reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

A propos obrączki, to mój m znalazł obrączkę na plaży nad Bałtykiem. W środku była wygrawerowana data ślubu i pamiętam, że obrączka miała około miesiąca... Mozna się wkurzyć:wściekła/y:

reklama
Pabla, taniej chyba będzie zrobić na zamówienie u jubilera... myśmy tak do ślubu robili, bo gotowe były dużo droższe. Cen w tej chwili nie pamietam, ale to i tak dane sprzed 2 lat.
I w wolnej chwili napisz mi proszę dokładnie, jak Ty ten mocz do kubeczka łapiesz, żeby mała nie obsikała siebie, mamy i całego mieszkania? U nas w sumie poprzednim razem wyszła tylko bakteria coli, prawdopodobnie od kupy, no ale powtórzę to badanie dla świętego spokoju...

Kamu, no szanse, że ktoś wykorzysta dowód w niecny sposób tak naprawdę nie są duże... mój M 2 lata temu, akurat przed ślubem gubił dowód seryjnie, raz się znalazł drugi raz nie.... po czym jak go obwrzeszczałam za niefrasobliwość, to sama swój zgubiłam:-D:-D no ale ponieważ nadal spłacamy tylko te kredyty, które sami wzięliśmy, to widać nikt z okazji nie skorzystał:tak:

Młoda po porannych atrakcjach padła w łóżeczku z buzią wciśniętą w szczebelki, ale akurat zaczyna się przejaśniać, więc jest nadzieja, że nie pójdziemy do mamy w strugach deszczu:tak:

Kasia, zdrówka dla dzieciaków!

Surv - no właśnie teraz jest odwrotnie ale i tak ceny powalające bo myślałam że nie więcej niż 500 zł wydam....
obrączka gotowa w salonie kosztowałaby mnie około 650 zł, a na zamówienie około 850 zł:szok:
a my kupowaliśmy nasz komplet za 832 zł dokładnie - 2 obrączki:baffled:
muszę zobaczyć u mamy czy nie mam jakiejś złotej biżuterii takiej, ktorej nigdy nie założę ( jak pierścionek z komunii Świętej ala Janka z duzym niebieskim oczkiem:sorry2: ), to sprzedam i jakoś kupimy tą obrączkę....może jeszcze nie teraz , ale w tym roku na pewno.
Co do moczu - ja biorę małą, tak żeby pleckami opierała się na mnie i jedną ręką podtrzymuję ją pod kolankami, tak że pupa wisi między moim brzuchem a ręką która podtrzymuje małej nóżki. A drugą ręką trzymam pojemniczek przy cewce moczowej małej. Oczywiście zdarzyło się że część siusiu lądowała na mojej koszulce ale też część łapałam prosto do pojemniczka. Czasami siadam z nią na kanapie i trzymam ją tak jakbym ją wysadzała jedną ręką a druga wciąż z pojemniczkiem...mam nadziję że zrozumiałaś chociaż trochę mój wywód:zawstydzona/y::tak:

Kaja oj ja wspolczuje takiego zabiegania choc jak czlowiek ma duzo zajec to daje ze wszytskim rade :tak:Niedlugo wakacje odpoczniesz:tak:
Haszi super ze zadowoleni z weekendu zdrowka dla Was:tak:
Pabla obraczki sa bardzo drogie my zaplacilismy ponad 2 tys az w szoku bylam ze koszt taki wysoki chyba napawde taniej u jubilera zrobic.Ja rok temu tez znalazlam obraczke ale po miesiacu M ja zgubil:tak:
Izabelka zdrowka dla rodzinki .
U nas nocka duzo lepsza jedna pobudla chial wstac o 6:30 ale nie zwracalam na niego uwagi i usnal do 8 :-):-)Pogoda super wiec spacerek do siejki zaliczymy.Milego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja:tak::tak::tak:
A my spałyśmy dzisiaj do 9:30:szok::szok::szok::szok:...ale mogłabym jeszcze troszkę pospać. Wczoraj przyszła ogromna burza do nas i stąd to moje spanie wczorajsze. Dzisiaj ciut lepiej ale jeszcze bym spała.. Chyba Ika odziedziczyła po mnie reakcję na załamania pogody...i śpimy razem:-D:-D:-D:-D

Pabla....no małż obrączkę musi mieć, nie ma to tamto....a ja obecnie nie noszę:-D:-D:-D:-D:-D:-D zdjęłam przed porodem Iki i tak już zostało. Paluszki pulchniutkie a do tego teraz opuchnięcia letnio -ciązowe...:tak: ale małż nosi:tak:

Witam!
Pabla ja też zgubiłam swoją obrączkę i dokupywałam,a ze złości ze dwa dni przepłakałam.
Kasia,Izabelka zdrówka dla dzieciaków.
Post też bym pospała ale te moje bestyjki z tych nie śpiących w dzień.
Tosika głowa do góry,powodzenia na badaniach,mój doktorek też mnie parę razy nastraszył i jak się potem okazało niepotrzebnie.Emilce krew pobierali po dorosłemu.
A co do domu to ma ponad 300 użytkowej +piwnica bo poddasze wykorzystane na maksa.
Miłego dnia !

Tosika – duzo dużo zdrówka dla Tosi.
Ja troche zaczynam się martwić jak was czytam odnośnie małej wagi dzieci. Zuzia też jest drobniutka ale u nas to ważą dzieci tylko jak jest szczepienie(przy ostatnim to sama musiałam poprosić o zważenie) a ja wagi w domu nie mam i nawet nie wiem ile przybiera na miesiąc:no:
Jakis miesiąc temu miała 8200 a wczoraj spotkałam się z koleżanka która ma chłopca z listopada i on ma już ponad 10kg:szok:
Staram się nie nakręcać i nie szukac dziury w całym ale wątpliwości zawsze są :-(

Liwus ,kicrym – ja tez na wychowawczym do października i czasem chciałabym już trochę odmiany bo ile można w domu siedzieć ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawic Małej bo ja z nia to 100% czasu spędzam no i tak jak u pabli cała moja ekipa się w miedzy czasie wykruszyła :-(
Pabla – mój T nie nosił obrączki przez ostatnie 3 lata bo mu niby za mała była :sorry2:wiec ja jako dobra żona dałam ja do powiekszenia i dostał w prezencie ale był w szoku :-D

Witam,
U nas dzis nawet,nawet wiec zrobie obiadek i ruszamy na spacer.
Liwus,kircym,pabla, agnik ja wam zazdroszcze ze mozecie siedziec w domu z maluchami:tak:
Pabla moj m mowil ze on chce najzwyklejsza obraczke bo i tak nie bedzie jej nosil. teraz sie tak do niej przyzwyczail ze jej nie zdejmuje.Raz zdja w pracy do umycia rak i ja zapomial zabrac ale sie cofna i byla.
Izabelka ,Kasia zdrowka dla dzieciaczkow.

reklama
Dziecko mi zaząbkowało!!!:szok:.......tylko,że starsze właśnie zobaczyłam,że za mleczakami,które się nawet nie poruszą ma dwie śliczne dolne jedynki.umówiłam się do naszej zębowej doktorki ,ot i nowy myślunek;:sorry2:

Do góry