reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Dziewczyny bylismy u lekarza...jestem załamana, wizyta wygladala tak ze pan dr wszedl tak trzasnal drzwiami ze ja az podskoczylam, juz nie mowiac o Malym. kazal mi go polozyc na tej calej lezance i rozebrac, doktor byl juz zdenerwowany ze Maly byl nie rozebrany wiec stal nade mna i fuczal. Malego zlapal jak jakas zabawke, Szymon sie przestaraszyl i zaczal plakac...doktorek go poobracal mowiac mi caly czas ze mam trzymac Malemu rece...zero podejscia do dziecka, nawet sie slowem do Malego nie odezwal a mi sie serce krajalo bo Szymon tak plakal...no bal sie goscia i tyle..
po badaniu stwierdzil ze wszytsko jest ok i powiedzial bye! po czym moj M powiedzial ze chcemy zapytac o cokolwiek, i zapytal doktora o glowe, stwierdzil na 'oko' ze wszytsko jest ok. M zapytal rowniez o badanie krwi na co doktorek stwierdzil ze nie mozna badac dziecku krwi bo sie go wystraszy:szok::wściekła/y:kurde czujecie...mi tak cisnienie skoczylo ze o malo nie eksplodowalam:wściekła/y:juz nie mowiac o tym ze caly czas mowil na moje dziecko 'ONA',,,no ryczec mi sie chce po tej wizycie i tyle:wściekła/y:wiecej juz do niego nie pojde na pewno i nawet nie wiecie jak sie ciesze ze do Polski wracam, jak tu nawet doktor mojego dziecka nie wie ze on jest chlopczykiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tyle mialam pytan i wogole a tu wielkie g...!!!!:angry:

co gorsze wieczorem zawital do nas tesc moj 'ukochany' mowiac ze wyprowadzil sie z mieszkania i pomieszka z nami kilka dni:wściekła/y::wściekła/y:no po prostu jak nie sraka to sraka...
z gory przepraszam za uniesienia:baffled:

reklama
Pearl nic się nie dziwie, że sie wkurzyłaś, moj m jakby przy tym byl to zjechał by go jak burego Reksa- zero profesjonalizmu:no:
Andula, Madzia- ja mam to samo- zawłaszcza, że nikogo u siebie na osiedlu nie znam

Kate, a może jednak powinnaś jeszcze raz zatestować? Bo jeśli to nie zatrucie pokarmowe, to kto wie mimo okresu?:tak:
Kaja u mnie też okna brudne niemożebnie:baffled: Nienawidzę ich myć, ale chyba będzie trzeba, bo powoli przestaję widzieć przez nie cokolwiek...
Izabelka, to widzę, ze bierzesz byka za rogi z autem? Podziwiam, zazdroszczę i może w końcu wezmę przykład:-D
Pearl współczuję przeżyć z lekarzem:-( Musieliście trafić na strasznego palanta; aczkolwiek w PL też sie tacy zdarzają, to chyba jednak mniejsze szanse trafienia aż na takiego abnegata:tak: Szymuś chowa się zdrowo, więc jeszcze te 2 miesiące bez fachowej opieki lekarskiej da radę:tak:

A my dziś idziemy z wizytą do o 2 dni młodszej Karolinki.....o ile winda zadziała...ostatnio psuje się co tydzień, zawsze wtedy gdy wracam ze spaceru - wczoraj godzinę pod nią odstałyśmy, zanim M wrócił z pracy i wniósł małą z wózkiem - masakra:wściekła/y: No a potem, pozazdrościwszy Kamu kondycji, przelecimy przez gigantyczny park do mojej mamy i tak oto uda nam się spędzić kolejny dzień nie robiąc nic pożytecznego:-D:-D

Miłego, słonecznego dnia....wiosna jest w końcu i aż żyć się chce (nawet jak robić nie:-p):-):-)

