reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

KATE - najgorsze sa pierwsze dni:tak: A co Antka, to nawet może nie zauważyć, że Ciebie nie ma:-D Tak jest z Zosią :confused: Powodzenia!
My mamy wielki kłopot - mała miała troszkę czerwone psitkę i na zgięciach nóżek, smarowałam jej, a dziś ma krwisto czerwone:szok: I to chyba już nie odparzenia, a pieluszkowe zapalenie skóry:baffled: To przez M., bo rano chce się wysypiać i mała po obudzeniu długo bawi sie w łóżeczku w nocnej pieluszce:no: No i jak jej ulżyć? Mama dzis wietrzyła ją,a ja wykąpałam w krochmalu! Ale pierwszy raz coś takiego widziałam:baffled: Strasznie wygląda...

reklama
hej wieczorkiem
nareszcie nie padam na twarz :-) wszyscy spia ;-) glowa nie boli, ucho dalej zatkane- u nas sie nawet prywatnie na wizyte czeka dluuugo :confused: zobaczymy jak pojdzie; obejrzalam tez Hausa-lubie go :-p i teraz jednym uchem slucham Eurowizji- drugie zatkane hehe :-):-):-) i objadam sie salatka; juz pekam ale nie moge przestac, jak zrobie to masakra chodze i podjadam :sorry2: z fetą mmmmmmmmmmmmm
zycze spokojnej nocy
jak tam,maluchy spia??

Dzieki Kate za wskazówki . W takim razie wybiorę sie do UP i się dopytam :happy2:
Ja się w sumei ciesze z tego stażu ale czy pacjenci ..Jak zobaczycie któregos razu nagłówki w gazetach że sta zystka dobiła(połamała) pacjenta to znaczy że to ja ..hehe... No zobaczymy jak to będzie. Póki co mam czas żeby się nastawić odpowiednio :-D

Zuzu, Florciu - wszystkiego najsłodszego z okazji kolejnego miesiąca
my dziś zaliczyliśmy spacerek po śniadanku i moje dziecię spało 1,5h więc chyba muszę praktykować te nowości:-)
byliśmy też u kuzyna Tymcia na 5 urodzinach
Tymi jak zwykle świetnie się bawił - normalnie imprezowicz rośnie :tak:
teraz mam nadzieję będzie ładnie spał bo tyle wrażeń jakieś nowe ciocie, wujki;-)
stażystki powodzenia!!!!
beaa oby z maleńką było już tylko lepiej :blink:
Pearl u nas sprzątanie w szafkach też jest hitem i puszeczki po piwku są jak najbardziej cool;-)

Witam. Uff przeczytalam wszystko:-)
Zu,Florka wszystkiego najlepszego z okazji kolejnej miesiecznicy
Post super zyczonka dla dziewczynek.
Kachna wspolczuje przezyc,oby z mala choroby poszly jak najdalej od Was:tak:
Kate powodzenia jutro na stazu. Pewnie nie zauwazysz a juz bedziesz z powrotem z Antoniem:tak:Michalina tez nie placze jak wychodze, ale jak wracam to widac ze sie cieszy:tak:
Liwka powodzenia w zalatwianiu formalnosci:tak:
Beaa dobrze ze z mala juz lepiej.Oj Ci faceci taka ich natura:blink:
Tosika ja tez dostalam zelazo w syropie nazywa sie Ferrum Lek na recepte, malej bardzo smakowalo. Prosimy o zdjecia makijazu:tak:
Pearl u nas tez mala "sprzata" w szufladach i na polkach:-)
Izabelka, Andula kolezanka byla ostatnio u neurologa z bolami migrenowymi i on mowil ze po ciazy mozna mieci mocniejsze migreny i zestrze. Przepisal jej jakies tabletki(nie pamietam nazwy) ma je brac przez miesiac i ma niby jej calkowice przejsc migrena:shocked2: Mam zamiar tez sie wybrac do neurologa i jeszcze zabrac Sebe bo on tez ma migrny:baffled:
Survi wspolczuje z tym pobieraniem moczu. A co na rechobilitacji? Napisz co i jak.
Kasia nie upij sie tymi %. Ja tez po dlugim czesie jak wypilam piwko to sie delektowalam:-D Moja tesciowa Zoska i jutro tez idziemy na imprezke:tak:
Sorry ze sie tak rozpisalam.Dzis bylismy w Gdansku u alergologa z mala i okazalo sie ze juz mamy jej wprowadzac nabial.Pani alergolog powiedziala ze nic jej nie bedzie i mamy po trochu jej dawac.:tak:

no i szlag mnie trafil bo napisłam mega długiego posta i mi go wcięło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to napiszę tylko najważniejsze
Florcia, Zu wszyskiego najcudniejszego i najpiękniejszego:-):-):-):-):-)
Liwus wielkie gratulacjeeeeeeeee!!! Mogę być twoją pierwszą pacjentką-królikiem doświadczalnym:-p
Kate kciuki trzymam :tak: a malym sie nie przejmuj - babcia mu tak dogodzi, ze nawet nie zauważy, że mamy nie ma:tak:
Beaa dobrze, że z malutką lepiej:tak:
a ja donoszę, że mam makijaż wykonany ( na brwiach na razie) poźniiej pójdą usta;-) na razie zdjęc nie wkleję, bo czarownica przy mnie jest ładniejsza:szok: a to za sprawą jebut twoja mać mocnego pigmentu, ktory podobno z dnia na dzien ma być jaśnieszy:tak: (mam nadzieję:-p) dlatego też moich charaktrystycznym atrybutem są teraz przeciwsloneczne okulary (noszone nawet o godz.22giieej:-p;-))

