reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ja tak samo jak Andula, na wyjście rajstopki, spodenki, a od góry body z długim rękawem lub bluzeczka i jakiś sweterk lub bluza. Na to kombinezon i do wózka pod kołderkę z rożka no i klapę od gondoli. My mamy kombinezony raczej lżejsze, z ocieplanego polaru głównie, więc muszę odzieżą spodnią dopychać. gorsza sprawa, że mała jest na wcisk w gondoli (stąd brak śpiworka), ale może jeszcze choć do marca dociągniemy.
Marcik, a może mały ma tylko czapkę za grubą, dlatego się poci? Głowa niemowlaka najszybciej się grzeje i wyziębia, więc przy grubej czapce może być spocona, mimo że reszta człowieka nie jest przegrzana?

reklama
W domu jak jest cieplo mala smiga w rajstopkach i body z dludim jak troche zimniej to na to ubieram cienka bluzeczke z dlugim i ciensze spodenki.Na spacer(przy minusowych tem) body z dlugim, swerterek , rajstopki, spodenki, skarpetki i butki,kombinezon w wozku nie mamy spiworka tylko grobszy koc i klapa od gondoli. Mala widac jest zadowolona:tak:
A ja dzis ide na noc do pracy:-(od 18-5. Maz zostaje z mala.Na szczescie w tych godzinach mala zbyt duzo nie je z cycka wiec nie bedzie jej tak bardzo brakowac brakowac. Po za tym zarazilam sie od mojego syna i mam kaszel i katar. Zobacze jak bede sie czula na nocce jak zle to jutro pojde do lekarza:tak:

Ja też ciepło ubieram Małego:zawstydzona/y: w domu body (krótki lub długi rękaw), rajstopki, skarpetki lub jakieś paputki, oraz jakaś bluzka:-p na wyście na to zakładam jeszcze jedną ciepłą bluzę, spodenki plus buciki na kożuszku, kurteczka, czapka i rękawiczki:-) przykrywam jeszcze kocem i zakładam klapę od gondoli:-p

miałam kiepską noc:szok: Mały w nocy znowu niespokojny, kasłał i strasznie smarkał, w ogóle tak go to męczyło, że aż mi płakał w nocy co mu się nigdy nie zdarza:no: nie ma temperatury, ale chyba do piątku wybiorę się z nim do lekarza bo zawału dostanę:baffled: znowu nie wyjdziemy:baffled: miłego dnia:-p i zdrówka:-)

Kate przy takiej pogodzie nie trudno o jakies wredne przeziebienie lepiej idz do lekarza bedziesz spokojniejsza:tak:
Dorka bedzie dobrze Mala napewno nie da tatusiowi popalic:) Zdrowia dla Ciebie
Do nas zaraz przyjezdza tesciowa zajmie sie Malym(mam nadzieje ze kabanosa lub innej krakowskiej nie da;-)) a ja wyskocze na male zakupy:-)

My już po spacerku:tak:dzisiaj nawet nie było aż tak dużego mrozu(-5) ale za to wiatr:szok::szok:masakra, wytrzyamałam 40 min bo mały opatulony w gondoli wiec mu zimno raczej nie było.
Dorka trzymam kciuki za nocke:tak:bedzie dobrze
Kate ja bym sie wybrała do lekarza, Kuba nawet kataru nie miał troche kasłał i poszłam dla świetego spokoju, na szczescie płuca czyste gardło tez tak wiec teraz jestem spokojna:-p

zdrówka dla wszystkich zakatarzonych mam i maluchów!
Dorka, możliwie bezbolesnego powrotu do pracy!
Ja mam dziś lenia straszliwego, na dwór nie wyszłyśmy, roboty na razie nie mam, więc snuję się po domu w piżamie i z nudów sprzątam:-p

Kate, zdrówka dla Antonio;-);-)
Marcik&Kuncek może Twoje dziecię z tych co nie lubia sie grubo ubierać??? Ja zmarzluch jestem i Ika tak samo. W domku obowiązkowo rajstopki, spodenki i bluzeczka no i bodziak z długim rękawem oczywiście:-)

reklama
Do góry