Pearl ale miałaś/ masz jazdę. I w dodatku teść:sorry: Tego doktorka to też bym miała ochotę zabić a przed @ to pewnie bym to nawet spróbowała zrobić. :crazy: Oni się tam procesów nie boją?
My mamy też doktorka- faceta ale jest super, nawet ubranka każe tylko podciągnąć, żeby dziecko się zbytnio nie stresowało, więc może nie uprzedzaj się do wszystkich facetów-lekarzy.
surv na którym piętrze mieszkasz? ^^
tosika ja lubie przycinac drzewka, i nie cierpie jak mi ktoś chrzani to o co dbam od kilku lat. Raz tata przyszedł, wziął sekator i poobcinał czubki świerkom, że niby gęstsze będą. A $%$& (*&(*& niech se obcina.
kate go go, wiesz jak mnie fajnie tyłek, uda i plecki bola po rolkach...Aż czuje jak szczupleje. :-p
Aż fajnie was czytać, gdy tak wszystkie odzyskałyśmy radość życia wraz z wyjściem zza chmur malej świecącej żółtej kulki.
Co do spacerów to ja tez bym chciała towarzystwo a nie mam mimo, że mieszkam w pl. Moje wszystkie kumpele/ znajome itp dopiero powoli zabieraja sie za śluby, dzieci to może tak po 30 ale widze, że z powodu pracy ( tutaj o nią ciut trudniej) przesuwaja co rusz decyzje o kolejny rok. Czekam az będzie wystarczajaco ciepło na rowerek to będzie sie dalo wydrzec kogoś. W dodatku ja mieszkam na obrzeżach :/ Niby sa tu jakieś nowe domy, kamieniczki odpicowane ale z dziećmi albo wychodzą babcie (znów specyfika podkarpacia) albo siedzą w domach??? Ehh jakbym chciała, żebysmy blizej mieszkały.
Nic, juz się ciesze na roleczki i ogród. Miłego dnia laseczki.

hej,
my dopiero od godziny na nogach:-)
słoneczko piękne, niunia coś marudna:baffled:
jutro idziemy na wizytę do lekarki, a poza tym bardzo się ucieszyłam bo udało mi się zapisać na darmowe usg brzucha i szyi z fundacji Mcdonalda:-) organizują co jakiś czas takie profilaktyczne badania - polecam dziewczyny, warto pójsć sprawdzić czy wszystko ok.
teraz są w wawie, ale chyba można zadzwonić i zapytać się kiedy będą w innych miastach.
Fundacja Ronalda McDonalda
my idziemy w poniedziałek na 15:00.
oczywiście będę umierać ze strachu czy wszystko ok...:sorry:
Pearl - co za palant z tego lekarza, było go opierdzielić porządnie!!!!
Iza - podziwiam za jeżdżenie dzielne, ja mam prawko już 12 lat:szok::szok::szok: i nie jeżdże:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: po wawie się cholernie stresuje, na trasie trochę lepiej i w małych miejscowościach też ok, ale muszę sie za to zabrać, chyba przejdę się do pobliskiej szkły jazdy i zapiszę się na jazdy doszkalające.

Cześć!
Wczoraj wieczorkiem nie siadłam do kompa, bo kiepskawo się czułam. Chyba coś z ciśnieniem, bo głowa ćmiła i w ogóle. W nocy i rano to samo, ale zażyłam pigułę, wypiłam kawke i wróciłam do świata żywych.

Udało nam sie wczoraj kupić buciki dla Mikusia. A przy okazji zaliczył wesołe miasteczko ;-) U fryzjera wysiedziałam się jak głupia, ale efektem nie jestem zachwycona:eek:

a my dzisiaj też na polku:-):-):-) (nie mylić z na dworze:-D:-D:-D)

Bardzo słuszne spostrzeżenie;-):-D

Perl zima?? brrrr.... ja juz mam jej dość:angry: a podobno w weekend ma być znowu zima i -5:angry:

Tosika, o matko co Ty za prognozę oglądałaś? U nas ma być ponad 20 stopni! Przyjeżdżaj do Tarnowa:-p

Dziewczyny poleccie mi jakas dobra pralke...cena nie gra roli...rozgladalam sie i na razie na oku mam elektrolux i simens...a wy jakich uzywacie?

