reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Surv - może z opijaniem poczekajmy aż dostaniemy klucze co by nie zapeszyć:tak::-D My wczoraj opiliśmy, ale puste konto:wściekła/y: Za kredyt musimy wpłacić 5100 zł do noredei:szok::szok::szok:, notariusz - 6 tys. 250 zł (to mnie dobiło):szok::szok::szok: i 7 tys. dla sprzedających, bo dostaliśmy niższy o 7 tys. kredyt... Nie mamy na pieluchy:-D Liczyliśmy i od mamy pozyczamy 2 tys., bo zabrakło i czekamy na reszte pieniędzy ze sprzedaży naszego mieszkania. Wiem, że wam juz długo smęcę na ten temat, ale jestem w szoku, że musimy ponieść takie koszty. A z drugiej strony cieszę się, że mieliśmy trochę oszczędności (ciułane przez 4 lata wydaliśmy w ciągu tygodnia:wściekła/y:).
U nas piękna pogoda, ale ja zaplanowałam porządki i mycie okien w czasie południowej drzemki Zosi, bo wyprowadzamy się, ale wstyd mi zostawić takie zapuszczone okna:tak: Chociaż to naturalny filtr UV, nie potrzebne rolety;-)

reklama
Ale super wieści!!!
Ostatnio właśnie o nich myślałam i podczytałam na sierpniókach,że miała być cesarka 10.08.Widocznie mała już się na świat pchała.Super ,że wszystko dobrze się skończyło:-)Strasznie sie cieszę.

Izabelka to faktycznie jakiś kretyn:angry: dobrze ,ze nic poważnego sie nie stało,ale ile nerwów kosztowało to wasze:no:
Ja miałabym dzisiaj podobną przygodę,ale w porę wyhamowałam.Chciałam wjechać na podwórko,więc zrobiłam łuk,bo skręcałam w prawo,a facet mnie normalnie z prawej strony zaczął wyprzedzać,dobrze ,że zauważyłam,pajac skończony:angry:
Kaja już bliżej niż dalej,niedlugo będziecie się urządzać na nowym,ale koszty rzeczywiście powalające:szok:
Mamobin kciuki oczywiście zaciśnięte,powodzenia i trzymajcie się Zajączki:tak:

Lecę sprzatać póki mały śpi

a ja wpadam między jedną imprezą a drugą;-);-);-);-);-)
Julia super wieści!!!! Gratulacje dla Andzi!!! i całuski dla małej Zosieńki:tak::tak::tak:aż łezka się kreci w oku, z radości!!
wczorajsza impreza udana, niewiedziałam, ze małe bąble mogą zrobić takie pobojowisko:szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D a w sumie było 6 bąbli i dodam, ze same chłopaki (Tosia miala w kim wybierać, szczególnie, ze Adamo nie za bardzo interesował się swoją partnerką:-p:-p:-p) dopiero później doszła Tosi siostra (dwulatka;-)) Wiecie jak słodko wyglada jak taka mała "szarańcza" robi demolkę:-D:-D:-D:-D:-D nawet stwierdzilam, ze mnie to nie rusza i moglabym mieć takie domowe przedszkole:-p:-p:-p
a dzisiaj mam mieć rodziców, teściową i chrzestnych:-) aaaa i zadzwoniła moja psiapsiółka (wczoraj byla również, i powiedziała, ze jej prezent jeszcze nie doszedł- i byla w tym bardzo tajemnicza;-)) no i mam podobno odebrać przesyłkę, która ma metr na metr:baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok: i dalej niewiem co to?:confused:;-) W ogóle ona ma bziuka na punkcie Tosi i wczoraj sie śmialam do dziewczyn, że część ubranek to własnie ciocia Kama wyposaża dziewcynę;-);-);-) (moze dlatego, ze jeszcze sama nie ma dzieci:-))
Kaja wielkie gratki!!! pomimo, ze jeszcze macie wiele na głowie, do tego zapewne niebotyczny kredyt to możesz już odetchnąć, że napewno mieszkanko będzie Wasze:tak:;-):-)
MamoBiN wszystko będzie dobrrze!!!! Trzymamy kciki za Kurcacka:tak::tak::tak: najważniejsze, że jesteście pod dobrym okiem fachowców:tak::tak:
Kasia a myślałam, ze to ja jestem w tym gronie największy rozstrzepaniec:-p
Iza no niefajnie się stalo:no::no::no: ale ważne, ze nikomu nic się nie stalo i że macie wielu znajomych:-p
Madzia no tez by mnie nerw złapał:wściekła/y: ja do tego jestem z tych - co swoje emocje uzewnętrzniają, to zepewne bym jeszcze wysiadła z auta i nawtykała gościowi:dry::baffled:
Surv no Florka z dnia na dzien mnie zadziwia;-):tak: powiadasz, ze sama zdjęła bluzeczkę:szok::szok::szok::szok: jest niezła:-D:-D:-D:-D

Kasia help me!!!!!!! ta Twoja szybka salatka to brokuł (sparzony) i groszek i do tego majonez ze smietaną?????