No i znowu pierwsza:-p Młoda śpi, M nie obudził, a mnei i tak poderwało o 6 rano:wściekła/y: Powoli zaczynam tracic nadzieję, n awyspanie się przed 2020r. no chyba, że znowu wyrwiemy się z siostrą na weekend na odsypianie:-)

Kasia i jak skutki spożycia? Mnie obecnie już te laboratoryjne ilości alkoholu, na które sobie pozwalam wprawiają w szampański nastrój, więc po całym piwie pewnie bym pod stół spadła:-D

Kaja, a nie zmienialiście rodzaju pieluch czasem? Florka tak miała, jak zaczęłam jej stosować pampersy z aloesem... nie bardzo wiem, co jeszcze oprócz standardowych środków może pomóc, może rzeczywiście wietrzenie plus pieluchy tetrowe?

Izabelka, no grunt że nie boli -moze organizm ma dość wrzasku szkolnych dzieciaków i tym mało subtelnym sposobem dopomina się wakacji?:-)

Liwus, super, że załatwiłaś sobie staż! Dziewczyny dobrze piszą, Adasia pewnie nie ruszy, że mama do pracy chodzi, to Tobie będzie trudniej pępowinę odciąć;-) Ale i tak warto, i odetchniesz trochę od nocników i kaszek, no i zawsze jakieś pieniądze to są:tak:

Kate, no to dzisiaj kciuki mocno zaciśnięte! M naturalnie, że wściekły - żona mu się spod buta finansowego uwalnia:-p No i skoro taki zazdrośnik, to na pewno już wizualizuje te tabuny przystojnych facetów adorujących Cię w drodze do pracy:-)

Renia, zazdroszczę towarzyskiego dziecka:tak: Moje towarzystwo lubi głównie z daleka, najbardziej preferowana przez nią opcja przyjęcia, to wszyscy kotłujący się gdzieś w oddali, a mała Florka na kupie zabawek wyłudzonych na melancholijne spojrzenie siedzi sobie w kaciku i spokojnie je ogląda:-p

Misia, no to teraz mozesz się jogurcikami i serkami objadać:-)

Tosika, a Tosia się kruczoczarnych brwi nie przestraszyła?:-D Ale to chyba tak jak i z henną, pigment musi się trochę wytrzeć, żeby kolor naturalny osiągnąć, a oszczędność czasu przy codziennym malowaniu - bezcenna:tak:

My dziś planujemy iść po kolejne zakupy na urodziny licznych dzieciaków, o ile mała zachowa wczorajszy szampański humor. Wydaje mi się, że ostatnie marudy to jednak przez zęby, bo trójki już się prawie przebiły, a ona strasznie w nich paluszkami grzebie:baffled: Pobieranie moczu odkładamy na poniedziałek, dość było stresów w tym tygodniu:tak:

Ikusiu, nasz ksieżycu w pełni:-) Zyczymy pociechy z rodziców, żeby pozwalali robić samodzielnie zakupy, nie kazali na brzuchu leżeć (sami niech sobie leżą, to zobaczą jak to jest:-p) no i urodzili Ci fajnego Łucjanka do zabawy:tak::tak:

Misiu, życzymy, żeby uśmiech nigdy nie znikał z Twojej radosnej buźki no i żeby mama pozwoliła czasem w szufladach pogrzebać i na półkę wejść:-)

Adasiu, Tobie życzymy żeby się rodzicom ta straszna pralka zepsuła i Cię nie straszyła i żebyś za mamą w pracy nie tęsknił:tak:

Maksiu, Ciebie nam mama mało pokazuje, ale pamietamy, że jesteś niezwykle przystojnym chłopakiem i mieszkasz blisko nas, więc życzymy Ci zachowania olśniewającej urody, a w przyszłości może jakiejś fajnej narzeczonej z Wrocka:-)

Ostatnia edycja:
Witam druga:-)
Kaja ja dużo Kubusiowi wietrzyłam, zresztą teraz rano biega sobie bez pampersa bo lubi:tak:no i sudcrem u nsa bardzo pomaga:tak:ale jak strasznie wygląda to może do lekarza się przejdź
Renia super że urodzinki udane:tak:
Kasia na zdrówko!:-D
KATE trzymam kciuki za ten pierwszy dzień:tak:
Liwus dasz rade!:tak:
Ika, Misia, Adasiu i Maksiu wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca!!!!

reklama
Ika, Misia, Adasiu i Maksiu wszystkiego dobrego na kolejną miesięcznicę
ledwo zipię nocka taka sobie - Tymi z tym swoim wierceniem mnie wybudza bo co chwilę słyszę jak wali ręką, nogą, głową w szczebelki
a nad ranem to tak mnie wygniecie jak juz razem śpimy, że normalnie piersi jak posiniaczone
miłego słonecznego dnia:-)

Do góry