reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

dzień dobry koleżanki, piję kawusię, któraś się przyłączy?
u nas mgła, może będzie ciepło :-D
dzisiaj mam w planie domek ogarnąć i dzieci odstawić do babci, bo będę szła na panieński do siostry ;-)

Pabla buziaczki dla Soni na 3 miesiąc :tak:

reklama
witam:)
Kasia Kuba też tą piosenkę śpiewał, no i Pani grała na gitarze więc w ogóle były atrakcje
Pabla to Sonia w ogóle nie spi w dzień??tylko w nocy?? Oliwia robi sobie przerwy ok 2 godzinne, zazwyczaj śpi w wózku ale po południu jak kładę Kubę to ją usypiam cyckiem albo nakarmię położę koło siebie i sama śpię:tak:co do spania starszaków to Kuba w czwartek też nie spał i o 21 był żwawy jak nigdy:baffled:oczywiście wstaje koło 6-7 więc nie wiem czy ma jakieś baterie czy co:dry:
Post maliny mmmmm uwielbiam:-)

Kuba znowu jedzie z moją mamą na wieś:tak::happy:uff odpocznę sobie troszkę, a od poniedziałku chyba zostawię go w przedszkolu na spanie bo w domu jest bunt że nie chce spać:confused:zapisałam go od 8 do 14, zobaczymy jak to wyjdzie :)
miłego dnia!

Kic - Lena nie śpi, Sonia śpi czasami ładnie, np 2 razy po 2 godzinki, a czasem, jak wczoraj: spała od 10:00 do 11:00, potem z 30 min około 13:00, potem około 16:00 15 min i dopiero po 20:00 pada na spanie nocne - wstaje tak około 08:00 rano ( oczywiście od 20:00 do 08:00 mam 2-3 pobudki na jedzenie ).
Iza - dzięki, 3 mce - kiedy to mineło, strasznie szybko. Młoda kręci się już na plecach w kółko, próbuje coś łapać w rączki ale jeszcze nie umie skoordynować oczu i rąk :-) na boki lata jak głupie, nie mogę jej nigdzie zostawić.
dołączam z herbatką ciepłą :-)

Ja dołączam z drugą kawą, wstawanie o 6.30 robi swoje:baffled:A wstawanie w kałuży zwłaszcza...Flo ostatnio nagminnie przychodzi do nas w nocy, a z kontrolowaniem sikania nieco gorzej:-p

Pabla, Flo też już w dzień nie śpi, tzn. w przedszkolu pewno będzie, ale w domu nie ma szans....chociaż wczoraj tak ją emocje wyjechały, że padła w pół słowa po południu:-p

Post, to udanej imprezki! Ja też wczoraj robiłam tort z tego, nieco zmodyfikowanego przepisu, bo dziś jadę do mamy na urodziny, a potem...

wolna chata!:-D R i Flo pojechali do dziadków na cały weekend, więc jak tylko wrócę z imprezy, to piwo, chipsy, łzawe komedie i całe łóżko moje:-):-) no chyba, że nie zdzierżą i wrócą wcześniej, ale o ile dziadkowie zdołają powstrzymać się od ustawiania R życia, to jest pewna nadzieja, że zostaną:-p

R był wczoraj na zebraniu, ale odpadł w momencie, gdy rodzice zaczęli analizować punkt po punkcie statut przedszkola:-p Opłaty bedą podane w poniedziałek, ale wygląda na to, że w 300 zł się zmieścimy, nie licząc ubezpieczeń, komitetu etc.:tak: Komitetu chyba tylko pierwszą ratę zapłacę, skoro mamy się do listopada wyprowadzić. Trochę mi szkoda, że Flo czeka znowu zmiana, skoro tak fajnei sie adaptuje, ale z drugiej strony daje to nadzieję, że w kolejnym przedszkolu pójdzie jeszcze łatwiej:tak:

Zmykam pouprawiać farmę, skoro nikt mi nad głową nie stoi, a potem może nawet popakuję kolejną część do przeprowadzki?;-)

pabla teraz doczytałam posta wczesniej że Lena nie śpi, bo już myślałam że Sonia:szok::-Dno i 3 miesiące na suwaczku, wow jak szybko to leci:tak:Kuba jak jest w domu to też robi cyrki że nie chce spać,ale zazwyczaj go jakoś uśpie to śpi nawet 2-3 godziny, tylko zasypiać ma problem.
Izka ja też z herbatką :)
My już po śniadanku, młody ogląda tv, czekamy na babcię i idę spać:-p

