reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Jula już lula, ja wykąpana i przez to szczęśliwa, biorę się do roboty. Jutro 12-godzinny dzień w pracy:rofl2::rofl2::rofl2: Przez 4 czwartki tak właśnie będzie, bo mam szkolenie:-D Z jednej strony się cieszę, bo zawsze fajnie się czegoś nowego dowiedzieć. Z drugiej strony siedzenie na Uczelni do 20 z kawałkiem kiedy za oknami ciemno............sama nie wiem:eek:

Zakładam, że dam radę zwłaszcza, że w perspektywie oiątkowy montaż długo wyczekiwanych mebli. Będzie wreszcie cała ścianka w sypialni z duuuuuuuuużym blatem biurkowym i sporą ilością półek na moje papiery i książki, będą wreszcie regały na książki i stół do dużego pokoju. Witaj cywilizacjo:rofl2: Po dwóch latach na nowym mieszkaniu:eek::eek::eek: Ale co tam: lepiej późno niż wcale:cool2: Nadmienię, że krzeseł nie będzie, bo wybrałam już jedyne słuszne, ale wadliwe - drogie:tak: Żadnych innych nie chcę i ściubię kasę. 2 lata bez krzeseł przeżyłam, to i te kilka miesięcy poczekać mogę:-):tak::-D;-) Pomalutku, powolutku:happy:

Spadam, bo sporo mam jeszcze roboty. Buzaki dla wszystkich:cool2: Dobrej i spokojnej nocki:-)

reklama
miło mi poinformować wszem i wobec, że maly szkodnik padł:-) yes yes yes:-D:-D:-D:-D no to wreszcie mamy wieczór dla siebie;-) Renia ja poproszę lampeczkę, aczkolwiek teraz otworzyłam super piwko z tzw. świerzych piw- Wiśnia w piwie:tak: pychotkaaaaa:-)
Magdzik a wiesz co, pamiętasz jak pisałam, ze obkupiłam się w krzeszła i stół i one kosztowały u nich bodajże 85 zł?szt a w sklepie widziałąm takie same za 400:szok::szok::szok: może wejdź na ich stronę i luknij czy jest taki fason co Ci się podoba?? Tylko nie wiem jak jest z transportem?? Bo my sami byliśmy (w sumie mielismy tylko 100km) aleeeee jak wcześniej dzwonilam do której mają czynne, to odebrał jakis kierowca i seee z nim pogadałam i on mi coś tam tlumaczyl, że można się dogadać, i mogą oni gdzieś tam dowieźć, jak będą wieźć swój transport, bo w sumie to chyba na cały kraj zaopatrują sklepy meblowe:tak: zaraz Ci linka wrzucę, jak znajdę:zawstydzona/y:mamm
http://www.mazurdirekt.com.pl/pdf/MazurDirekt_08.pdf
Reniu to sprawdzaj kochana, bo ja z chęcią cościk takiego bym sobie zrobiła:-p a powiedz mi czy to jest drogie?? Bo ja ostatnio mam na czole wypisane "kręćcie mnie":-p i tym sposobem kosmetyczka chciala mi ostatnio wmówić, ze na moją cerę (zostały mi po urodzeniu Tosi przebarwienia :-()niezbędny jest zabieg który kosztuje bagatela 2 tysiaki:szok::szok::szok::szok::crazy::crazy::crazy: ale jak zrobilam minę z reklamy danio, to pani sprostowala, że może to połączyć z jakimś pilingiem egzotycznym i w sumie wyjdzie TYLKO 600 zł:eek::eek::eek:
Madziu oj to jeszcze walczycie z katarkiem biedaki??:no:
dobra idę jeszcze zupkę doprawić, bo jutro nie za bardzo będę miała kiedy:tak:

Wstawanie o 10 jest do bani.
Szkodnik padł o 23 z wielkim rykiem i nienawiścią do matki w oczach.
Ehh a miał być z dawna wyczekany wieczór z wanną, pianą i książką ^^ (m mi wybył), a teraz to już mi się nie chce.
renia nalej tego winka ^^ a co do twojego m to ciesz się, że przynajmniej ci nie bruździ i w kolory nie wnika :-p
magdzik gratki mebelków :) oj sprzęciki cieszą :) Ja też nie mogę się napatrzyć na już prawie zrobioną przez :-ppółkę rtv .
tosika ciesze się, że się wybroniłam :) A co do dzieciaków to pamętaj, żę u mnie będzie to 2x (znaczy się dziewczyny i wagary x 2 sztuki chłopa) a Tosia to pewnie będzie już pilnie nadzorowana przez brata :-p
Ehh chyba idę jednak się poplamkać :) Miłej nocy dziewczyny :-)

No i znowu pierwsza?:-p A poszłam spać o 23.30...tak jak młoda:-( Zaraz w związku z tym idę ją budzić, bo to późne wstawanie się potem przekłada na nocne szaleństwa...

