reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Surv co do zasypiania- zostawilam mala w lozeczku dzisiaj, byla nie do wytrzymania :no: powyla, powsciekala sie i zasnela; spala 1,5 godz obudzila sie wesola; przyszli znajomi, troszke bylo dobrze i maruda od nowa; masakra z nia dzisiaj
Dorka a jak wyjechalas ode mnie?trafilas??
Madzik a ile kosztuje manicure u stop? nigdy nie robilam, a wszystkie tak piszecie...moze kiedys sobie zafunduje?
Tosika mam rodzinke :happy2::happy2: ale kuzynka ma sie pod koniec miesiaca rozsypac,to pewnie niepredko sie do nich zwalimy :-) ale jak bede kiedys to na mur beton sie odezwe :tak:

reklama
dzien dobry :tak: zapraszam na kawusie ;-) moje maluchy nie spia, Wercia standard od 6-tej; poszli spac pozniej i tak nic nie dalo :confused: na dworze pochmurno, padalo, znowu senny dzien

Ja też na nogach od 6, bo R kota na balkonie zamknął i ten głośnym łomotem domagał się wpuszczenia:-p Florka właśnie wstała więc idziemy na kaszę, a potem chyba wpadniemy do Izabelki na kawę:-)

Witam i ja!
u nas pobudka przed 08:00 - myślałam że będzie wcześniej bo oczywiście zrywania się z płaczem w nocy i kręcenie niemiłosierne było. Chyba kupię łóżeczko z gumowymi szczebelkami bo oszaleję od tego walenia nogami w szczeble:baffled:
my wczoraj byliśmy u pani dr, powiedziała że to może być jakis wirus lub bakteria, generalnie mamy jeszcze dietkę stosować, kupić dicofrol i zrobić posiew moczu i kału i badanie ogólne moczu.
Byłam wczoraj u przyjaciółki - córeczka w końcu będzie Iga, malutka, śliczna i ma długie ciemne włoski. Przyjaciółka też w dobrej formie po cesarce, cieli ją przed 18:00 w poniedziałek a o 06:00 rano we wtorek już sama wstała pod prysznic, generalnie ją trochę boli ale sama sobie daje radę.

Dzień Dobry!
Wczoraj po pokonaniu góry prasowania, padłam jak mucha:baffled:
Madzia i jak dziś? Maciuś jeszcze śpi?;-):-)
Izabelka, fajnie, że spotkałyście się z Dorką. A co do humorków, to moja wczoraj była identyko. Ale poszliśmy do znajomych, tam inne zabawki, duże akwarium i zapomniała, że trzeba jęczeć i wisieć mi u nogi:sorry2:
Pabla, u Post to nie teściwa tylko mama daje w d...
Kicrym, ja też uwielbiam zakupy papiernicze. Zeszyciki, długopisiki, mniodzio:-D
Magdzik, ale zafundowałaś sobie relaks - ekstra! I jak po nocce we własnym pokoiku?

Miłego dnia!

u nas wołanie o przeniesienie do rodziców o 5.30:-) i spał tak między nami jeszcze do 7.40:-) więc nie jest źle
pierwsza kupka już była - normalna, dziś dieta więc liczę, że sie wszystko ustabilizuje
Pabla oby wyniki były dobre a za kilka dni pojawiły się Lence perełki (i wtedy będzie wiadomo o co biegało):tak:
oki miłego dnia

Witam, przed chwila wstalysmy, mala pije mleko.
Pabla trzymam kciuki za dobre wyniki:tak:
Iza bez problemow wyjechalam, nawigacja dzialala jak trzeba:tak:Oj biedna jestes z tym porannym wstawaniem:-(
Kasia mi sie nie chce nigdy prasowac po praniu wiec prasuje na bierzaco:-)
Survi to Ci R zrobil kawal z tym kotem;-)

Mala dzis w nocy tez kiepsko spala, budzila sie z wielkim placzem,nie chciala spac w lozeczku, spala z nami chyba 4 godziny. Ok 6 G polozyl ja z powrotem w lozeczku i juz spala do 9:cool2:

Witamy sie i my:happy2:
Z pobudkami pospalismy do 8,20. Pogoda kiepska ale chociaż nie pada:dry:Mały własnie je śniadanko więc zaraz się zbieramy i idziemy na dwór póki nie leje.

Izabelka u nas założenie żelu ale bez namaczania stóp kosztuje 40zl:tak:
Surv a pozytywka???u nas że tak powiem działa kojąco. Kładę małego daje smoka, puszczam pozytywke daje buzi mówie dobranoc i wychodzę z pokoju. Jak jest bardzo śpiący i nie umie zasnąć to siedze przy nim i głaszczę między brwiami w kierunku noska, Kuba wtedy powolutku zasypia:tak:
Dorka no to pospaliście dzisiaj:tak:
Pabla tak wali że słychac w waszym pokoju:szok:czy śpi z Wami. My jak spaliśmy na wakacjach w jednym pokoju to myslałam że oszaleje bo też wszystko mnie budziło:sorry2:
Kamu no to Maks wykorzystuje dzień w pełni, nie traci czasu na drzemki:-p
Miłego dnia!

ja tylko szybciutko melduję ze żyję
i po nie przespanej nocy w związku ze skurczami dzisiaj grzecznie poleguję. Jak małzonek przyniesie laptopa to może Was poczytam więcej wieczorkiem..
buziaki

reklama
witajcie
łączę się w bólu z porannymi mamusiami:tak: i na pocieszenie dodam, że drugi bąbel zapewne da pospać;-) (na moim przykładzie- Kornel wstawał o 5-6tej, a Tosia wstaje 8.30- 9.30;-))
a u mnie od wczoraj jest moja mama i już mi normalnie nerwy puszczają:angry::angry::angry: caały coś "coś":dry: a to, że nie gotuje dziecku takich potraw jak trzeba - no bo za delikatnie przyprawiam, nie dodaje koncentratu pomidorowego itp., a to że źle m traktuje:szok::szok::szok: bo np. zwróciłam mu uwagę (zaznaczam, ze zwrcócilam a nie krzyczałam:-p), że jest bałaganiarzem:sorry2: nie no ręce opadają:baffled: Post jesteś wielka mieszkając z mamą:tak::tak::tak::tak::tak::tak:dobrze, ze dzisiaj jedzie ;-)
Dorka przypomniałaś mi o zakupach do szkoły;-);-);-)
Pabla a wiesz, że ja marzyłam mieć Igę:tak::-):-):-) śliczne imię no ale mój kornel zadecydował, ze ma być Tosia i już :-p w sumie to teraz nie wyobrażam sobie inaczej nazywać naszej zołzoliny:-):-):-)
Magdzik u nas kosztuje 60 zł (i chyba się wybiorę na pazuri do Kicusia:-p)
u nas też dzisiaj szaro i buro:dry: a ja muszę poszperać w szafie i jakieś kreacje znaleźć na wesele, bo postanowiłam, że nic nie kupię, bo przecież schudnę:cool2: aczkolwiek wczoraj będąc na zakupach i szukając M marynarki (wiecie jaki mam problem a co by mój ma w garnitur ubrać:cool: do wszystkiego co ma kant podchodzi jak najeżony kocurek:growl::-p i caly czas wmawia mi, ze on swoje w życiu nachodził się w mundurach i kantów ma już dość:sorry2: więc szukając mu tej marynarki natrafiłam na super rybaczki przeconione z 490 na 99:szok: no to jak tu nie wziąć:-p:-p:-p
Izabelka czy gorącą masz jeszcze tą kawusię, bo ja jeszcze jedną bym sobie machnęła:-p

Do góry