reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej wieczorkiem:)
Właśnie zjadłam Dukanową pizzę, ale średnia była, za grube "ciasto" mi wyszło a ja lubię cieniutki spód:-p od jutra znowu 5 dni samych białek, mam nadzieję,że wytrzymam:sorry2: Liwa znowu się dusi jak szalona, nie wiem o co chodzi jak tylko się położy i zaśnie to zaczyna kaszleć aż do wymiotów:-(oddycha raczej swobodnie, bo ma smoczek więc noskiem oddycha, to chyba nie z kataru:sorry2:Ale przynajmniej nie mam wyrzutów, że wzięłam l4:-p

Dorka zdrówka dla Was!oh jak tylko wrócimy z nart to chcę wiosnę:-p:-)
Renia coś w tym jest - w dniu balu miałam 20, a następnego dnia 16:-D

Proszę o mocne kciuki jutro- w końcu jadę z Kubą na ten konkurs, bo już się nastawił, więc niech ma:tak:dziś był w p-lu tylko na próbie i ponoć dobrze śpiewał:happy2:

No Liwa już woła "mama bam" czyli smoka gdzieś podziała:sorry2:

reklama
Kic, kciuki zaciśnięte! Zdróweczka dla Liwki
Renia, masz rację z tymi balami, dlatego ja swoich nie puściłam, choć to był Mikusia ostatni w przedszkolu, bo chyrlali

Kicrym trzymam kciuki &&&&& co tym razem śpiewacie?
Testuj te nowe przepisy, to może jak ja sie skuszę na Dukana to doradzisz co warto spróbować ;-)
Moja tez się tak dusi,ale nad ranem i jak dla mnie to jednak gile. Niby w nocy tez swobodnie oddycha,ale jak wstaje to jej ciurkiem z nosa woda leci, jeszcze troche pokaszla, a potem już nic. Wczoraj ją lek.w żłobku badal i niby zdrowa:tak:

Kurcze ,a jaka zadowolona wróciła ze żłoba:-), no odmienione dziecko, dopiero ok 18 zaczęła jęczęc,ale podobno spała tylko 15 min,a 1,5 godz leżała:baffled: pewnie zasnęła, bo tyle by przecież nie uleżała w spokoju.

Renia jak po zumbie? a do tego pana jeszcze chodzisz?

Dorka zdrówka dla dzieciaków! szkoda,że Misia znów do p-la nie może chodzić,a mówisz,ze tak lubi.

Czekam na wyniki z zaliczenia,ale jszcze nie ma:baffled:
A i musze się pochwalić,że zmywara wczoraj przyjechała:-) ,kiedy zostanie podłączona to juz inna sprawa,ale miejmy nadzieję,że do końca tyg. to nastapi:tak:

Kic, kciuki zaciśnięte!

Dorka
, zdrowia dla dzieciaków, a cierpliwości dla Ciebie. U nas też Flo w tym tygodniu w domu, bo mają łączone grupy, jej przyjaciółki chore, więc jak ma cały dzień stać smutna w kącie, to lepiej niech w domu zostanie... no i ja po zabiegu nie będę miała jak walczyć z nią co rano o wyjście do przedszkola, więc niech ma te wolne.

Renia, róże już kupione:-D Teraz to ostro lawiruję między wydatkami ogrodowymi a remontowymi...dwa tygodnie zwolnienia zrujnują nam budżet, więc muszę się z Wami napisać na zapas, bo potem to już w ogóle nosa znad tłumaczeń nie wystawię:baffled:

Hej
Surv to pisz jak najwięcej, bo najpierw wsiąkniesz w tłumaczenia, a wiosną to zapewne w ogrodzie :-D
Kasiu dobrze że Miki zdrowy.A kaszel i katar to chyba teraz większość dzieciaków ma :baffled:
Dorka oj, zdrowia dla Franka i Misi. :tak: Super sobie Seba poradził. :-)
Kic kciuki zaciśnięte. Oj wy to chyba furorę z tym śpiewanie zrobicie. Moja Wiki niestety do występów niechętna, nawet wierszyka na dzień babci nie chce się nauczyć, i już zapowiedziała że nie wystąpi :baffled:
Reniu i jak tam zumba na kinekcie? Też mam ochotę kupić płytkę, ale chwilowo pilniejsze są wydatki :dry:
Andula daj linka do ubrań jak wystawisz :tak:

I nie wiem co jeszcze :confused: Miłego dnia

Kic trzymam kciuki pewnie znowu Kubuś wykosi konkurencję;-)

Sylcia
jeszcze nie wystawiłam jakoś omijam górkę ubrań łukiem nawet zdjęć nie chce mi się cyknąć:baffled:

Surv a kiedy masz ten zabieg?

