reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Audica A3 to moje marzenie:tak::tak::tak: Jakaś nowsza wersja byłaby naprawdę ok. To nasze A4 kombi super jak już pisałam, ale do pracy mi takie niepotrzebne. Byłoby łatwiej śmigać taką śliczną trójeczką:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

reklama
Dziewczyny bardzo dziękujemy za życzonka!!

Florka leniuchu weź się w garść i z okazji 6 miesiąca pokaż mamie na co Cię stać! :-)

Zuzu dzisiaj usiłowała od rana raczkować :-p Tyłek na górze a głową po dywanie... a co :-p hehe

Dziś sie dowiedziałam że ta pupa w górze a głowa w podłodze to odruch raczkowania - jak to powiedziala pani rehabilitantka - jeszzce daleka droga do sukcesu;-):-) ale powiedziała że można dziecię na takich podkurczonych kolankach posadzić i rączki ułożyć żeby były wyprostowane i podtrzymywać lekko brzuszek, wtedy dziecię ćwiczy rączki i uczy sie utrzymywać ciężki brzuchol w górze:-D i tak parę razy dziennie po minutce, dwie....nie za długo i uważać na łokcie.
w takich pozycjach moje dziecko dzis kładła że nawet nie wiedziałam że Lenka tak umie...i powiedziała że to nie z lenistwa dzieci czegos nie robią tylko dlatego że nie wiedzą jak cos zrobić. Trzeba pokazać i wtedy dziecko sie uczy że rączką może tak, nóżką tak....oczywiście tylko tak żeby malcowi krzywdy nie zrobić. I zabroniła mi małą sadzać, powiedziała że na chwilę sprawdzić czy sie sama utrzymuje, jak sie łamie i chwieje to nie sadzać.
tyle z mądrości po dzisiejszej wizycie, sorki że część tu część na innym wątku. Wykończona jestem, mała padła, może i ja sie kimnę.

Naszym półroczniaczkom duuuuużo uśmiechów, postępów w przemieszczanie się i spokojnych przespanych nocek!!!
Pabla dzięki za info od rehabilitantki- teraz będę młodego gimnastykowac i wypróbowywac nowe pozycje hihihi:tak:

i się kimnełam, 2 godz spała młoda, ja z 1,5 godz ale mi lepiej. To znaczy juz troche gorzej bo młoda mi strasznie płacze i z małej śmieszki robi sie mała płaczka:-( ale powtarzam sobie że to dla jej dobra przecież.
Chyba jakąś kolacyjkę na pocieszenie sobie zrobię:tak:

Florciu i Zuziu - njalepsze życzenia z okazji 6go miesiąca
rośnijcie zdrowe i piękne:-)

pabla dzięki za info od rehabilitantki
akurat tak sie składa, że Tymek też na tym etapie podnoszenia pupy więc pewnie zacznę pokazywać jak ma wyglądać pozycja do raczkowania
a sadzac staram sie jak najmniej bo lekarka nawet mimowila ze jak słaby i chwiejny to nic na siłę

reklama
Do góry