reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Madzia, a nie można ich mieszać? skoro Maciuś tyle zjada, to i tak będziesz potrzebować większej liczby opakowań i mogłabyś kupić i różowe i niebieskie i przemieszać.

reklama
z tego co wiem to sie nie powinno mieszac ale wiadomo w praktyce wiele zeczy wychodzi inaczej, ja proponuje zebys spróbowała robiac mleczko np. 120ml dała 2 miarki takie i 2 miarki inne i podała jak maluszek przyjmie i nie bedzie zadnych rewelacji to potem dopasuj sobie miesznke do własnych potrzeb i podawaj.
Jak to mówi mądra pani doktor jezeli maluszkowi nie zaszkodziło(bóle, kolki, kupki) po pierwszym podaniu to nie ma przeciw wskazan i niech je...

u nas tak jest np. z kaszka bobowity ta na sen ona jest po 4m-cu ale mmały je chetnie nie boli brzuszek nic sie nie dzieje spi spokojnie ok 8-9g wiec nie ma zadnych przeciwwskazan podobnie z soczkami.
nam pozwolono jejsc juz wszystko co moga dzieci z napisem po 4m-cu
wiec jade do sklepu dzis na przeszpiegi i zaczynam w domciu robic deserki, bo soczki juz pijemy od 3 tyg.

Heksa mały ci śpi 8-9 godzin?:szok::szok::szok:mój Kuba ok 5-6 najdłużej ale jest na cycu, zanim ja sie położę to toroche mija a potem narzekam że mały mało śpi:-D

mo lekarka kazała dokarmiać mlekiem z dopiskiem HA bo w dziecinstwie byłam uczulona na białko, ale przeszło nie wiem jak:sorry2:

no tak nawet dłuzej ja mu daje
ok 21.30 90-120kaszki i mały wstaje ok 6-7rano czyli spi ok 9godzin
a potem o 6zjada 90ml mleka i spi do 13 wiec7godzin
potem spi juz po 3 godzinki
takie nie spanie czówanie ma ok 15 przez godzinke i od ok 19-20 do 21.

niezle Heksa :tak: Wercia spi w dzien ok 2 godzin alboi krocej- kolo 2 godzin aktywnosci i od nowa; w nocy np dzisiaj zasnela 20.30 i w nocy raz sie obudzila, to niezle
dzieki, pobawimy sie troszke ;-)
Survivor podobno sa karuzele na baterie :-);-)

Madzia moja lekarka mówiła że jak dziecko ma problemy brzuszkowe to lepiej kupić to różowe,bo jak wiadomo prebiotyki działają dobrze na jelitka.Ja 2 razy kupowałam to niebieskie bo nie mogłam spotkac różowego ale teraz daje mu to różowe

Heksa no to masz małego śpiocha:-Dbo mój Kuba idzie spać kolo 20.30 i budzi sie koło01.30 potem koło 6 no a potem to róznie czasmi pośpi 2 godz a czasmi 1,5 a w dzień to raczej ma takie drzemki a nie długie spanie, ciekawe jak mąż sobie poradzi jak ja pójde na studia:dry:w piatek zaczynam:baffled:

No Heksa naprawde masz spiocha:-D.moja mala spi do 3 godzin. Rzadko jej sie zdarza pospac dluzej.
Survi ja mam karuzelke z Fisher-Price ona jest na guziki a jak skonczy sie melodyjka mozesz wlaczyc odnowa pilotem i nie musisz pokazywac sie dziecku.

reklama
no cos trzeba bedzie wymyslec z tym mlekiem.

Heksa faktycznie Szymus dlugo i duzo spi.Moj w nocy spi 6 godz,a w dzien tak po 2godz,czasami krocej czasami dluzej,ale generalnie najdluzej w nocy.

O karuzelach na pilota jeszcze nie slyszalam,ale dobry wynalazek.Ne trzeba non stop podchodzic i nakrecac hehe:tak:

Do góry