reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam po weekendzie! Ile popisałyście:szok: a nie zaglądałam tylko 2 dni już się boje co będzie po tygodniowych wakacjach :eek:
U nas weekend bardzo udany:tak: W sobote po basenie byliśmy ze znajomymi zobaczyć nowa galerie handlową. Nie jestem co prawda fanką spędzania wolnego czasu w takim miejscu ale było tak fajnie że cały dzien tam byliśmy:-) No i te promocje dla dzieci:-):-):-):-) Później pokaże co upolowałam dla Zuzi:-)
Wszystkim nie odpiszę bo nie byłam w stanie tego zapamiętać :no:
Tosika – nie rozumiem jak w dzisiejszych czasach można nie szanować pracy:wściekła/y::wściekła/y: i jak się sprawa skończyła bo chyba nie doczytałam :sorry:
Kaja – gratuluje z mieszkaniem :tak:
Kate – oj widze ze m wkurza Cie na całego to może i lepiej jak troche od siebie odpoczniecie :tak:a na długo wyjeżdża?
Muszę poczytac jeszcze reszte

reklama
aaaa.. no i ja melduję że 7 miesiąc zaczęty:tak:

No i oczywiście wszystkiego najlepszego dla Lipcowych bobasków:tak::tak::tak::tak::tak::tak: z okazji ich święta:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Właśnie wszystkiego dobrego dzieciaczki ..
i dla Was dziewczynki też wszystkiego naj...:-)
U nas pada i jest przykro i mikro:-( No ale zrobiłam dzisiaj trochę wiosenny a raczej letni obiadek czyli zupa szczawiowa oraz makaron z truskawkami ..mniam...
Adaś wczoraj jadł szczawiową i była dla niego pycha bo zjadł całą miseczkę :-)​

tam się i ja:-)
ale u nas leje (jejku normalnie jakieś wielkie krople spadają, bo tak wali w veluxy, ze szok) zaraz mi dziecko przez to się obudzi:wściekła/y::szok::szok::szok: i do tego grzmi brrrrr.....
a ja dzisiaj najpierw bylam na spotkaniu z architektem wnętrz (kurcze fajna babeczka, i jakie ciekawe pomysly ma:tak: ciekawe tylko ile sobie policzy za tą przyjemnosć??:baffled:) a później ambitnie wpakowałam młodą do wozka i sru do sklepu dzieciowego (w koncu wczoraj dostała pieniążków duzio i od babci i od praababci;-)) i ledwo doszlyśmy do niego suche:eek: bo tak się rozpadalo, ze tatuś po nas musial przyjechać:szok: no ale za to kupiłyśmy siczne ubranka sobie (tzn. dziecku:-p) później wkleję:tak: no i dziecko dostalo od chrzestnego garnuszek na klocuszek (taki co Wy macie:tak:) i musze Wam powiedzieć, że niewiem co on ma w sobie ale dziecko bardzo zafascynowane nim:-) szczegolnie pokrywką- ktorą można walić ile sił w podlogę:-p
Izabelka no i tego zazdroszczę nauczycielom- WOLNEGO;-) ale tylko tego:-p
Beaa proszę się z nami podzielić troszkę sloneczkiem;-)
Madziu taka brzydka pogoda ma być podobno tylko do piątku, czyli w sobotę będzie piękne słonce, a jak coś to przywieziemy od Beaa z UK:-p
Agnik pogoniliśmy dziewczę, nawet się nie burzyłaa i nie tlumaczyla:no: może to dlatego, jak usłyszała, ze mamy monitoring i wszystko jest nagrywane:tak: (oczywiscie, ze nie jest ale ona o tym nie wiedziała:-p ale teraz musimy zakupić takowy sprzęt:tak:)
Mondzi ja też poproszę o wskazówki jak sie pozbyc chociaż 6kg (już nie będę taka zachlanna:-p)
Post ja od razu Tobie mówilam, że Ika to zlote dziecko, Łucek ja widać też się zapowiada na takowe:tak: dlatego mając takie predyspozycje, to Wy nie marnujcie talentow i dalej twórzciie arcydziela:tak::-):-):-) no i co do upojenia, to na drugi dzien tak mnie kac męczyl, że obiecalam sobie, że już więcej nie będę kombinowała z winami i innymi cudowiankami ale czystą tylko i wylącznie, w koncu jestem Polak mały:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Surv chcialabym zobaczyć tą minkę Florki:-D:-D:-D:-D:-D
idę podgrzewać obiad, bo wczoraj w przyplywie dobroduszności dostałam od teściowej na obiad pyzy i zupkę ogórkową;-)
acha Pabla a co za piankowe zabaweczki kupiliście Lence do kąpieli?? A no i zazdroszczę Tobie tej knajpki amerykańskiej (kit z dietą dla takiego żarełka) hehehe

Życzę wszystkim dzieciaczkom i tym dużym i tym małym, aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i aby trwało jak najdłużej:-):-):-):-):-):-)

Tosika..no u nas najpierw też pokrywka była fascynacją i z każdym miesiącem się okazuje ze coraz to nowe rzeczy mozna z garnuszkiem wyprawiać:-):-):-):tak::tak:
Jak przyszedł i go rozpakowałam to myślałam że troszkę taki ułomny jak na swoją cenę:szok: a się okazuje że dzieci rajcuje jak nic.. Młoda nieustannie go lubi:tak::tak:
Ostatnio już kombinuje o co chodzi z tymi dziurami po bokach ale dopasować klocka nie umie natomiast jak mama tek lekko włozy to dziecię dokańcza solidnym walnięciem w klocek:-)
Ach zazdroszczę tych zakupów:-):-):-):-)
My ostania kaskę którą młoda dostała zainwestowaliśmy w szczepionkę na pneumo:tak:
A ze sprzedawczynią...to dobrze właśnie tak podejść bo wtedy nie ma czym się wyprzeć.. Daliście szansę czy poleciała??