Dorka dla Was dużo zdrówka,codziennie na fitness nie chodzę choć czasami tak wypadnie:tak:

Wczoraj na rowerach myślałam że padnę ,trenerka dała w kość że miałam dosyć.Spaliłam 400 kcal:tak:W domu nadrobiłam kilkakrotnie ;-)Dziś przerwa a jutro znowu pedałuje :tak:;-)

U nas nareszcie nocka Ok jedna pobudka po 3 i spanie do 9 -to lubie:tak:Misia nie dałam do p-la mało dzieci w ferie chodzi więc on też niech się trochę poobija:tak:

Spotkałam swoją oddziałową i wspomniała że chcą mnie zatrudnić znowu na umowę o zastępstwo jeżeli tak się stanie to niech się bujają.Będę tyrać całe wakacje święta a za 4-5 miesięcy mi podziękują:baffled:Muszę chyba zacząć się rozglądać za czymś nowym ale u nas w mieście dla położnych pracy nie ma :baffled:Ja się czuję coraz bardziej gotowa aby iść do roboty tym bardziej że mieszkanie trzeba kupić w naszym już za długo nie wytrzymam ,metraż mnie dobija ,walka o każdy cm w szafie:baffled:

Miłego dnia!

Czesc dziewczyny! Franek nie bardzo chce lykac antybiotyk:-(Posmakowalam go i jest ochydny:baffled:,a popic nie chce:no:Mam nadzieje ze choc inhalacje pomoga:tak:
Renia jak bede miala jakas wolna kaske to sobie kupie Zumbe na Kinekta,bo teraz namietnie z Misia gramy w sporty:tak:np. kregle,lekkoatletyke,boks itp:-D Misia niby zdrowa,wyleczona nawet po antybiotyku siedziala ponad tydzien w domu a i tak po kilku dniach w przedszkolu wraca z katrem:no:
Kic kciuki zacisniete:tak:Powodzenia:tak:
Andula no to niezla nocka,u nas pobudka o 4 a potem po 7 a o 8 obudzilam go bo antybiotyk dawalam:baffled:
Sylcia moze mala pozniej sie przekona do wystepow:tak:
Madzia moze Majka ma jakas alergie?Fajnie ze juz macie zmywarke:tak:
Survi to Tobie tez cierpliwosci zycze:tak:
Kasia co taki wiatr zrobilas;-)
Koncze bo ide obiad robic,G zaraz z pracy wroci:tak:Jutro ide do pracy na dzien wiec moja siostra przyjdzie do dzieci i bedzie musiala siedziac z nimi w domu co jej za bardzo sie nie usmiecha ale nie chce zeby wychodzila z nimi. G tez pojdzie na 6 to o 14 bedzie w domu:tak:
Milego dnia zycze

Witam:)
No tym razem Kuba zajął II miejsce:tak:konkurencji za dużej nie było:-pale i tak jestem dumna, że zaśpiewał, bo z pianem raptem próbował z 5 razy, a z dzwoneczkami w ręku raz:baffled:mi się średnio podobało, ale ja zawsze krytycznie patrzę:-p

Dorka a jakbyś mu właśnie na śpiocha dawała?Liwa też nie chce brać leków i wybieram pory wtedy kiedy śpi, wtedy jej daję strzykawką i butlę do popicia:) Zazwyczaj się nie wybudza.
Andula może negocjuj z nimi tą umowę zawsze warto walczyć jak i tak nic nie tracisz:)
Madzia co do diety to mi średnio to wszystko smakuje, ale zawzięłam się i mam zamiar dotrwać. Ciągnie mnie do słodyczy, więc mam zamiar upiec sernik Dukana zobaczymy czy będzie ok:p

Idę bo ziemniaki mi się gotują, muszę tym łobuzom dać II danie:)

Miłego popołudnia!

Kicrym to gratulacje!!!
Ja sie własnie obawiam tego braku słodyczy,a zwłaszcza czekolady, bo bez niej nie umiem żyć:-p Sernik dukanowy robiłam i mi smakował i nuttella też, z resztą mi samo mleko w proszku smakowało;-),ale czytałam na forum ,że waga się zatrzymuje i nie spada jak się dużo tego słodkiego je.

Dorka a to całkiem możlwie,że mała ma jakąś alergię po mnie,ale narazie nie ejst tragicznie,więc jej nie badałam w tym kierunku, z resztą mój alergolog twierdzi,ze u takich małych dzieci testy nie są wiarygodne.

Zbieram się do dom ;-) jeszcze wyniki sprawdzę,może juz są.

reklama
Kic gratulacje dla Kuby:tak:Frankowi wlasnie dawalam na spiocha ten antybiotyk:dry:
Madzia wlasnie z tymi testami to tak jest,Misia niby miala testy ale nie na pokarmy:baffled: na pokarmy to nie wiem kiedy bedzie miala:no:
Ja wlasnie po rundce na Kinecie z Misia,juz mnie nogi i rece bola ciekawe co jutro bedzie:-D
Milego popoludnia i wieczoru zycze, teraz pewnie 2 dni nie bede sie odzywac bo caly dzien w pracy to nie chce mi sie kompa wlaczac:tak:

Do góry