reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Dorka, Roni - dzieki za info.
To pytania moze narazie będę zadawać na wątku o dzieciach, a moze potem zrobi sie jakis osbny wątek. Później, jak wiecej będzie dzieci to wszytskim nam sie przyda.

reklama
Dziewczyny jak to jest z waszymi brzuchami bo nie wiem czy ten mój jest twardy bo mały już nie ma miejsca?badam go po bokach i u samego dołu i już jest normalny,a tam gdzie siedzi mały jest bardzo napięty.Zastanawiałam się nawet czy nie dzwonić do mojej lekarki,ale nie chcę jej zawracać głowy.Nie towarzyszą temu żadne bóle.

Kamu, to normalne: mam identycznie, od kiedy Młoda jest na tyle duża, że ją przez brzuch czuję, to zawsze w miejscu gdzie leży, skóra jest napięta, a brzuch twardy. Jak się jeszcze dodatkowo zaczyna ruszać, a ułozona jest pleckami do zewnątrz, to już w ogóle mam wrażenie, że się po prostu rozpęknę od tego nacisku;-)

Kamu po pierwsze Wszystkiego Naj-spoznione ale szczere :-)
po drugie u mnie sytuacja z brzuszkiem jest identyczna-w miejscu gdzie Toska ma plecki, czy pupke brzuch jest twardy jak kamien, podzas gdy po bokach i na dole jest normalny :-) nie ma zatem powodu do stresu, tym bardziej ze podjerzewam ze wiekszosc z nas tak ma, a na pewno ja i Pat :-) no i Ty :-)

Kamu ciesz się że dopiero teraz tak się rozpycha że czujesz w niektórych miejscach twrady brzuszek:-) ja już dawno czułam jakbym kamienie w brzuszku nosiła, więc to całkowicie normalne;-) a do tego jak jeszcze nogi przeciągnie to niezły widok-brzuch w poprzek staje:-)
no a oprócz tego brzuch mi ogólnie cały twardnieje bardzo często, ale już się do tego przyzwyczaiłam:-)

No to ja przepuszczam chetnych w kolejce!
Wlasnie wrocilam ze szpitala i niestety nie udalo sie namowic lekarza na cc:no::growl:Mamy dalej czekac tzn.do poniedzialku.W poniedzialek ide na molestowanie jak to Kamu ladnie napisala,a jak to nie wyjdzie to beda wywolywac przez oksy:wściekła/y::no:Tak sie wkurzylam,ze sie teraz pocieszam ciasteczkami z biala czekolada i popijam herbatka oczywiscie z lisci malin.
Kamu ja mam z brzuchem to samo,wiec jak widac nie ma sie czym martwic,bo wiekszosc z nas tak ma.Moj jest twardy na gorze,ale wieczorem caly sie napina i wszedzie boli.To podobno tak ma byc,a wieczorne napinanie sie jest spowodowane tym,ze wlasnie wtedy sie wydziela w naszym ciele oksytocyna i powoduje skurcze macicy.

Kamu ja też dołączam się do brzuszkowych dolegliwości:-) specjalność mojego Syna to wypięta pupa po lewej stronie i atak na moje lewe żebro:szok: ostatnio nie jest to nic przyjemnego:no: a dziś w nocy tak mnie coś zakuło w szyjce, że bałam się wyprostować - podejrzewam, że Mały ostro wpycha główkę w ten cholerny kanał:eek: ogólnie to ja mam ciągle twardy brzuch, a ściska mi pęcherz:eek: dobra kończę bo to nie ten wątek od narzekań:sorry2: tak więc Kamu nie musisz się martwić:-)

mój Małżonek szaleje na budowie:-p byłam u niego raz (na rowerze:zawstydzona/y:), ale wybieram się jeszcze późnym południem tym razem na pieszo:-p wezmę Mamę bo może po takiej trasie coś się ruszy;-) zresztą pogoda jakaś burzowa, a Ciocia (ta z porodówki:tak:) mówi, że w taką pogodę jest najwięcej porodów, więc może na mnie trafi:-D:-D a jak nie na mnie to może na którąś z Was - czego szczerze życzę:-D

reklama
kate Widzisz, odrazu jakieś dobre wieści o pogodzie. Może którejś tu pogoda burzowa będzie sprzyjać.:-):-)
dowiedziałam się że dentysta też podobno jest dobry na zaczęcie akcji porodowej. Mam o 18.00 wizytę, he he zobaczymy jak się spisze Pan dentysta:tak::tak::tak:
Madzia a powiedzieli Ci jakie masz rozwarcie, i czy masz??
Kamu Mój twardy brzuch to standard zwłaszcza jak ona się tak powoli przeciąga to mi miejscami tak brzuch napina że wydaje mi się że pęknę.
agnieszka a ja właśnie myślę co by tu zrobić, ale mam lenia:-D:-D:-D
Zrobiłam sobie relaksującą kąpiel, wysmarowałam się kremami.
trzeba się za coś zabrać wkońcu

Do góry