reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

czesć dziewczynki:-)
ja po wczorajszym pochwaleniu bombasa za ladne spanko, dzisiaj noc mialam do bani:-( Gwiazdeczka wstala z płaczem o 4tej, dalam jej kaszkę i myślałam, ze dalej pójdzie lulu:tak: a ta co? rozbudziła się w najlepsze i skora do zabawy:dry: więc po trudach i znojach, chodzeniu po glowach rodziców i wyrywaniu mamie jeszcze tych paru zchowanych wlosów, dziewcze padło o 5tej:wściekła/y: a ja jakoś już spać nie mogłam:baffled: i dzisiaj jestem dechnięta:nerd: a zaraz muszę na miasto lecieć i być przynajmniej pół tomna:no:
Madziu współczuje bardzo, ale dacie radę:tak: Pomyśl sobie, ze masz w perpektywie wlasne mieszkanko i to w niedalekiej przyszlosci:tak:
Post widzę, ze twardo Łucek sieedzi na miejscu:-D:-D:-D:-D ale rzeczywiście data 9.09.09 jest nadzwyczaj kusząca:-p tylko czy chce Wam się tyle razem siedzieć? oto jest pytanie?;-)
Surv szalej kobito szalej:tak: Tobie sie należy trochę oddechu:-)
Renia bardzo mi przykro:-( i ja chyba też nie dojadę na zlot:-( ale to później na zamknietym...
Iza oj widzę, że rośni Tobie również synek mamusi;-)
Pabla wiem co odczuwasz , my to mamy podobnie:-( Mam nadzieję, ze dzisiaj pediatra da dobrą diagnozę i wszystko będzie gites:tak: i wiesz co, tak sobie pomyślałam, ze moze te wymioty są przez ten katar, który spływa do oskrzeli??:confused: macie wyrzej uniesiony materacyk przy glówce?
Kicrym zdrówka dla Kubusia:tak: a ja mam taką stronę i zawsze na nią wchodzę
Welcome to Weather Underground : Weather Underground i się sprawdza:tak:
Fredka co Ty robisz i jak to robisz??? Ja też tak chcę!!!! Gratki kochana:tak:

Magdzik w dniu Waszej 5 rocznicy wszystkiego co najlepsze:-) duuuuużo milości, zdrowia, pociechy z Juleczki i wszystkiego o czym marzycie i czego chcecie!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Renia - przykro mi z powodu śmierci dziadka.
Madzia - oj współczuję, ale pomyśl, że to jeszcze kwestia paru miesięcy i będziecie na swoim!
Surv - udanego wypoczynku w weekand!
Tosika - faktycznie kiepska nocka była! wypij kawkę, może trochę będzie lepiej.
mi też się wydaje że to od kataru to pokasływanie.
Bylismy już u lekarza i jest ok, w oskrzelach i płucach czysto, gardło ok, więc mamy tylko dodatkowo oscilococilum podawać i tyle.
mam nadzieję że do wtorku będzie już gites.
Położyłam małą spać, ciekawe czy zaśnie bo wstała o 08:00, narazie lata po łóżeczku i gada coś pod nosem. o, a teraz wyje...dobra, uciekam!
edit - jednak spania nie ma :-( no nic, położę ją po obiedzie, czyli tak po 14:00, może zaśnie bez problemu.

Ostatnia edycja:
hej
Surv dziekuje za pamiec :-D
bylam z maluchami w miescie, bo maz na rybach byl; pieluchy i mieso na jutro; spodnie dorwalam do przedszkola za 10 zl; i cale szczescie przechodzilismy kolo przedszkola i mowie,czy teskni za dziecmi, ten ze tak, to idziemy zobaczyc nowa sale; szukam jego polki-nie ma; rozmawiam z pania-ona nic nie wie-jakas na zastepstwo; co sie okazalo (gapa w ogole nie pomyslalam) Oskar zostaje w 3 latkach; a juz obejrzelismy sale, zabawki, pogadalam a tu dupa; nowa pani, stara sala,nie zna dzieci :baffled: dzisiaj ide z nim na chwilkę; fakt albo 2 razy w 3 latkach albo 2 razy w 5-latkach; pozniej podobno dzieci sie bardzo zzywaja...cuz od nowa musze z nim pogadac....bo ona poszedl do przedszkola jak mial 2 i pol roku, wiec do szkoly by go nie przyjeli...
sie narobilo :sorry2:

