Madzia a ja od zawsze uwielbiałam wf - zawsze aktywna ;-) SKS-y i te sprawy :-) Liceum wybrałam po ... wielkości hali gimnastycznej (oczywiście wybierając pomiędzy dwoma liceami ;-))
Kic, potrafisz grać na gitarze? Fajnie. Ja bardzo dawno temu próbowałam, ale mnie nie porwało, tylko palce bolały:-D
Haszi, dodałam stronkę do ulubionych - kiedyś popatrzymy razem. Ja ze stron www bardzo lubię Gry dla dzieci online. Kolorowanki, puzzle - Wyspa gier Ciufcia.pl A woda w oczach też nie do zaakceptowania - pływają w okularkach:-)
Dorka, gratki dla Seby!
Brawo dla Majci - dzielna dziewczynka!

reklama
Dobry wieczor Dziewczyny:tak:

Byłam u okulistki i okazało sie że jest na urlopie:crazy: więc przeszłam sie do swojego ordynaora aby zobaczył Ewci oczka to stwierdził,że sie czepiam i mam dać Małej spokój bo on nic niepokojącego nie widzi:tak: Dla świętego spokoju w grudniu przejde sie do okulistki:tak:ZAjechana dziś jestem i zmarznięta zima już tuż,tuż :baffled:

Reniu współczuje choroby i trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie :tak:

Madzia ja już nie wiem czy kupie Imaginexta gdyż Misiek teraz wymyślił sobie mikser:szok: prawdziwy;-):-D

Kic ja czasami też jednego dziecia zostawie u rodziny aby z kumpelami na spokojnie pogadać ale raczej zabieram ze sobą Ewke przy Misku porozmawiać sie nie da:baffled:

Dorka u mnie też nuda kazdy dzien podobny ale mimo wszytsko nie tęsknię za pracą wrecz przeciwnie chce pobyć jeszcze w domu około roku nacieszyć sie moimi jescze malutkimi dzieciakami;-):tak:

I nie wiem co jeszcze mialam napisac:baffled: ide spac, gdyz nocka to zawsze wielka niewiadoma;-)
Dobranoc

Do góry