My mamy Ariston i jestem zadowolona. Pralka ma 4 lata i jak na razie bezawaryjna - tfu, tfu
Ale na "lekarza" trafiłaś:szok:Jakiś palant jeden! Dobrze, że wracacie do Polski:tak:

Hej

Wszystkim solenizatom i dzisiejszym i wcześniejszym wszystkiego naj, naj. :tak:

Tosika a gdzieś ty wysłuchała o zimie, ja słyszałam o +20 stopniach w sobotę u nas :tak::-D

KasiaDe fajnie że udało się kupić buty, i jeszcze trochę pobawić. :tak:
Ja buty dla Oli zamawiałam przez internet. Bo mamy mieć z profilowaną wkładkę i ze znakiem zdrowej stopy, a takie to min Bartki cena powalająca 150 zł za parę :wściekła/y:. Kupiłam buty Guliana 80zł za trzewiki, i 70 za balerinki :tak:Wczoraj dotarły i są śliczne.Polecam :-D:-D

Pearl ja mam pralkę Indesit już 4 lata i też jestem bardzo zadowolona :tak:

Hashi, jak ja Ci tego ogrodu zazdroszczę! jakbyś potrzebowała niewykwalifikowanej pomocy do pielenia, grabienia czy przycinania to ja bardzo chętnie:tak::tak::tak:
My też chodzimy na spacer same, bo te 2 sztuki koleżanek z małymi dziećmi, jakie mam nieszczęśliwie mieszkają po drugiej stronie miasta:baffled: Zresztą nasze spacery to i tak porażka, bo snujemy się po obsr***nych ulicach albo do galerii handlowej. Na szczęście skoro zrobiło się ciepło (Tosika, to była polska prognoza, cyrylicą aby nie mówili:-D Bo u nas też w weekend ma być do 23 stopni...), to może leniwy tyłek będę na dłuższe trasy wykopywać i dojdę w końcu do jakiegoś parku:tak:
Kasia, grunt, że odpoczęłaś na fotelu fryzjerskim, a efekt sprawa drugorzędna;-) Ale zdjęcia wklej, żebyśmy mogły ocenić, czy aby bez powodu nie narzekasz:-p Mój fryzjer na razie przegrał z weekendem bez dziecka, no ale nie można mieć wszystkiego:tak:

Pearl lekarz rzeczywiscie malo powazny widac podejscia do dzieci nie ma.Nie zlosc sie ze myslal iz Szymus to dziewczynka maly jest tak ladny i doktor mogl sie pomylic;-) ale rozumiem Twoja zlosc i rozgoryczenie..

Kasiu czekamy na foty nowej fryzury napewno jest super choc nie ukrywam ze fryzurke punkowa Twojej corci ciezko Ci bedzie przebic;-);-):-D

reklama
Kasia, Sylcia to było Prima Aprilis:-D:-D:-D chyba:baffled: :-p
Pearl no miałaś kochana przeżycia:szok: oj gdybym ja była to wrrrr....doktorku:angry: (aczkolwiek wiesz jak to jest, jak człowiek jest zaskoczony i w szoku to slowa nie moze wydusić z wrażenia:-() pocieszające jest to, że wracacie niedługo do Pl a tu takiej "obsługi" to raczej nie znajdziecie:tak: jednakże piszesz, że macie dylematy co do powrotu?? Może to chwilowe z kryzysem u M w pracy?? Najgorsze jest to, że jak człowiek juz się nastawi na coś a tu d**** blada:eek:
a co do pralki to my mamy Aristona (zaraz znajdę) i jestem zadowolona, ponieważ stoi ona w łazience przy sypialni (jak projektowałam mieszkanie to Antosia nie była w planach a marzyła mi się łazienka w pokoju) i teraz masz babo placek:crazy: no i ta pralka jest bardzo cicha, i do tego ma blokadę dla dzieci:tak:
SKLEP ARISTON AQSL 109 (EU)/HA MAXIMEDIA.PL
Kate ty lepiej idź do lekarza:tak: tak dla bezpieczeństwa:tak:
Pabla dzięki za informacje:-) sprawdzę czy u nas też bedzie??
Kasia proszę na się zaprezentować w nowej fryzurce:tak:
Haszi przenoś się na Mazury, do Olsztyna:-) zawsze będziesz miala z kim wyjść:-D a ja bedę do dyspozycji 24h na dobę:rofl2:
Sylcia podrzuc linka gdzie kupujesz buciorki na maluszków:tak:
no i trochę Was podenerwuje, ale ja dzisiaj z Liwus wybieramy się na wspólny spacerek, pogoda u nas pikna, od razu nastrój pozytywny, aż sie chce żyć:-) aaaa wiecie co, wystawiliśmy naszą inglesinę na allegro:-) (wogóle jest to pierwsza rzecz jaką wystawilismy:szok: no i na razie jakaś babka licytuje:szok::tak:)

Do góry