No u nas też garnuszek robi furorę....jednak widzę, ze te zabawki FP, jakby drogie nie były i wyglądały na przereklamowane, to jednak się sprawdzają:tak: Florka klocuszków wkładać jeszcze nei umie, za to już wyczaiła, że żeby garnuszek zagrał, wcale nie trzeba się z klockiem mordować, bo przecież w otworach są takie małe pstryczki...producent nie przewidział, że dziecko zupełnie nierozwojowo, zamiast klocuszki z mozołem przepychać, będzie po prostu palcem te pstryczki wciskać:-D

Mam już wyniki badań i tylko monocyty lekko poniżej normy, a reszta, z tarczycą włącznie cudnie! Jutro usg, jak też nic nie pokaże to zaprzestajemy poszukiwania urojonej patologii:-p

Dziś przytargałyśmy ze Smyka jeszcze liska w prezencie od babci, mała sobie sama wybrała oraz autko, jako przeciwwagę dla lali...ale oba budzą taki sam entuzjazm, więc widać Florka jest metroseksualna:-):-)

Madzia, tu: AccuWeather.com - Opole, POLAND - 15 Day Weather Forecast - Local Weather Forecasts pisze, że pogodę na ślub masz gawantowaną, więc jedfen powód do zmartwienia mniej:tak:

Post, gratuluję 7 miesiaca! Z okazji Dnia Dziecka poklep od ciotek Łucka w to, co aktualnie wystawia do klepania:-)

Wszystkim bobasom dużo zdróweczka i uśmiechu z okazji Dnia Dziecka!!!!
Ja w dalszym ciągu nie mam neta,od czwartku was nie czytałam i zapewne tego nie nadrobię. Już mnie to doprowadza do szału,dobrze że u mamy chociaż trochę mogę poczytać.
U nas ogólnie ok chociaż D się na mnie dziś obraził bo go zrąbałam zę małemu kupił wielkiego miśka z którego wychodził plusz, dla mnie są to beznadziejne zabawki- zbieracze kurzu,którymi Maks i tak się nie bawi.Obrażony mężulek na całego, jak by nie mógł mu kupić jakiegoś samochodu.
U nas garnuszek na klocuszek też się sprawdza, MAks się lubi nim bawić
Surv to wspaniależe wyniki dobre, usg też wyjdzie dobre, zobaczysz.

my właśnie wróciłyśmy ze spacerku, bo zaraz lunie, narazie grzmi i błyska się. Młoda pospała z 20 min, wcześniej godzinę szalała na placu zabaw. Nie wiem po co założyłam jej białe skarpetki - wrociła z czarnymi:szok::baffled: no ale brudne dziecko to szczęśliwe dziecko:-D
Tosika - takie pianki do kąpieli
pianki zwierzaki - alex toys - super zabawa! (637362578) - Aukcje internetowe Allegro
my nie mamy garnuszka, ale teraz młoda szaleje z kostką i książeczką z fp.

reklama
czesc Dziewczyny
ojooj ale czytania:eek:
weekend u nas jak najbardziej udany, troche zakupow przed wyjazdem na wakacje (to juz w sobote<jupi>) :tak:
Szymonek dostal wczoraj prezenty bo dzis taty nie ma wiec wczoraj dalismy mu samochod (zolta wywrotka) ksiazeczka i zabawki do kapieli (siatka do lapania rybek i trzy rybki).
zabawki sie podobaja ale... wszytsko zbieglo sie z faktem ze moje dziecko ruszylo na calego z miejsca i raczkuje jak oszalale, dlatego tez wzgardzilo chwilowo zabawkami bo przeciez szafki i wszelkie zakamarki sa duzoooo ciekawsze...no i masz babo placek...najgorsze jest to ze wynajmujemy mieszkanie i nie bardzo mozna te zabezpieczenia do kuchennych mebli powkrecac wiec gumkami spinam.:eek:
dzisiaj u nas tez paskudna pogoda, ale na szczescie jesczez nie pada...chociaz po ostatniich eksteremalnych upalach troche chlodu sie przyda.

ano i kupilam (tzn M mi kupil) nowa bielizne, ale cos te wyliczenia Haszi sie do mnie nie zastostowaly bo jak byk wychodzi miseczka B. komplecik sliczny i juz nawet uzywany byl :-p:-p:-p:-p

Wszytskiego dobrego dla naszych kochanych Babelkow lipcowo/czerwcowych:tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry