reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Madzia, może to rzeczywiście dobry czas na powrót? Maciuś mały, to bez problemu przywyczai się do nowej-starej ojczyzny, Wy pracę na pewno lepszą lub gorszą znajdziecie, a teraz akurat z powodu kryzysu waluty podrożały, więc za oszczędności tu pożyjecie lepiej niż tam;-) no i jedna niezaprzeczalna zaleta tej opcji: szwagierka raczej za Wami nie pociągnie do PL:-)

My już po lekarzu: obie z lekko czerwonym gardłem, ale nic poważniejszego; Młoda dostała obrzydliwy syropek, który dzielnie już wszamała, mnie się fuksnęło jako matce karmiącej i syropku pić nie muszę......swoją drogą to jakiś paradoks, przy karmieniu piersią tego syropu nie wolno, a niemowlętom bezpośrednio dawać wolno:confused: za to mąz dostał na nas obie zwolnienie, więc choć zapewne wiele nie pomoże, to przynajmniej w dzień się przespać będę mogła, a on Florce zajęcia zorganizuje;-)

reklama
Survi duzo zdroka dla Ciebie i dla Florki.
Madzia powaznie zastanowcie sie nad powrotem, moze w Polsce bedzie lepiej?
Aga powodzenia na egzaminach!!!Ja prawo jazdy zrobilam w ciazy, ale teraz malo jezdze.

Madzia- oj, jak bardzo rozumie twoje dylematy zwiazane z powrotem do ojczyzny. Sama je mam od 5 lat, a teraz, gdy mala sie pojawila zastanawiam sie jak to bedzie. Tutaj dzieci ida do szkoly w wieku 5 lat, no, a na wyslanie jej do zlobka czy przedszkola raczej nie licze ze wzgledow finansowych of course. W Polsce koszt przedszkola nie stanowi 100-120% srednich dochodow brutto tak jak tutaj. No i wlasnie mysle co ja bede robila przez te 5 lat? Dziadkowie sa chetni do opieki nad mala- ale w Polsce...
Znajomi Anglicy mowili, ze ostatni kryzys gospodarczy we Wielkiej Brytanii tubylcy odczuwali przez 7 czy 8 lat. Ciekawe jak bedzie ty razem?
Duzo moich znajomych wraca do kraju, i to tacy, ktorym sie tutaj dosyc dobrze uklada, maja przyzwoite prace np. w bankach, szkolnictwie lub maja swoje interesy. Wszyscy zgodnie twierdza, ze w Polsce jest juz duzo lepiej. Czy jest lepiej???

Ostatnia edycja:
beaa czy lepiej jak 5 lat temu?mysle ze lepiej, przynajmniej w mojej miejscowosci duzo sie zmienilo na lepsze:tak:oby tak dalej, ja powrotu nie zaluje chociaz czasami tesknie za Irlandia, bo jednak sporo tam przezylam, nauczylam sie i poznalam wiele przyjaznych ludzi:happy2:ale w Polsce jest mi dobrze bo jestem u siebie:-)

Andziaa fajnie, że nas odwiedziłaś :-)
Kate dużo zdrowia dla Twojej mamy
Spóźnione życzenia dla wszystkich czteromiesięczniaków :-)
widzę, że nie tylko ja urządzam sobie samotne wyprawy samochodem z dzieciaczkiem :-D pierwszy raz sama jechałam, jak Oliwka miała 3 tygodnie, bo przecież mama stary wyjadacz kierownicy nie pozwoli sobie na to, żeby zawsze siedzieć na miejscu pasażera :-D

ewelink@- ja pierwszy raz z mala jechalam jak nie miala jeszcze tygodnia. Pierwsze 3 miesiace nie byly latwym okresem na wojaze bo mala miala kolki i mi wyla na tylnim siedzeniu, a ja nie mogla nic zrobic. Teraz juz jest ok, a wczoraj wreszcie kupilam dodatkowe lusterko dzieki ktoremu ja widze podczas jazdy.

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za życzenia dla Mojej Mamy;-)
Madzia jak ja Cię rozumiem z tym sprzątaniem i ciasnotą;-) u mnie jest identycznie:zawstydzona/y: ale niedługo to się skończy:-D a co do powrotu do Polski to ja bym pewnie zrobiła tak jak radzą Dziewczyny - wróciła;-) zawsze jest się u siebie:tak:
Surv dużo zdrowia dla Ciebie i Flory:-)
Agnieszka powodzenia na egzaminie:-) ja po stłuczce jestem chora jak jadę samochodem jako pasażer, a jako kierowca to zapewne dostałabym zawału przy pierwszym mijającym mnie samochodzie:zawstydzona/y::-p miłego wieczoru:-)

Madzia tak jak piszą dziewczyny, moze faktycznie warto by poważnie pomysleć o powrocie- bo jakby nie bylo wasze oszczędnosci beda zdecydowanie większe w Polsce po wymianie waluty. A i pracy teraz więcej.
Ja narazie nie dziękuje- bo dopiero zapisałam się na kurs- w sobote najprawdopodobniej ide na pierwszy wykład- wzięłam sobie tryb weekendowy, bo w tyg nie miałabym z kim dzieci zostawić.
Miłego dzionka życzę!

A ja dzis zaczynam kurs na prawko, ciekawe jak to bedzie:confused:
Moja mala dzis ladnie pospala i tylko raz w nocy sie obudzila:tak:ale zauwazylam ze ona tak co druga noc ladnie spi, bo wczoraj to sie budzila trzy razy:szok:

reklama
Witajcie, witajcie
oj długo już nie zaglądałam tutaj. U nas wszystko w porządku. No prawie. Karolcia rośnie, nie chce się obracać z brzucha na plecy, ale za to wystarczy dać jej coś czego może się złapać i zaraz siada.:-) A ja.... no cóż.... zobaczymy czy będzie nas więcej :-D:-D

Do góry