reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witamy się i my z siedziby przemocy domowej - R się myje, mała siedzi pod drzwiami łazienki i wali w nie głową, żeby ją wpuścił, a ja szukam w sieci adresów agencji adopcyjnej:-p Na tym właśnie polega nasz cichy dramat....nikt, kto widział Florkę w towarzystwie, nei wierzy, że w domu zmienia się w potwora:baffled:

No ale zobaczymy, każdy nowy dzień to nadzieja, że demon opuści potworkę:-) Zaraz idziemy na spacero-zakupy, bo mam zaległy prezent dla siostry do kupienia, no i do ostatnich lipcowych karteczek jeszcze mi parę rzeczy brakuje. Po południu R zabiera kompa i jedzie do sklepu, żeby nam w końcu po ludzku monitor ustawili, bo od miesiąca walczymy z jakąś dziwaczną rozdzielczością.

Andula, jak dziś też nei przejdzie to może jednak warto do lekarza? Na zatrucia dobry jest nifuroksazyd, ale nie wiem czy nie jest na receptę.

Iza, gratuluję i zazdroszczę odwagi za kółkiem! Chociaż ja generalnie w trasie też siadam, tylko na miasto mam takiego potwornego stracha...no ale skoro Wy możecie, to może i ja kolejną próbę podejmę?:tak:

Kasia - i jak film, warto obejrzeć? Na kino raczej nie mam szans, ale bym poczekała i chociaż w domu obejrzała, bo wszystkie poprzednie części widziałam:tak:

Post, a Ciebie już świerzbi, żeby się do roboty wziąć? Koniecznie chcesz Łucka przed sierpniem z domku wykopać?:-p Szanuj się kobieto i odpoczywaj, bo następny luźniejszy dzień bedziesz mieć, jak dzieci na kolonie pojadą...:-):-)

reklama
eeeeee....no grzeczna jestem jak nie wiem:tak::tak::tak::tak::tak: naprawdę:tak::tak::tak::tak: ale jak widzę to stado muszek w kuchni to muszę im wojnę wypowiedzieć dzisiaj:-):-):-) taką na śmierć i życie:szok::szok::szok::angry::angry::angry::angry::angry:..aa no i babcia wyjechała na dwa dni a do nas zawitał pasożyt... i wypada ciut ogranąć:tak: coby się gość nie przestraszył

Surv...to życzę spokojnego dnia z marudą...a jak coś pakuj w paczkę i wyślij do nas na kilka dni...Babcia ją rozbroi:tak::tak::tak::tak::tak::tak: bo ma wielki niedostyt wnuków:-D:-D:-D:tak::tak::tak:

Post, a Ciebie już świerzbi, żeby się do roboty wziąć? Koniecznie chcesz Łucka przed sierpniem z domku wykopać?:-p Szanuj się kobieto i odpoczywaj, bo następny luźniejszy dzień bedziesz mieć, jak dzieci na kolonie pojadą...:-):-)

Podpisuję się wszystkim czym mogę. Post - odpoczywać marsz:tak::tak::tak:

Post zostaw te muszki w spokoju i odpoczywaj póki możesz! no i ja też śpię po uszy przykryta,okna zostawiamy otwarte,ale z zewnątrz żaluzje są spuszczone,nie do końca ale powietrza jednak nieco mniej dochodzi.
Surv a ja ci wierzę ,bo mój na zjeździe też taki niemrawy ,a w domu lata z prędkością błyskawicy,krajobraz jak po nawałnicy zostawia,a i potrafi sie słodko uśmiechać,czyli całkiem inaczej niż sie zaprezentował.Więc życzę wytrwałości i moncych nerwów.
Magdzik no nie rozgryziesz czasem bobasa:baffled:,mój też się budzi przed 7 ,jęczy i na miska się kłądzie ,a zasnąć nie chce,choc leży z zamkniętymi oczami:baffled:
Andula no to może do apteki chociaz sie wybierz,może coś doradzą.

