reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kicrym... słowo Harcerza...dzisiaj obijam się jak zwykle:-):-):-):-):-):-)...
murzyn przyjdzie z pracy to się za czarną robotę weźmie:-D:tak::tak::tak::tak::tak::tak:...
Ale same powinnyście pamiętać jak kobietę nosi jak ma syndrom wicia:-D:-D:-D:-D:-D...normalnie już bym sie zabrała za to żeby ciut podgonić... no ale wiem że tym samym mogłabym również i poród ciut podgonić:-D a to już nie było by fajne:no:

reklama
Beaa gratki za nauke usypiania.Mis spal ale ja poprasowalam i reszte czasu spedzilam na BB i allegro i nawet wykapac sie teraz nie mam jak:baffled:

ja często też tak mam, jak mała pojdzie nakimanko, to ja planuje tyle rzeczy zrobić, umyć się, posprzątać i taki tam i tylko na chwile zasiadam do kompa i wtedy d*** blada:-D:-D:-D:-D:-D reszte rzeczy robię na raty:-p
Haszi no wreszcie jestes!!! się wytęsknilim:-p powiadasz lale:-D:-D ja natomiast jak byłam mała to uwoelbiałam samochody:-D:-D:-D tata z delegacji przywoził mi zawsze samochód:-p (tutaj mogło wynikać z tego, ze nie miał syna i dlatego;-) on w ogóle chciał wszczepić we mnie męskie zajęcia, np.chciał żebym przejęła po nim i została myśliwą/wym;-):-p:szok: nawet woziił mnie na polowania, ale jak któregoś razu pomyliłam dzika z sarną to stwirdził, że z tej mąki chleba nie będzie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Beaa oj jak ja Ci zazdroszczę pogody:tak: u nas teraz slońce, ale widac ciemne chmury i zapewne będzie tak jak wczoraj, że jak juz mała wstanie i będziemy chcialy iśc na spacer to lunie:angry: kurcze i jak tu dotleniac dziecko:wściekła/y:

Witam się i ja
Mała śpi wiec mam chwile wolnego:-) Od wczoraj znów maruda że szok ale idzie jej druga jedynka więc jest usprawiedliwiona;-)
Wczoraj mój brat jechal pierwszy raz do swojej pierwszej pracy i autobus w którym był potrącił dziewczynke na pasach . Była na rowerku i nagle wyjechała pod autobus a obok stał jej ojciec:no: Młody był przerażony zwłaszcza że wszystko widział. Na razie nic nie wiadomo co z nią. Po prostu szok:no: mi tez już nie raz się zdażyło że z jednej strony samochód się zatrzymal a z drugiej jechał jak szatan :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Surv – niezłych masz teściów :no: moi wczoraj do mnie z pretensjami wyjechali czemu ich nie powiadomiliśmy że nad morze jedziemy:sorry2: a niby czemu mieliśmy to zrobić :confused:
Fredka – i jednak róż:-D
A i u mnie też dziś truskaweczki :-):-D:-D

HEJ,
My dziś pospaliśmy że ho,ho:-)
Młoda padła po 20:00, pierwsza pobudka o 04:30, z wodą robiłam tylko 2 podejścia i tylko 2 razy zapłakała i zasnęła. Obudziła się o 06:30, zjadła kaszkę i dalej poszliśmy spać i wstaliśmy o 08:30:tak::tak::tak:
humor już lepszy, byliśmy już w arkadii obejrzeć fotelik do samochodu chicco key, jeszcze dziś do innego sklepu jedziemy obejrzeć inne. I kupiłam młodaej pierwsze butki do chodzenia, w końcu w Bartku nie w ecco.
Surv - fajna sprawa z klimatyzatorrem, i u mnie by sie przydał bo gorąco jak w piecu...
Beaa - gratulacje samodzielnego zasypiania!!
Post - proszę grzecznie leżeć i nie fikać za dużo, trzeba uważać na siebie!!
już zdecydowałam że w sobotę będę sama:-p:tak: umówiłam się z psiapsiółami na ploty i dobre jedzonko a wieczorem skoczę rozruszać kartę kredytową:tak::tak::-D
a potem cała nocka bez pobudek spania:tak:
oczywiście stresuję się tym ich wyjazdem ale chyba dam radę!

Ale napisałyście:-)
Agnik - straszne z tą dziewczynką:baffled:
A ja mam w zasadzie pracę z glowy:-D Jutro jadę na wycieczkę do Niemiec, w piątek i w sobotę siedzę w komisji rekrutacyjnej 3 godziny i 2 miesiące wolnego:-D Hmm, teoretycznie, bo obawiam sie, że to całe zamieszanie z remontem i przeprowadzką nieźle mnie wyczerpie:no: Ale póki co myślę tylko o tym, żeby nam kredyt przyznali (i to jak najszybciej) i o tych dwóch tygodniach nad Baltykiem:-D Stęskniłam sie za naszym morzem... Nie byłam 4 lata! Jeżdziliśmy nad obce;-) A jak byliśmy, to nieźle się wynudziliśmy - pierwszy dzień szliśmy plażą jak najdalej się dało w prawo, drugi dzień w lewo, trzeci trochę pojeździliśmy i pozwiedzalismy, czwarty popiwkowaliśmy, a potem myślelismy o powrocie, bo nudno było:-D Ale uwielbiam klimat naszego morza!
U nas pieknie słonecznie:tak:Miłego popołudnia!

