reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2008

Ale jestem gapa...

Mamabin, sto lat, sto lat! Pociechy z mężyka i dzieciaczków!
Madzia, zapomniałam pogratulować piątki ;-) Zuch dziewczyna!
Izabelka, super, że z kręgosłupem nie jest tak źle, bo to faktycznie poważna operacja.
Kic, Ty maniaczko wózkowa!

reklama
:-Dnajpierw surv
mówisz i masz
! promocja WYTRZYMAŁE DREWNIANE SANKI - SKŁADANE (1344997767) - Aukcje internetowe Allegro

Madzia..oj u nas też było cienko, korki na potęgę
Iza..no co Ty???
Kasia..a To Ci mąż...przydatny:-):-):-)
ja jak zwykle wiatr ostatnio
jakoś czasu brak
młody już ok, młoda jeszcze kaszle i mam nadzieję że się jej poprawi bo jak nie to znowu lekarz:baffled::baffled::baffled: a tu zaproszenie dostaliśmy na impreze
Mikołajową do Marcelka:tak::tak:
Surv...no ciekoladka musi czasem byc, wiadomo:tak::tak: u nas zainteresowania brak tv za to lubi na yootobe oglądać Boba Budowniczego:-):-)
u nas królują książki...:-):-):-):-)...Surv:-):-):-) ha ha
a Co się koleżanka tak przejmuje, znajomi niech sobie wychowują jak chcą:tak:
ja tam takie rzeczy mam głęboko w mojej ogromnej..:-D:-D:-D
u nas ostatnio młoda od Aniołka chce dostać sanki, muszę poszukać na strychu bo gdzieś są jeszcze moje :tak::tak:
jej muszę już lecieć, muszę skończyć Pas biodrowy dla babci wełniany bo babcie stawy bolą na tą zawieruchę:eek:
czapę sobie wczoraj rzutem na taśmę machnęłam i już została przetestowana
Surv...to kiedy Flo planuje rodzenstwo????
dobranoc
obiecuję na dłużej w okolicach piątku zawitać
buziaki

Oooo...Post, rzeczywiście robią składane??:szok: Dzięki za linka, szkoda, ze cena wysoka,ale jak jeszcze popada trochę to się może złamię;-)

Na razie nie pada, ale i nie ma po co, bo śniegu po kolana; wczoraj R ze żłobka 2 km prawie godzinę wracał:eek: A kierowca z ich firmy jak rano wyjechał pod Kłodzko, tak w okolicy dobranocki zadzwonił, że w końcu dojechał:-p W sumie cieszę się, że szef na R obrażony bo w ramach sankcji każe mu na magazynie siedzieć, a na kursy wynajmuje kierowców zewnętrznych...no i przecwanił facet, bo nawet zimny magazyn o niebo lepszy od zakopania się w górach:-p

Kicrym, nieeee...my się przecież nie nabijamy..co najwyżej cichaczem obstawiamy, ile dzieci musiałabyś urodzić, żeby w końcu sprawdzić wszystkie wózki dostępne na rynku w UE:-D:-D:-D

Izabelka, no to super, ze bez operacji się obejdzie! Ale oszczędzaj się tak czy inaczej:tak:

Post, może jakieś kursy z organizacji czasu? Bo ja z niczym nie wyrabiam, dłubaniny leżą i kwiczą a tu do świąt niedaleko:sorry:

A ja w końcu wypchnęłam wielkie zlecenie, aczkolwiek będzie się pewnie czkawką odbijać, bo szlag trafił formatowanie:-( No ale ja od pisania i myślenia jestem a nei grzebania w tabelkach, więc może uda się bez poprawek, bo już nie mogę na nie patrzeć... niedługo jadę na zakupy, bo R sobie zażyczył dokładnych wskazówek prezentowych, więc muszę obejrzeć, co jest w sklepach...bo mi jakoś zawsze umyka na zakupach i kończę z kupą rzeczy dla Flo zamiast dla siebie:-) No i do szycia trzeba siadać...czas najwyższy...chyba telefon wyłączę, żeby mi nikt d*** nie truł:-p

aaaa....i najważniejsze: Mamo BiN, wszystkiego naj! Dużo sił i zdrówka! pociechy z rodziny i odpoczynku!:tak:

