• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2008

Madzia, może to rzeczywiście dobry czas na powrót? Maciuś mały, to bez problemu przywyczai się do nowej-starej ojczyzny, Wy pracę na pewno lepszą lub gorszą znajdziecie, a teraz akurat z powodu kryzysu waluty podrożały, więc za oszczędności tu pożyjecie lepiej niż tam;-) no i jedna niezaprzeczalna zaleta tej opcji: szwagierka raczej za Wami nie pociągnie do PL:-)

My już po lekarzu: obie z lekko czerwonym gardłem, ale nic poważniejszego; Młoda dostała obrzydliwy syropek, który dzielnie już wszamała, mnie się fuksnęło jako matce karmiącej i syropku pić nie muszę......swoją drogą to jakiś paradoks, przy karmieniu piersią tego syropu nie wolno, a niemowlętom bezpośrednio dawać wolno:confused: za to mąz dostał na nas obie zwolnienie, więc choć zapewne wiele nie pomoże, to przynajmniej w dzień się przespać będę mogła, a on Florce zajęcia zorganizuje;-)

reklama
Survi duzo zdroka dla Ciebie i dla Florki.
Madzia powaznie zastanowcie sie nad powrotem, moze w Polsce bedzie lepiej?
Aga powodzenia na egzaminach!!!Ja prawo jazdy zrobilam w ciazy, ale teraz malo jezdze.

Madzia- oj, jak bardzo rozumie twoje dylematy zwiazane z powrotem do ojczyzny. Sama je mam od 5 lat, a teraz, gdy mala sie pojawila zastanawiam sie jak to bedzie. Tutaj dzieci ida do szkoly w wieku 5 lat, no, a na wyslanie jej do zlobka czy przedszkola raczej nie licze ze wzgledow finansowych of course. W Polsce koszt przedszkola nie stanowi 100-120% srednich dochodow brutto tak jak tutaj. No i wlasnie mysle co ja bede robila przez te 5 lat? Dziadkowie sa chetni do opieki nad mala- ale w Polsce...
Znajomi Anglicy mowili, ze ostatni kryzys gospodarczy we Wielkiej Brytanii tubylcy odczuwali przez 7 czy 8 lat. Ciekawe jak bedzie ty razem?
Duzo moich znajomych wraca do kraju, i to tacy, ktorym sie tutaj dosyc dobrze uklada, maja przyzwoite prace np. w bankach, szkolnictwie lub maja swoje interesy. Wszyscy zgodnie twierdza, ze w Polsce jest juz duzo lepiej. Czy jest lepiej???

Ostatnia edycja:
beaa czy lepiej jak 5 lat temu?mysle ze lepiej, przynajmniej w mojej miejscowosci duzo sie zmienilo na lepsze:tak:oby tak dalej, ja powrotu nie zaluje chociaz czasami tesknie za Irlandia, bo jednak sporo tam przezylam, nauczylam sie i poznalam wiele przyjaznych ludzi:happy2:ale w Polsce jest mi dobrze bo jestem u siebie:-)

Andziaa fajnie, że nas odwiedziłaś :-)
Kate dużo zdrowia dla Twojej mamy
Spóźnione życzenia dla wszystkich czteromiesięczniaków :-)
widzę, że nie tylko ja urządzam sobie samotne wyprawy samochodem z dzieciaczkiem :-D pierwszy raz sama jechałam, jak Oliwka miała 3 tygodnie, bo przecież mama stary wyjadacz kierownicy nie pozwoli sobie na to, żeby zawsze siedzieć na miejscu pasażera :-D

ewelink@- ja pierwszy raz z mala jechalam jak nie miala jeszcze tygodnia. Pierwsze 3 miesiace nie byly latwym okresem na wojaze bo mala miala kolki i mi wyla na tylnim siedzeniu, a ja nie mogla nic zrobic. Teraz juz jest ok, a wczoraj wreszcie kupilam dodatkowe lusterko dzieki ktoremu ja widze podczas jazdy.

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za życzenia dla Mojej Mamy;-)
Madzia jak ja Cię rozumiem z tym sprzątaniem i ciasnotą;-) u mnie jest identycznie:zawstydzona/y: ale niedługo to się skończy:-D a co do powrotu do Polski to ja bym pewnie zrobiła tak jak radzą Dziewczyny - wróciła;-) zawsze jest się u siebie:tak:
Surv dużo zdrowia dla Ciebie i Flory:-)
Agnieszka powodzenia na egzaminie:-) ja po stłuczce jestem chora jak jadę samochodem jako pasażer, a jako kierowca to zapewne dostałabym zawału przy pierwszym mijającym mnie samochodzie:zawstydzona/y::-p miłego wieczoru:-)

Madzia tak jak piszą dziewczyny, moze faktycznie warto by poważnie pomysleć o powrocie- bo jakby nie bylo wasze oszczędnosci beda zdecydowanie większe w Polsce po wymianie waluty. A i pracy teraz więcej.
Ja narazie nie dziękuje- bo dopiero zapisałam się na kurs- w sobote najprawdopodobniej ide na pierwszy wykład- wzięłam sobie tryb weekendowy, bo w tyg nie miałabym z kim dzieci zostawić.
Miłego dzionka życzę!

A ja dzis zaczynam kurs na prawko, ciekawe jak to bedzie:confused:
Moja mala dzis ladnie pospala i tylko raz w nocy sie obudzila:tak:ale zauwazylam ze ona tak co druga noc ladnie spi, bo wczoraj to sie budzila trzy razy:szok:

reklama
Witajcie, witajcie
oj długo już nie zaglądałam tutaj. U nas wszystko w porządku. No prawie. Karolcia rośnie, nie chce się obracać z brzucha na plecy, ale za to wystarczy dać jej coś czego może się złapać i zaraz siada.:-) A ja.... no cóż.... zobaczymy czy będzie nas więcej :-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry