reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

uffff
doczytałam do końca :)
płodny dzień był wczoraj:-):-):-)
A u nas wczoraj był straszny grad. Całe szczęście przesiedziałam ten czas u lekarza.:)
i powizycie, wszystko gra. Młodej dobrze w brzuszku i na świat się nie wybiera w ciągu najbliższych dni. coprawda szyjka skrócona i miękka ale zwrócona jeszcze do góry, także spokojnie daję sobie ze 3 tygodnie jeszcze:-):-):-)
ale luz, jak mnie to biordo nie boli to już nie mam napadów lamętowych i mogę grzecznie czekać na mój termin który oficjalnie za niecałe 2 tygodnie ale tak jak pisałam, ponieważ cykle miałam około 28--32 to obstawiam że do daty porodu trzeba dodać dodatkowy tydzień :)
Słoneczko już grzeje. Czas zrobić koktajl truskawkowy i lody :)
robię oszukańcze lody ze zmiksowanych truskawek i do tego wyciśnięty sok z pomarańczy. Taki sorbecik na patyku, mało kalorii a pychotka. Polecam (pojemniczki na lody zakupione w ikei )

miłego dnia

ps. Alicja, fajnie że już do domku śmigasz. pozdrowionka
Julia Trzymaj się kochana, to już tuż tuż;-)
Izabelka kciuki mam mocno zaciśnięte.

reklama
post_ptaszyna super ze wizyta wypadla pomyslnie ;-) kurcze ciekawa jestem ile ja przenosze :-)?? znajac moje szczescie bede chodzic w ciazy jak slonica:-p zainteresowal mnie Twoj przepis na sorbet-nic wiecej nie dodajesz- tylko zmikosowane truskawki , sok pomaranczowy i marsz do zamrazalnika ? :-) rozumiem ze pojemniczek moze byc jaki badz... :-)

:)
andziaa mam pyszne truskawki z ogrodu własnego i są tak słodziutkie że nie dodaję już nic. Można dodać trochę cukru jesli jest za kwaśne.
Jesli chodzi o pojemniczki to najwygodniej coś małego żeby było na raz. Z tego co słyszałam to mozna zapakować to do małych pojemniczków po jogurtach a zamiast patyczka wetknąć łyżeczkę :) a w ikei są takie pojemniczki z patyczkami które są suuuper.
Zresztą jak nie było truskawek to tak zamrażałam też ulubiony jogurt i też było dobre.
:-p

O jakich wy tu pysznościach piszecie,wczoraj piłam rewelacyjny koktajl właśnie truskawkowy,to były chyba lody zmiksowane z truskawkami,rewelacja.
Dziś troszkę chłodniej u nas ale tylko minimalnie.
U mnie z tym terminem to jest pokręcone bo na początku powiedziałam mojej lekarce że pierwszy dzień miesiączki miałam 16.10,więc ona tak wpisała i wzięła cykl 28 dni.
Ale potem jak zaczęłam liczyć to okazało się że miałam jednak 11.10 ale cykl 32 dniowy z tym że ona nic już nie zmieniała to przy tej drugiej dacie wychodzi mi chyba 21.07.Zobaczymy jak to wyjdzie za miesiąc:-)

Dziewczynki, Izabelka napisała, że dziś będzie mieć cesarkę....Prosi, żebyśmy sie pomodliły, żeby wszystko było dobrze. Odezwie spię po, jak juz dojdzie do siebie. Tylko nie wiem, o której godzinie ma to cc, więc musimy czekać na info. Nie chcę jej juz niepokoić smsami.
U mnie noc jak zwykle kiepska, mąż wyjechał do Poznania, wróci jutro, wiec noc spędzam samotnie i już mnie to martwi. Nie znosze spać sama w domu, musze mieć właczoną lampkę i telewizor...taka dziecinada, ale inaczej nie umiem:zawstydzona/y:

Ciekawe czemu jej przyśpieszyli tą cc z tego co pamiętam to ona miała termin chyba tak samo jak ja.
Trzymam kciuki za Izabellke i jej córeczkę wreszcie będzie pierwsza lipcowa/czerwcowa dziewczynka

U mnie noc jak zwykle kiepska, mąż wyjechał do Poznania, wróci jutro, wiec noc spędzam samotnie i już mnie to martwi. Nie znosze spać sama w domu, musze mieć właczoną lampkę i telewizor...taka dziecinada, ale inaczej nie umiem:zawstydzona/y:
Mam tak samo........dodatkowo nawet kot dostaje wtedy dyspensę i może ze mną spać, bo zawsze to coś żywego pod ręką;-) ale pomyśl sobie, że już niedługo, nawet jak męża nie będzie, to będzie przy Tobie dziecko i sama już spać nie będziesz:tak:

Trzymam mocno kciuki za Izabelkę! Na pewno wszystko będzie dobrze!

Izabelka trzymamy mocno kciuki!! Badz dzielna kochana! Na pewno wszystko bedzie dobrze :-)

post_ptaszyna dzieki za rady odnosnie sorbetowych wariacji :-) ja to jestem teraz na etapie koktajli truskawkowych i truskawek z jogurtem natur.- wrecz uwielbiam to :-)

Witam wwzystkie dziewczyny.
Mam mnóstwo czytania waszych postów, nie wiem czy dam radę :)))

My czujemy się dobrze, Tomuś jest bardzo grzeczny, śpi cały czas. Pokarmu mam bardzo dużo i muszę ściągać, ale przyda się na zaś.
Poród miałam szybki i nie taki straszny, mimo, że bez znieczulenia ( a tak na nie liczyłam).
W nocy ok 1 zdjęli mi krążek i mialam rozwarcie na 3 palce,a rano ok 7 już na 4 palce. Po podaniu oxytocyny nic się nie działo, tylkko lekkie skurcze i tak leżałam do 13-tej. Po 13-tej przyszedł lekarz i przebił mi pecherz, po odejściu wód miałam skurcze ok godziny i były coraz mocniejsze, niestety znieczulenia nie dostałam, bo rozwarcie już było na 7 cm. II faza porodu trwała 5 minut. 4 parcia i Tomcio pojawił się na świecie !!! Nie byłam nacięta i nie popękałam, więc szyć nie było co :-). 3 godziny po porodzie poszłam pod prysznic, a dzisiaj biegam jak gazela ;-). I tak pokrótce wyglądał mój poród. Lekko, miło i przyjemnie :-D

reklama
oj tak, truskaweczki to moja miłość od początku ciąży:-)
izabelka kciukasy zaciśnięte!!!! powiększa sie grono czerwcowo - lipcowe:-)

Do góry