Surv - u nas też z sikaniem w nocy problem. Zdjęlam w końcu Lenie pieluchę, dokładnie 15 sierpnia. No i dwa tyg super, budziłam ją około pólnocy i robiłyśmy siusiu ( sama się raczej narazie nie budzi ) i to wystarczało. A od poniedziałku ( odkąd zaczełyśmy przedszkole ) co noc zasikana się budzi :-( eh, zwalam narazie na stres związany z nowym miejscem, zobaczymy jak będzie dalej.
ja obiadek mam z wczoraj, w piekarniku szarlotka się piecze, Sońka kima a M z Leną pojechali na mecz :-)

uff młody oddany :-pmam troszkę luzu, wyciągnęłam mojego kochanego bboo i jedziemy na spacerek spacerówką:-D:-Dach ta wózkomania:-p:-):-)
Pabla ja Kubę odsadzam jak karmię Liwię, na śpiąco robi siku i dalej śpi:-pczasami sam wstaje -bardziej jak już się jasno robi, tak się przebudza i woła bo sam się boi iść :dry:ale jestem zapobiegliwa i przynajmniej raz go w nocy wysadzam ok 2-3:tak:zależy też co pije wieczorem, bo jak "łyknie" troszkę herbaty to luz ale jak wypije całą butelkę play'a to murowane pływanie:-p
Surv to na zdrówko, bo u mnie też pusto, no nie licząc Liwici:-p;-):-D
ach drzemka by się przydała, ale cameleon czeka:-p:-D

Kic - już Liwkę do spacerówki wkładasz? pewnie Soni też bardziej by się podobało, ale jeszcze się boję trochę, bo chyba za mała na spacerówkę jest.
jak ta twoja nowa miłość wózkowa wygląda?

Pabla tak całkowicie to jeszcze nie przekładam, za mała Liwcia niestety. Kupiłam nową wkładkę więc musiałam zobaczyć jak leży no i nie wytrzymałam i zrobiłam rundkę po osiedlu:-)planuję gdzieś tak ok 5-6miesiąca przełożyć do spacerówki, zobaczymy jaka będzie zima:) wózio jest boski, super się prowadzi, Liwcia super w nim leży, ale na dłuższe spacery to jeszcze za mała. Mamy bugaboo cameleona :) zdjęcia na zamkniętym :p

U nas pogoda fajna, zjemy obiad i chyba się położę, albo M wyciągnę na spacer,ale jakoś mi się nie chce, korzystam z chwili odpoczynku od Kuby:-pJuż do mnie dzwonił, że jest nad wodą z babcią i jest zimno:-Dach te nasze skarby...:happy::happy:

reklama
Super dzielne przedszkolaki!!!!
Mój wczoraj chyba lepiej niż przedwczoraj i podobno sam cąły obiad zjadł,ale to już chyba pisałam.Zakręcona jestem jak termos:-p
Za to i wczoraj i dzisiaj pobudka o 5:szok: wczoraj jeszcze ze mną pospał do 6.30,ale dzisiaj było cięzko i mała wojna,bo jeść,pić,kupę,ale końcu zasnął i spaliśmy do 8.30.tym sposobem padł na drzemkę ok 14,a nie jak zwykle o 12.Maciek jeszcze codziennie w dzien śpi i dzieki Bogu:-p W przedszkolu podobno ma problem żeby zasnąć,co mnie bardzo dziwi,bo w domu sam zasypia bez gadania.
Pieluchy już się dawno pozbyliśmy w nocy i jeszcze jakiś m-c temu budziłam go ok 2-3 i wysadzałam,potem sam się zaczął budzić i wołać,ze chce siusiu,a teraz w wiekszości przesypia bez siurania:tak:Natomiast przez ostatni tydzien w żłobku przynosiłam posikane majtki:baffled: Zapominał się albo co...

Kicrym widziałam Bboo -jest super:tak:a nie chcesz gondoli dokupić?

Idę jakiś obiad zrobic i nie wiem co później,zależy o której książę wstanie.moze do ZOO pójdziemy.

Do góry