reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2008

Cześć laski!

Kasia jak Miki?
Reniu a u ciebie sytuacja lepsza? Kurcze co to ich tak wzięło?
Kic a mówiłaś ,ze yezza nie sprzedasz:-p Ile masz już n -? Ja na swojej diecie MŻ 3 kg,więc się cieszę:tak:
Co do wyprz. to ja poczekam na smyka, przed Bożym Narodzeniem pewnie znów będzie, choć mam nadzieję,że Maciek ze swojej kurtki nie wyrośnie,a dla małej kurtkę mam na 104 i się obawiam czy nie za mała będzie:baffled:

U nas normalnie wiosna :-) tak pięknie świeci słońce,że aż pozytywnej energii dodaje.
Byliśmy wczoraj na basenie -młoda pierwszy raz, ale miała radochę:-D Ale chyba za dużo wrażeń, bo w nocy spać nie mogła, a pobudka ostatnio standardowo o 5.30 na mleko i już nie chce zasnąć małpa jedna:baffled:

W piątek byłam na 1. ur. żłobka ,alez te dzieciaczki śmieszne,a potem na zaległych pneumokokach, kurcze takie do dziecko silne,że we dwójkę ciężko było utrzymać.Waga i wzrost zadziwiła samą panią pielęgniarkę,ale to wrzucę na odp. wątek.
No i ja również się nowymi ząbkami pochwalę -mamy dwie dolne dwójki :-)

reklama
Hej, hej - u nas leniwy weekend. Miki musiał siedzieć w domu, więc robiliśmy to zbiorowo. No prawie, bo w sumie pies zyskał dwa hasanka z koleżanka goldenką :-)
Madzia, Miki już ok. Pewnie nie zrobiłam dobrze, ale dzis poszedł do przedszola. Tak strasznie chciał. I wiem, że przeszczęśliwy. Olga też zadowolona, że Miki tez poszedł a nie tylko ona ;-)
Gratulujemy pierszych ząbków!
Renia, zdróweczka dla Rodziny!
Andula, Kic, Wy to dobrałybyście się
Surv, Ty nam w tym ogrodzie przepadniesz
U nas dzisiaj też ładnie, ale nie wiem czy będziemy sie jeszcze gdzieś szlajać.

Cześć dziewczyny:-)U nas też niezła pogoda:tak:Czuć wiosnę poprostu:tak:
Andula gratuluje pierwszych ząbków :tak:
Madzia ładnie chudniesz :tak:gratulujemy nowych ząbków:tak:
Survi zarobiona teraz będzie w ogrodzie,gratuluję nowych ząbków:tak:
Kasia Misia też poszła do przedszkola, trochę ma katar,ale przez weekend nie kaszlała więc poszła :tak:
Kic ja też uwielbiam zakupy dzieciowe:tak: Teraz będę musiała Misi trochę rzeczy dokupić,bo powyrastała:tak: Tylko że u nas w H&M to żadnych fajnych przecen nie mają:baffled:
Renia jak tam chorowitki?
Z G byliśmy po Misię,spacer sobie zrobiliśmy,wyszliśmy o 14 a po 16 wróciliśmy,więc dzieci dotlenione:tak:Kupiliśmy Frankowi nocnik,Misia miała różowy więc nie bardzo dla chłopca:no:

oglądaliśmy domek letniskowy-piękny
laugh.gif

dziewczyny może wiecie coś o kupnie domków letniskowych?
potrzebuję prady prawnej-
czy iść do notariusza żeby prawnie kupić domek letniskowy na terenie ośrodka wypoczynkowego, czy spisać samodzielnie z poprzednim właścicielem umowę; dodam, że wcześniej z poprzednim właścicielem była spisana umowa na kartce....

chodzi o to, czy taka umowa na kartce ma moc prawną jakby co
wink2.gif

Jednak nigdzie nie chodziliśmy. Ale musiałam czytać książki dzieciom ;-) A potem domowy fitness :-)
Kurcze, podobno jutro mam jakiś test z angielskiego, hmmm nie czuję się na siłach:sorry2:
Izabelka posiadanie działeczki jest bardzo fajne. Zwłaszcza dla mieszczuchów :-) Nie wiem jak jest z umową, ale na codzień w dzialalności gospodarczej umowy nie są zawierane w obecności notariusza i mogą być nawet ustne. Oczywiście na piśmie o wiele lepiej z danymi i podpisami obu stron. Nie mam pojęcia jak jest z kupnem działki. A google nic mądrego nie radzi?