Nawałnica obecnie jest u siebie w pokoju,wiadomo co robi:rofl2: Ja sie zbieram po karteczki i na pocztę,bo z niektórymi zaspałam.Oczywiście szkodnika biorę ze sobą,ale mam nadzieję,że zasnie i nie będę musiała za 5 min wracac (bo nudy w wózku), a kartki na czas dojdą.
U nas nocka w miarę,ale coś mały znów sie z płaczem obudził i od 1 spał z nami.Chyba jakieś koszmary bidak miewa:eek:

Witam się i ja:-)
Tosika, to na następne części zabieram Kornela ze sobą:tak::-)
Surv, jasne, że warto. Faktem jest, że ekranizacja odbiega od książki, ale sens zachowany:tak:No i są fajne humorystyczne wstawki;-)
Post, chyba pupka już boli od tych wirtualnych klapsów, co? Odpoczywaj!!! A na muszki podobno dobre otwarte piwo ;-)
Magdzik, to masz ulgę ;-) Nie ma to jak wyczekiwać @

U nas noc do bani, bo Olga chyba od 3 albo 4 nie spała i za nic nie mogła zasnąć. Jak już na dobre zwaliła nas z łóżka, to humor jej wrócił. Rodzice poszli do pracy z oczami na zapałkach a ta poszła w kimę na 2 godziny:eek:

Witam sie po wekendzie:tak:
Iza,Pabla ja tez wczoraj prowadzilam przez trase ktora jeszcze nie jezdzilam:tak:
Na tego grilla jechalismy za Starogard Gd. Ok godziny jazdy.Ale dotarlismy cali i zdrowi(mialam 6 pazsazerow tesciow, szwagra,Misie i Sebe)
Pabla wspolczuje szwagrowi,wiem co przezywa. Jak my sie dowiedzielismy ze mama jest chora nie moglismy w to uwierzyc.Nie wygladala na chora:-(
Mag Jak co bede dzwonic i sie umawiacdzik to masz juz ulge. Ja tez kilka razy mialam opoznienie i wtedy dopiero mialam mysli:baffled:
Tosika fajnie Ci z tym kinem. Mebelki do jadalni cudne. Fajnie beda sie prezentowac w salonie w Waszym nowym domu:tak:
Post nununu. Uwazaj na "naszego" Lucka niech posiedzi jeszcze choc miesiac:tak:
Survi Florka naprawde taka niedobra? Na zdjeciach nie wyglada:tak:
Andula wspolczuja. Smekta mu pomoze:tak:Misia ostatnio tez miala luzne kupki, ale robila dziennie trzy, moze cztery i koniec.

Wczoraj grill udany.Tesciowie brata G super ludziska. Widac ze sie kochaja i szanuja, przy wszystkich sie przytulaja. Widac ze przezywaja druga mlodosc:tak: Wieczoraem przyszla moja siostra Hania z kolezanka. Hania przywiozla whiskey z Wloch i "musialam" z nimi pic, bo ostatnio jak przywiozla to ja nie moglam pic. No i sie upilama pierwszy raz od dwoch lat:tak:Teraz mam lekkgo kaca. G poszedl do mamy i zabral mala a ja spalam do 11:happy:Polozylam sie ok 4. Jutro wyjezdzamy. KasiaDe mam Twoj nr tel. jak co to bede dzwonic:tak:
Post a jak bede w Krakowie to moze sie tez spodkamy i z Magdzik?
Jak co bede dzwonic:tak: Zajze jszcze wieczorkiem bo potem juz na tydz nie bede miala dojscia do netu:-(

Witam po weekendzie !
Impreza urodzinowa wyszła nam super:-) Co prawda mogło być trochę cieplej :-pale dobre i to. Kawka i torcik w domku a później był grill na dworze:tak: Zuzka wytrzymała do 22 bez pisków i bez płaczu:szok: i z prezentow też była bardzo zadowolona :-)
Tosika – mi też się poprzestawiało tylko w drugą stronę:sorry: Ja wypijam teraz co najwyżej jednego redd`sa i to tego 0,33 bo normalnego połowę zostawiam :baffled:
Pabla – współczuje rodzinie
Andula – i u nas noce z przerwami niby budzi się tylko na chwilkę bo wystarczy dać smoka albo pogłaskać i śpi dalej ale co z tego jak ja już wybudzona jestem :no:No a rano obowiązkowo pobudka o 6.30 – 7 :baffled:
Kaja – oby opiekunka się sprawdzila :tak:
Surv – wiem że jesteś pewnie wykończona i współczuje małego „potworka” w domu ale jak czytam Twoje posty to nie mogę przestać się śmiać :tak:
Milego dnia :-)

reklama
moja gwiazda już wstała i chyba robi kolejną kupę:baffled: a pilnuję jej jedzenia i nie daję nic nowego, żadnych ukochanych jej jogurtów ani nic z tych rzeczy...
pospała z 1,5 godz, zaraz zje obiadek, trochę się poobijamy w domu i tak około 15:00-16:00 pójdziemy na spacerek trochę wyganiać dzieciaka na wieczór:-)
Agnik - super że imprezka się udała i Zuzia długo balowała z Wami:-)
Dorka - udanego wyjazdu, jakbyś o Wawę zachaczała to daj znać.

Do góry