bry rano:-)
kurcze moj wspaniały M mnie o 6.15 obudził:wściekła/y: z wielką "gracją" wpadając do sypialni i krzycząc gdzie są kluczyki od mojego samochodu:wściekła/y: a później w wielkien konsternacji, że ja już nie śpie:dry::sorry:
Surv to ja też luzara jestem:cool2::-p a co do sanek, to my w poprzednim mieszkaniu też nie mieliśmy miejsca w piwnicy i się dogadaliśmy z sąsiadami i "przejeliśmy" caaaałą wózkownię (bo oprócz nas i sąsiadóww obok nikt z niej nie korzystał:-p bo nikt nie dostał kluczy:sorry::-D tylko my:-D:-D:-D:-D)
Post ja też na taki kursik się zapisuje;-) i uwielbiam jak piszesz - siadlam, machnęlam i jest czapeczka:-D:-D:-D:-D:-D
Madzia Ty kujonko:-p:-p:-p:-p
Kic a no jak długo jeszcze planujesz do pracy chodzić?;-) a co do wózków, to jak widzę jakis wozek to sobie od razu myslę, napewno nasza Kic od razu by wiedziała, co to za model, a ja muszę wyginać się i szukać co to:-D:-D:-D:-D:-D i wiesz co ja też uwielbiałam wózki:-D:-D:-D:-D:-D i tak mi szkoda, ze Tosia już nie bardzo mieści się w naszą emaljungę (aczkolwiek jeszcze ją upycham jak trza:-p)
Kasia a no jest i do tego nawet przystojny:-D:-D:-D:-D:-D:-D a dzisiaj mam zaprzysiężenie więc trzymajcie kciukasy:-):-):-):-) oczywiscie planuję się odwalić jak stróż w boze cialo, więc pewnie radochy będzie co nie miara:-p
Iza to super, że wsszystko w pożądalu:tak:

dziewczyny mi się coś dziecko poprzestawialo, jak zawsze chodziła spać o 20tej to teraz o 22giej jest pełna werwy i na silę idzie spać o 23ciej:sorry: Normalnie wczoraj pomimo tej śniezycy, bylam skłonna pojechać i zostawić tego naszego czorta pod kosciolem:-p

no i najważniejsze:
MamoBiN wszystkiego najlepszego, radości z męża, pociechy z dzieciorków i duuuuużo zdrówka!!!!!

Hej!
Survivor to dzisiaj dzień relaksu rozumiem? Ja bym tak chetnie połaziła po sklepach,zwłaszcza w tygodniu z rana jak tłumów nie ma,no i jeszcze żeby gotówka była:sorry2: W sumie jak tak świątecznie to nawet przyjemnie w sklepach;-)
Post Ty już chyba produkcje masową uskuteczniasz:-D
Iza to masz szczęście,ze bez operacji się obejdzie,super!:tak:
Kasia dzięki;-)
Tosika no to trzymam kciukasy.Co do Tosi,to moze by ją tak z rana szybciej budzić,żeby wieczorkiem szybciej padła? bo o októrej ona teraz wstaje?

Jak tak zasypało,to mi sie już świąteczne myślenie włączyło:-D
Już się nie mogę doczekać wolnego,które mam dzień przed wigilią za ten sobotni dyżur,swoją drogą to musze zmolestować kadrówkę,zeby mi to wolne na samą wigilie przesunęła,w sumie co za różnica dla nich,a dla mnie to duża:-p
Już bym chętnie choine ubrała,ale sie obsypie do świąt:sorry:
Za to wypłata przyszła,to mogę zaszaleć na allegro z prezentami:-D tzn narazie mam upatrzoną piżamę dla teściwoej i cioci,co z resztą to nie wiem:no:
Wczoraj w komisie kupiłam Maciusiowi kombinezon za całe 39 zł:tak::-) najbardziej mi o te spodnie chodziło,ale kutrka też się przyda,chociaż jakaś taka za cieńka na te mrozy.I buty elefanten z goretexu za 20 zł:szok: i sie teraz zastanawiam co zrobic z tymi nowymi,cosmy w niedzielę za 150 zł kupili:sorry::dry:

Oki ,idę na gwałt szukać dentystki,bo mi pół zęba wypadło:szok: moze juz któraś nie śpi.

Ostatnia edycja:
Hejka!