Renia przykro mi z powodu dziadka.
Post, Renia i Magdzik wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu.
Pabla dobrze że u Lanki płuca i oskrzela są czyste.
Kicrym zdrówka dla Kubusia, masz podwyższony materacyk , żeby mu ten katar nie spływał do gardła? i weź skrop dwoma kroplami poduszkę lub piżamkę oil olbas.
Tosika no to wczesną pobudkę miałaś, współczuję
Surv udanego wypoczynku
Madzia nie dziwie ci się , że się wkurzyłaś na teścia, mój tata też jest taki niemyślący jeśli chodzi o dzieci. Jeszcze trochę i będziecie na swoim.
My dziś kupiliśmy łóżeczko turystyczne do mamy, bo jednak ciężko jest z usypianiem na podłodze, czasem potrafi wyjść ze 20 razy z pokoju. No i kolejny kubek niekapek. Byliśmy w tym sklepie internetowym 2o2 on jest w cz-wie ale super zaopatrzony.
A wieczorem idę z kumpelą na piwko, ona siedzi z półrocznym dzidziusiem i mówi że już jej bokiem wychodzi i musi wyjść do ludzi.

Ostatnia edycja:
Lenka..fajnie że jest oki...ale może zalicz jakieś spanko co???:tak:...mama się ucieszy

Surv
..hmmm wiedziałam że czekacie na to przyczajone....oooo wy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no ale musze Cie rozczarować bo dzisiaj dziecię wróciło do normy...ale za to babcia znowu się obraziła i kompletnie nie wiem o co..ale mam to gdzieś:-D
miłego weekendu...dziecko grzeczne się zapowiada:tak::tak::tak:

dzięki za życzonka no ale ta nasza rocznica to marna taka,,,i sami o niej zapomnieliśmy:-D

Kasia, Tosika dzieki za linki:tak:
madzia no sie nie dziwię że się wkurzyłaś:wściekła/y:u nas Kuba spi to staram się chodzić cicho, bo jak sie nie wyspi to masakra:baffled:
Kamu udanego piwkowania:tak:
izabelka przyzwyczai się:tak:szkoda że znów musi to przechodzić bo we wrześniu jest jeden wrzask tych maluchów:dry:
Pabla może Lence już nie potrzeba tyle snu, Kuba też teraz spi coraz częściej raz dziennie:tak:
Renia wyrazy współczucia:confused:

No i u mnie sie juz zaczęła pracowita gonitwa, juz musze listy dzieci zrobić i zajęcia na wtorek:tak:podpisy i takie pierdoły:happy2:pani z która będe na zmianie pracuje juz 20 lat więc mam nadzieję że się z nią dogadam:tak::happy2:ach jak ja sie ciesze :-)bedziemy dyskutowac o wakacjach:tak::-)w poniedziałek się chyba rozerwe bo musze lekarza z pracy załatwić, alergologa z małym i na radę zdąrzyć:baffled:
Po wizycie u ginki wszystko ok:tak:

Kicrym - moja już od jakiś 5 mcy śpi tylko raz dziennie....bardziej się martwię że już wogóle spać nie będzie w dzień.
Padła w końcu przed 15:00, ale na moich rękach, w łóżeczku zasnąć nie chciała.
Trochę mi kasłała teraz przez sen:sorry:
Kicrym - fajnie że zaczynasz pracę, i to taką jaką lubisz!
Iza - niezłe zamieszanie w przedszkolu, na pewno będzie wszystko dobrze.

moja dzisiaj padla po 16 na godzinke :szok:
poszlam z synkiem na spokojnie dop jego nowej grupy i mysle,ze bedzie dobrze, oprowadzilam go znowu, zaprzyjaznilam z kolegami ;-)
teraz syn z piachu nie chce wyjsc-z babcia jest; mala wcina kolacje,bo zawyla z glodu :-) dziadek chyba szykuje kolacyjke hmmm mniam

my po spacerku,
młoda mi się obudziła po 40 min spania, znów ululałam i sama padłam i wstałyśmy dopiero o 17:30.
szybki deserek i na spacer.
teraz powoli szykujemy się do kolacyjki i kąpieli i spanka.

reklama
Renia, wyrazy współczucia;-)
Madzia, faktycznie teść coś nie bardzo kumaty w sprawach "dzieciowych"
Surv, miłego wypoczywania!
Tosika, ale Tosia dała w kość. Niestety takie noce się zdarzają:sorry2:
Izabelka, porobiło się z przedszkolem... My będziemy przezywać po powrocie z wakacji - ale bedzie płacz...

Dziewczynki wszystkiego dobrego z okazji rocznic!!!

Wiecie co, muszę to napisać - Tosika to fantastyczna koleżanka:tak:Pamiętacie jak załatwiałam prywatę w sprawach szortów z Big Stara? Otóż już dziś do mnie przyszły z Olsztyna! Tosika, jeszcze raz serdeczne dzięki!!! I po raz kolejny prosze o nr konta:tak:

Olga śpi, Miki zasypia i ja jakaś padnięta. Zaraz kąpiel i kima. Żeby tylko pospać do 7...

Do góry