Tosika- a może surowy pokrojony kalafior z koperkiem i trochę majonezu z czosnkiem... Najszybsza sałatka jaką znam:-)
A ja okna pomyłam, mieszkanie wysprzątałam i teraz czekam na Zosieńkę, bo śpi i myślę, co by tu dziś zrobić:-) M. poszedł do pracy:confused:

ożesz w mordę, jak gorąco:szok::szok::no::no:
my po obiadku, jestem jakaś rozleniwiona,M się położył bo trochę za dużo słoneczka doznał na meczu, młoda szaleje.....
chyba na basen otwarty pojedziemy, bo co tu robić w taki upał...
Iza - to niezłą sytuację miała Twoja rodzinka....
Tosika - fajnie że imprezka udana, fotki wstaw!!!

witam Was ja tylko na chwilkę. Dobra wiadomosc że w końcu skończył sie u mnie ten przeklety remont :-):-):-):-) i miałam tyle sprzątania że wieczorem padłam i nawet kompa nie chciało mi się włączyc :baffled:ale najważniejsze ża efekt jest powalający :-):-):-):-):-):-)
Poza tym mój m dostał 2 tyg urlopu i jutro wcześnie rano wyjeżdżamy nad Morze :-):-):-) to nic że dowiedziałam się dopiero dziś :dry: najważniejsze że mamy zarezerwowany nocleg i nie trzeba sie martwić :tak: i w dodatku ma być tam dostęp do internetu wię komputer zabieram obowiązkowo :-p:-):-):-):-) w końcu nałóg to nałóg ;-):-D:-D:-D:-D
A ze złych wiadomości to Zuzka przed godziną zrobiła bardzo zieloną kupkę :baffled:
poza tym nic jej nie jest, nie ma temperaturki, nie boli ja brzuszek, wszystko je i normalnie pije. Nie wiem czy może to być po dżemie z jagodami :confused: jak myślicie ? no nic jak bedzie tak dalej to najwyżej przyjedziemy do domu i do lekarza :-(
Przepraszam że tak tylko o sobie ale już zmykam bo muszę nas jeszcze spakować :baffled:
Miłego weekendu :-):-):-)

Agnik - udanego urlopu i pięknej pogody!
Mam pytanie - jak walczycie z plamami? Bo mi niewiele schodzi, a szkoda ciuchów małej:baffled: Ciągle coś - ziemia, trawa, jedzenie, soki:dry: Próbowałam odplamiaczy, ale z marnym skutkiem... Mój M. na wszystko wyciska cytrynę, czasem pomaga... znacie jakies niezawodne sposoby/

Witam
CUDOWNE WIEŚCI O ANDZII I ZOSI- ZDRÓWKA ŻYCZĘ:-):-):-):-)
Kaja ja mam niezawodny sposób na wszelakie plamy, ostatnio sprawdziłam na poplamionych bodach i działa - otóż na plamy najlepsza jest zwykła pasta BHP taka w plastikowym pudełku za 2 zł z groszami;-)
Tosika super, że impra się udała:-D ja po roczku miałam taki sajgon, że nie widziałam za co się łapać:szok:
Iza i Madzia współczuję perypetii drogowych i jak tak Was czytam to wizja prawka jest coraz bardziej przerażająca:-p kurs zaczyna się od 11 sierpnia:-) ale będzie hard core:szok:
Kasia ale z Ciebie zakręcona Dziewczyna;-)
ja w pracy miałam dzisiaj nieprzyjemne zajście, w sumie nie z mojej winy, ale podejrzewam, że cała nasza zmiana w poniedziałek wyląduje na dywaniku u dyrektorki:szok: niby mam wtedy wolne, ale chyba mnie nie ominie:wściekła/y: zmykam spać bo jestem cholernie zmęczona, a jutro znowu na rano!!!! dobranoc:cool2:

reklama
Witam wieczorową porą:tak:
Pół dnia byliśmy na działce i o dziwo komary nie nacierały ostro. Oczywiście kilka mnie ugryzło, ale dało się przeżyć. Olga szalała w basenie tak, że byłam w wielkim szoku - energiczny Miki patrzył na nią z podziwem;-)
A jutro rano jedziemy do znajomych na wieś.
Tosika, super, że imprezki udane

Kasia a myślałam, ze to ja jestem w tym gronie największy rozstrzepaniec:-p

Piąteczka:-p

Tosika, nie wiem czy aktualne z tą sałatką, ale brokuła podgotowuję do odpowiedniej twardości - wiadomo, żeby sie nie rozłaził. Groszek i majonez ze śmietaną + czosnek! A jak ktos nie lubi, to może być bez:-)

Agnik, ale niespodziewany wyjazd! Na pewno będzie fajnie:tak:

Do góry