Madzia mam - 5kg (waha się do -6kg ale takie ustabilizowane to 5;-)) ja zawsze miałam tendencję do tycia, więc i z tego wyniku się cieszę:tak:mój cel to 58kg co przy moim wzroście i tak nie jest jakąś super wagą.Zostało mi jakieś 4-5kg do celu, zobaczymy,bo teraz te kilka dni miałam już dość i pozwoliłam sobie na bułkę czy zwykłego wafleka:-pco do kurtki ja kupiłam na 92 i mi się wydaje ogromna!:-D

hej
u nas już lepiej
tzn po wizycie i osłuchaniu Tymi dziś do pla pomyka bo to ja nie mogę wytrzymać po całym weekendzie z nimi wszystkimi w domu i chcę ciszy
Igi tez osłuchowo oki jedyie ten kaszel ze spływającego kataru
P dalej niewyraźny jale twierdzi, że dziś już musi się zwlec
i serio widzę, ze z nim to najgorzej
uparty za 3ch
zrobiłam dietetyczny obiadek to oczywiście nie będzie jeadł
na wieczór pieczarki sobie robił z makaronem - normalnie ręce opadają bo mowię coby ciut się pooszczedzał a on jak kobieta w ciąży ma zachcianki i je co chce

Kic Madzia fajne rezultaty
kurcze wiosna idzie i trzeba o sylwetce pomyśleć - zumba raz w tygodniu to dla mnie mało
a xboxa nawet ostatnio nie mam kiedy odpalić

Iza każde zbycie lub nabycie nieruchomości powinno być poparte umową notarialną
teraz czy domek letniskowy jest zgodnie z definicją kc nieruchomością?
musiałabym zajrzeć coby sobie takie rzeczy poprzypominać - zastany stary umysł
wiem na pewno że kupienie ośrodka to umowa notarialna;-)
a kupno domku to pewnie uzależnione czy z gruntem

dobra czas na sniadanie dla przedszkolaka
dziś pobudka o 5.30 i ja już chce spać
ide walnąc kawke bo się nie obudzę mim dobrego ciśnienia

Hejka

Miś w p-lu Ewcia jeszcze śpi po mleczku które dostała o 6:tak:Jak R wróci idziemy dzieciom paszporty wyrobić aby w wakacje można było gdzieś pojechać:tak:W środę ma być 10 stopni i chyba nad morze skoczymy pospacerować .Uwielbiam wiosnę:tak:Wczoraj przesadziłam Ewę do Maclarena i dużo lepiej mi się jezdzi niż Navingtonem:tak:Ewa chyba też zadowolona.

Madzia ,Kic super spadek wagi zazdroszcze ja mimo treningów 3 razy w tyg nic nie chudne:baffled:

Reniu dobrze że u Was lepiej ale pobudki o tak wczesnej porze szczerze współczuje:tak:

Dorka już macie nocnik ja jeszcze nie zakupiłam .Chyba zacznę małą wysadzać w lato :tak:

Surv nasiona posiane czekamy na plony:tak:

Kasiu super że z Mikim lepiej:tak:

Miłego dnia!

Iza ja bym jednak do notariusza poszła, w tych czasach roi się od oszustów, odwidzi się facetowi i będzie problem, a tak dasz kilka stówek notariuszowi i nie będzie problemu:tak:
Andula a nie lepiej dowody osobiste?paszport masz ważny tylko rok, D.O. 5 lat:tak:no chyba ,że chcecie po za Europę jechać to tylko paszport:tak:
Renia oj te chłopy:dry:
Dorka powodzenia w nocnikowaniu:tak:

reklama
Iza tak naprawdę to obowiązuje nawet umowa ustna, pamiętam to dokładnie jak mieliśmy to na prawie. Ale jednak co pisemna umowa to pisemna. Moi rodzice mieli normalnie spisaną umowę bez notariusza , wiadomo nr dowodów itd, nie było problemów, oczywiście udać się do ośrodka i sprawdzić jak jest z własnością tego domku
Dziewczyny w którym tygodniu mieliście robione to badanie przezierności karkowej?Jetem zła, z Maksem mi robiła a teraz się nic nie odzywała, dopiero teraz sobie uświadomiłam, że już chyba za późno.

Do góry