reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Haszi i Mamabartka ja wam poradze ale tylko teoretycznie:-Dstudiuje pedagogike i troche sie o tym ucze ale to nie jest to co praktyka:dry: nam zawsze powatarzają na studiach że starszakowi trzeba poświecać czas (wiadomo że to bedzie trudne)bawić sie z nim , utrzymać jego dotychczasowy rytm dnia (np jeżeli czytałas małemu bajkę to rób to i po porodzie w taki sam sposób), wdrażać do zajęć przy malenstwie(o ile jest to możliwe ze wzgledu na wiek)niech poda piluszke itd. no i przygotowywac na przyjscie siostry lub brata- mówić o nim itd. Wiem że to czysta teoria ale może akurat:sorry2:myśle że jest to bardzo trudne także trzymam za was kciuki!:tak:

A ja skacze na piłce - Kamu pomogło to może i ja sie szybciej rozdwoje:-D

reklama
Kicrym porady fajne, na pewno ja też skorzystam, ale co pokaże mała to nie wiem, dziś potrafi rozmawiać z brzuszkiem i pytać kiedy w końcu przyjdzie dzidziuś, ale to teraz ,a co będzie po spotkaniu oko w oko nie wiem.I też się obawiam, zabawkę od dzidziusia już mam zapakowaną.:tak::-):-)

A ta piłka mam nadzieję że pomoże, ja się szykuje do cc, więc nic takiego nie robię :-D:-D

kicrym, dzięki bardzo. Teoria, teorią ale skądś się ona wzięła. :tak:
Widzisz, ja już zrobiłabym źle :eek: Zawsze czytam małemu bajkę przed snem, posiedzę koło niego chwilę, on usypia i wychodzę z pokoju. Teraz wpadłam na pomysł żeby przejął to tata bo jak malutka się urodzi to może nie będę miała na to czasu... Ale dobrze że nie zaczęłam tej rewolucji bo tylko byłoby gorzej :no:
No nic, pozostaje czekać na rozwój wypadków.. i poczytac jeszcze trochę na ten temat:tak: A nóż starszaki się spiszą na medal i niepotrzebnie się martwimy :)

KAMU I DORKA OGROMNE GRATULACJE:-):-):-)
Wiedziałam, że jak dłużej nie będę wchodzić na forum to tu atmosfera sięgnie zenitu;-) ale fajnie:-) tylko powoli zaczynam Dziewczynom zazdrościć, że mają już swoje Skarby:zawstydzona/y: Kicrym ja ciągle siedzę na tej piłce i na razie nic się nie dzieje:dry: najgorszy jest ten ból pleców, ale nic na to nie pomaga:eek: miłego wieczoru;-)

Mamabartka, Sylcia, wasze dzieciaczki strasze od mojego "starszaka" to powinny zrozumieć. Z takich porad, to może czytac książeczki na temat. Jest np. jedna z serii o Franklinie "Franklin czeka na siostrzyczkę" - bardzo fajna. Mój Miki bardzo ja lubi:tak:

Kasia, mój mały ma "Franklin jest starszym bratem" :-) Podobała mu się. Fajna książeczka, tym bardziej że nie koloryzuje. Dobrze bo nasze starszaki muszą wiedzieć że dzidziuś nie tylko je i śpi ale też bywa głośny i nieznośny ;-)
Muszę poszukać jeszcze tej o której napisałaś...
Sylcia, no właśnie :tak:
Kate,skacz i kręć się -Kamu wyskakała swojego Maksia, może Antoś też w końcu zrobi mamusi prezencik i jutro przeczytamy że już jest o drugiej stronie brzuszka.:tak:

Ostatnia edycja:
Kasia, Mama Bartka ja tez mam tą książeczkę, a poza tym staram się mówić Oli że dzidziuś może płakać, itp,staram się ją trochę przygotować, ale niepewność chyba będzie cały czas. ;-)

reklama
Chciałam wszystkich serdecznie przeprosić za nie porozumienie. Nie mam dzieci. Chciałam tylko dowiedziec się jakie używa się w tych czasach kosmetyków dla niemowlaków. Mam cere wrażliwą jak noworodek. Kupiłam Nivea Baby Sensitive jak mi polecaliście i jestem bardzo zadowolona. Nie jestem na nie uczulona. Jeszcze raz przepraszam!! Karolina

Do góry