Witajcie, nie będę odpisywać bo już 3/4 rzeczy zapomniałam o których czytałam, miałam zaległości od przed wczoraj.
Wczoraj rano byłąm z MAksem u lekarza tak na kontroli, wyniki z krwi ok bardzo dobre, żelazo rewelacja,a le nadal te szmery na serduszku. Dostaliśy skierowanie do kardiologa, jak mąż pojechał do kliniki to okazało się że mogą nas przyjąć dopiero po wakacjach,przegięcie. JEdnak ten sam doktor przyjmóje prywatnei więc pojechaliśmy wieczorem do niego . MAks miał zrobione EKG był bardzo dzielny nic się nie bał, okazało się że ma jakąś dodatkową strune i ona powoduje te szmery ale to nic czym trezba by się było neipokoić. Dziś btyliśy jeszcze w tej państwowej klinice na Echo serca, przyjął nas po za kolejką. Niestety wizyta 150 zł a przecież dziś na państwowym sprzęcie to robił.
Najważniejsze że wszystko ok.]
Maks raczkuje na całego, po całm mieszkaniu raczkuje i otwiera szuflady, teraz już nie ma takiego spokoju:-) Odezwę sie wieczorkiem
Tragedia ta nasza państwowa służba zdrowia

Wpadam na sekundę, bo znowu robota:baffled: Jutro jedziemy na cały dzień do siostry, bo przyjmuje u niej dobry okulista to od razu to oczko obadamy, wiec dziś muszę natłuc stron za dwa dni:-p

W kinie oczywiście nie byłyśmy, tylko znowu skończyło się na zakupach i kawie z Karolinką i jej mamą:tak: Flora zaprezentowała pełen wachlarz możliwości zbuntowanego roczniaka, z wiciem się na rękach, wyciem, że bedzie stać (ja się pytam, na czym?:-p) i dopiero możliwość pełzania po podłodze w samym centrum galerii pod oburzonymi spojrzeniami przechodniów ją nieco usatysfakcjonowała.... nie mam już do niej siły, lada moment będziemy się bać z domu wychodzić, żeby show nie robić:wściekła/y:

Pabla, no i super, że masz wolny weekend! Zatęsknisz, to pewne, ale możliwość robienia co się chce chociaż przez dobę - bezcenna:-):-)

Post, Ty chcesz mieć kolejnego lipcowego dzieciaka?? A z Łuckiem konsultowałaś, czy on sobie już życzy wychodzić?:-p Wiem, że wicie gniazda ma nieodparty urok, tym większy, im większy brzuch, ale wiesz, my jesteśmy w lipcu umówione przecież wszystkie na zlocie, więc może jednak pohamuj zapędy, żebyśmy Cię jeszcze w dwupaku zobaczyły?:-):-)

Kamu, fajnie, że z Maksem wszystko ok! A że płacisz, to chyba normalne...mam znajomą lekarkę specjalistkę od dzieci i parę lat temu usłyszałam od niej tekst, który mnei powalił na kolana, a który jak się teraz przekonuję niestety się sprawdza "no jak się chce mieć zdrowe dziecko, to trzeba płacić" Wkurzające, nie? Ale jak się zdaje sporo lekarzy tę teorię popiera i czynnie wdraża:no:

dobra, dosć plotek wracam do roboty, zwłaszcza, że dziś byłam w empiku, kupiłam "Talków w podrózy" i napaliłam się na kilka innych książek, więc trzeba kartę kredytową podładować:tak:

reklama
czesc wam
ja znowu ledwo zyje, sama z dziecmi, po 7 godzinach pracy :no: bez wypoczynku, mala marudzi i placze w kolko; pojechalismy na kontrol, w ogole zadnej poprawy- tzn dalej chora, okazalo sie,ze miala za slaba dawke antybiotyku :wściekła/y: zmienilismy, bo dzialał na nia okrpnie-newrus byla i placzek; do niedzieli powinno byc dobzre, musi byc :tak: i nie zaraza-tyle dobrego
Oskar jest nadal okropny, ja juz opadam z sil; mala mi spi-chyba ja obudze,bo wstanie o 21 a ja juz padne wtedy na amen
Surv niezle mala wam daje popalic, hmmm opisze jak bylo ;-)najpierw zrobie jadlospis to powiecie czy starczy :-) zaraz wkleje wam, moja mama mowi ze git,ale wy to wy :-)

Do góry