Dziewczyny ratujcie bo troche z obiegu wypadłam jako, że Zu nie chorowała (ostatnio jakoś w zeszłym roku i to na początku) to teraz złapała jakieś świństwo. Boli ją gardło i ma straszny katar do tego początek kaszlu i tu moje pytanie do was co dać oprócz - lipomal, juvit, pulmex (na klatke) i otrivin do nosa... bo muszę szybko coby młodsza nie załapała... ehh... kocham ten sezon grypowy...

Julia na ten kaszel to możesz dac jeszcze stodal,albo drosetux ,do nosa to jak najczęście wodę morską ,my mamy quixx i jest fajna.Nie wiem co to ten juvit,ale jeszcze bym dodała witaminę c.

Mamabin Sto Lat!
piekna zima u nas, jak mama dostarczy mi moje spodnie ocieplame to idziemy na sanki.
a w nocy wszyscy zaspali, nikt nie podlozyl do kominka i rano w sypialni 16,5 st mialam.
no ale mysle z to nie tak zle na te temperatury
post rozwalasz mnie z tym 'machaniem' ja jednak wole mlotek i gwozdzie bo szydelka za trudne
Julia mala ni powinno nic wziac. U mnie wszystkie dzieciaki chorwaly a tosia nic. Ja tam polecam syrop stodal, jakis antyhistaminowy i siemiie lniane- chlopakow leczy migiem.
madzia no tos niezle upolowala.
tosika u mnie to samo z tymkiem a jak w dzien nie poloze to zasypia o 18 i jesst jeszcze gorzej. A z kompem ja tez ograniczam raczej bo pyd po graniu nieznosny sie robi.
surv w taka pogode ciesze sie ze moj W juz nie jezdzi
kiiiic!!! ja z swiezo wyklutym niemowlakiem nie mam zadnej wozko-manii a ty...co bedzie za te kilka mc...No dobra ale chuste nowa bym sobie kupila chetnie:-p
kamu u nas tez tv to zadna atrakcja

a ja sie troche martwie o nasza Julcie-boli ja glowa od jakiegos czasu i dzisiaj jest na tomografie. Trzymajcie kciuki zeby to byla jakas glupota i zeby dziewczynke wyleczyli bo az wymiotuje czasem z bolu.
a z fajnych newsow to tosia szalona juz podnosi glowe z lezenia i lapie grzechotke-chyba wie ze purzy dzieciarni jak chce przezyc to musi szybko nauczyc sie bronic, uciekac lub wolac mame :-D
koniec przerwy-mloda uspana

Witam,
po pierwsze
MamaBiN wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!

Survi
ja na zakupach tez wiecej dla Misi widze niz dla siebie:tak:
Madzia ja dzien przed swietami mam pierwsza zmiane, a potem ide na 1 zmiane dopiero 3 stycznia:happy2: Gratulacje z pierwszej 5, trzymam kciuki zebys same takie oceny wpadaly:tak:
Julia ja Misi klade mokre pieluchy na lozku, psikam sola fizjologiczna,smaruje mascia majerankowa, mam tez krople Euphorbium(na recepte). Jeszcze na katar wapno w plynie, a na kaszel zawsze jakies mam syropy pod reka np. Prospan.
Tosika trzymam kciuki, a moze to juz po:tak:
Kic opowiadaj nam o Twoich zakupach wozkowych:tak: Ja jakbym miala na to kaske tez bym kupowala fajne wozki Misi:tak:
Post tak od niechcenia machnelas sobie czapke? Super ja tez tak bym chciala:tak:
Iza dobrze ze obedzie sie bez operacji:tak:
Haszi trzymam kciuki za Julcie. Brawo dla Toski:tak:

U nas pada snieg, a ja jestem uziemiona w domu, G wzial moje klucze od domu:eek:
Misia uwielbia bajki, od czasu do czasu je czekolade, slodycze je dosc czesto. Ale nie dajemy jej pilotow do zabawy czy naszych telefonow. Seba jak byl maly bawil sie pilotem i telefonem:-p
Mnie troche pobolewa gardlo, mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Mambin sto lat:-)

już kładłam się spać, ale bb obowiązkowo
Manio póki co z nami drugą dobę:-):-):-)
m cały czas urabiam;-)

Tymi sanki zaliczył - woli je ciągnąć niż być ciągniętym:tak:

Kic tak się zastanawiam czy już masz model wózia dla maluszka:-)?
Post zazdroszczę umiejętności i zorganizowania
Surv u mnie też instynkta max pobudzone - mam Mańka do niańczenia;-)

ok padam na ryjek
dobrej nocki

Do góry