Magdzi, ale Ci fajnie z meblami!;-) A z krzesłami też bym poczekała...tak jak czekam 4 rok ze stołem do salonu, ale nie chcę byle czego, a na niebyle co nadal mnei nie stać;-)

Tosika, no Ty za elegancka kobieta jesteś, dlatego Cię naciągają...do kosmetyczki to się idzie w starym dresie i z niemytymi włosami, wtedy masz cenę jak dla zapuszczonej kury domowej, co pierwszy raz w życiu na miasto wyszła - zabiegi te same a cena o jedno zero niższa:-D

Apropos, dziś przychodzi siostra i mi włosy zetnie i ufarbuje, bo ja nawet w starym dresie nie mam kiedy wyjść do fryzjera:-p zobaczymy co wyjdzie, ale gorzej niż teraz raczej już nie będzie:-p

Sorry, ze tak po łebkach, ale mam zawrót głowy kompletny ze sklepem i swoją pracą...jak nie było roboty, to długie tygodnie z nudów fugi szorowałam, a teraz jak dowaliło to do ubikacji nie mam kiedy wyjść...na szczęście Młoda chyba zrozumiała, że matka chwilowo nie ma czasu, bo sama się grzecznei bawi, a nawet mnei z pokoju wygania, jak dręczona wyrzutami idę do niej, żeby się choć chwilę pobawić:-)

mykam do kieratu - miłego dnia!:tak:

Witam:happy:
a co tu tak cicho???od rana tylko surv napisała:szok:ja wróćiłam włąsnie z pracy, umordowałam się przy klejeniu 16 muchomorów:-D:-D:-D:-Dumówiłam małęgo do lekarki bo coś mu oczka ropieją:sorry::-(
Tosika no nieźle Tośka pospała:szok:a co do kosmetyczki to surv ma racje;-):-D:-D
Magdzik no to foty poproszę nowego mebla:tak:
Haszi oj nie strasz z tymi wagarami i dziewczynami;-):-p:-D
Surv ciesz się że Flo się tak łądnie sama bawi:tak:
Renia ach to pewnie odżyłaś po takich zabiegach:tak:
Madzia zdrówka dla Maciusia oby katar przedszedł:tak:

Ja dzisiaj idę na warsztaty więc pewnie wieczorkiem już nie dam rady wpaść:eek:tak więc życzę z rana spokojnej nocki:-D:-D:-D;-)

kicrym hmmm trudny wybór masz. Ja ne wiem co bym zrobiła a też uwielbiam białe szaleństwo na 2 i jednej desce. Jakie atrakcje tam będziecie mieli w hotelu? Jakiś basen jest? Sanki? Jest gdzie spacerować? gdzie to w w ogóle jedziecie bo nie doczytałam?
bo nie napisałam gdzie jedziemy:-p:-D:-Dale na Słowacje dokładnie nie wiem jaki to hotel, w przyszłym tygodniu mam się dowiedzieć bo to przez znajomego M załątwiane żeby było choć troszkę taniej:confused2::sorry:

ja też się witam szybciutko:-) bo młody woła już cichutko...mammmo
za oknem słońce.. i niestety listopad się zbliża...brzydki:-(
idziemy dzisiaj z Cinkiem na szczepienie...ciekawa jestem jak tam jego waga...takie moje zboczenie..
młoda z babcią na spacerze
no dobra..już wyraźnie słyszę wrzask..
to spadam
pa

Post to się pochwal ile Cinek przypakował.
Kicrym fajnie macie z tym wyjazdem,też bym chciała:sorry:

Młody zarządził dzisiaj pobudkę o 6.Do 7 się z nim bujałam,myślałąm,że jeszcze pośpimy,ale nie wyszło:-(
Za to go przetrzymałam do 11.30 i taki już był śpiący,że nawet bajek nie chciał oglądać tylko odrazu do łózka i aaa mówił:tak:Mam nadzieję,że jeszcze pośpi,chociaż dziadek właśnie z roboty wrócił i się tarabani jak jasna cholera:crazy::wściekła/y::wściekła/y:
Ciotka wczoraj przyjechała z newsem ,ze dzis wieczorem u nas w galerii wyprzedaże od 21 do 24 i była wczoraj oblookać kombinezony dla Macia,podobno fajne znalazła w Cocodrillo,trochę drogie ,bo ok 300 zł:szok::szok::szok::szok:,ale ma być zniżka nawet do 60 % więc się wybieramy jak młody pójdzie spać.W sumie ceną się nie martwię,bo ciocia funduje:tak::-D Przy okazji,może zwiedzę w całości tą galerię,bo wstyd się przyznać,ale byłam tam dwa razy i to tylko po garnitur i obrączki,a podobno fajne sklepy są.

witajcie kochane:-)
wyobraźcie sobie, że młoda pospała do..10tej:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: ...razem z matką:sorry:
no i niewiem co będzie, ale starym zwyczajem polożyłam ją teraz na drugą drzemkę;-)no i
slyszę w niańce jaaaaak bardzo jest senna:sorry: no i nic na razie nie interweniuje;-)
a ja ogarniam chalupkę i zaraz się szykuję, bo mam dzisiaj zebranie z kadrą:tak: trza troszkę pokrzyczeć na towarzystwo;-)
dziewczyny wierzycie w symbolikę snów?? bo mi się krew śniła, i już zaczynam się wkręcać:confused2:
Haszi no rzeczywiście Ty jesteś w 'gorszej" pozycji;-);-);-) aczkolwiek już wielkorotnie słyszalam, że w dzisiejszych czasach trudniej jest wychowac córkę niż syna:szok: bo to wlaśnie dziewczynki są bardziej butne:no: no zobaczymy?;-) oj mi też by się kąpiel przydała:tak: ale u nas jest tak, na dole mam łazienkę z prysznicem, a na gorze z wanną:tak: i wszystko byloby ok, gdyby nie to, że ja mam sypialnię z łazienką i z tej racji, ze mała z nami śpi, boję się ją obudzić:no:
Surv masz rację, jakbym dres ubrala to pewnie baba by mi powiedziała- czego tu?:-D:-D:-D:-D azkolwiek pamiętam jak pierwszy raz (i jedyny) poszlam do wróżki;-) i ubrałąm sie w dresiory, czapkę z daszkiem, a co by babę zmylić, np nie? (taki cwaniaczek ze mnie wyszedl:-p) no i kobieta ułożyła mi tarota i tam mówiła, ze będę miała jeszcze córeczkę (nie wierzylam jej, bo raczej chcialam na Kornelu poprzestać) ale, ze będe miała jakies komplikacje, ale nie wie czy przy porodzie, czy w ciąży (kurka i mialam:szok:) powiedziała, mi o problemach zdrowotnych mojego M z kręgosłupem( cholera miał:szok:) no i jeszcze tam jakieś rzeczy, ktora po części się sprawdziły no i na koniec mówi, niewiem kim pani jest ale zajmuje pani prominentne stanowisko:szok::szok::szok::szok: jednakże proponuję, aby sie pani czymś innym zajęła, bo pani już osiągnęła bardzo dużo i pani będzie się wypalać:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: ...no i sumasummarum zajęłam się biznesem:-D:-D:-D:-D ale czaicie???pomimo mojego 'przebrania" baba takie rzeczy powiedziala???? acha i jeszcze jedno powiedziała, co mi utkwilo- uważa pani na kobietę w grochy, bo może pani zaszkodzić w malżeńswtie????:confused2::confused2::confused2::confused2: i pwoem Wam, ze jak jakąś babę widzę ubraną w grochy, to mnie jakoś tak.....aczkolwiek ostatnią jaką widziałąm w grochy to była Brodzikowa w "Magdzie M":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kicrym Ty to musisz mieć anielską cierpliwość:tak::tak::tak: ja to bym pewnie nie dala rady:zawstydzona/y: nie z moimi nerwami:zawstydzona/y:
Post czekamy, czekamy ile nasz Cinek przypakował;-)

ja dziś zawrót głowy kolorowy;-) ale juz jestem
wszystko (prawie) załatwiłam co miałam
za godzinę masaż i już się nie moge doczekać
plery bolą niemiłosiernie ale w obcasach od 10 - 14 a ja jednak przyzwyczajona do płaskiego:tak:
Tosika jak już konkretnie wię dowiem o co biega z tymi zabiegami to uprzejmie doniosę;-)no i ceny kosmetyczka ma niezłe, 2000 a 600 taka "niewielka" różnica:sorry: a z wróżką to niezła jazda:shocked2: no to teraz sama zacznij nosić grochy :tak: mi też z Magdą M się to skojarzyło;-)
Madzia to super obniżki na 60%. My też planujemy w Cocodrillo kupić kombinezonik na zimę ale jak pierwszy śnieg sypnie bo teraz jeszcze ma w czym biegać:tak:
Surv oby fryzurka i kolorek się spodobały
Kic super, że planujecie wyjazd. Nas znajomi na narty w Alby ale koło marca chcą wyciągnąc - oj chciałabym:-D ale czas pokaże co to będzie w marcu:tak:

reklama
witam
Tosika to ci pani przepowiedziala :szok: szok normalnie:)
ja juz mam dosc tego tygodnia; nerwowka i zastepstwa w pracy (jutro 3 godziny zostaje dluzej w pracy grrr) i w domu tez napiete nerwy
byle do piatku jak mowia

Do góry