reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Dziewczyny - rzućcie ten przepis na pyszne pierniczki, które zawsze wychodzą i tego samego dnia nadają się do jedzenia:-p:-)
wszystkich chorującym zdrówka!!!
Dorka - to jutro będziesz znać płeć?
u nas w miarę, Sonia miała wczoraj w nocy i w dzień gorączkę, dziś już nie ma:eek: zębów wciąż brak za to katar się przypałętał - oczywiście od Leny zasmarkanej:sorry:
ja mam króciutkie włosy:-p wstawię fotkę jak będę mieć chwilkę.
siedzę sama z dziewczynkami do piątku i brak czasu totalny. M tylko do południa jest, potem w robocie do 21:00.

reklama
Dorka, a każ sobie to usg dokładnie zrobić, bo ja dzisiaj przeżyłam wstrząs nieziemski...poszlam sobie na to usg brzucha, ze mną wszystko ok, ale pani radiolog tak sobie jeszcze głowicą na macicę zjechała i pyta "a pani na pewno nie ma bliźnikaów?", więc ja wyluzowana odpowiadam, że tak wiem, ze brzuch duży ale na pewno jedno...a pani na to "bo ja to się na ginekologii za bardzo nie znam, ale moim zdaniem są dwa":szok::szok: i potem mi jeszcze z 5 minut tę macicę ogladała....i kurdę sama już nie wiem, to drugie z boku podejrzanie wygląda...bardzo podejrzanie...jak dziecko jakby, no ale to przecież niemożliwe, z 10 usg w tej ciązy miałam..w kazdym razie zes***na ze strachu zadzwoniłam do swojej pani doktor, tak się lekko zaskoczyla, ale mówi, że owszem zawsze może się tak zdarzyć, że jednego nie widać w związku z czym jadę do niej w piątek, żeby wiedzieć czy swieta na luzie, czy mam się z balkonu rzucać:-p

Renia, daj znać jak po wizycie, to dziś prawda?

idę się połozyć z książką starając nie myśleć o dzisiejszych rewelacjach:-p

Surv, ale dżezy, normalnie mam dreszcze! Wiesz, brzusio całkiem całkiem więc i może dwóch lokatorów ma. Nie no, mam banana na twarzy:-D:-D:-D
Pabla, wstaw fotkę koniecznie, bo bardzo jestem ciekawa jak Ci w krótkich:tak:
Dorka, to czekamy na Twoje rewelacje jutro. Może też masz dwójkę?;-):-D Renia a Ty? Tylko jedno?
Nie no Surv, sorki, ale normalnie wierzyć mi się nie chce:laugh2:
Najmłodsze po szczepieniu super, Nawet nie zauważyła kiedy dostała strzała, ale i wet zrobił to zawodowo.
Ja dziś w pracy zasuw miałam ostry. I tak do świąt.

Survivor :szok::szok::szok: tez bym się posrala:eek:
I normalnie szacun dla Florki:szok: zdolna bestia:tak:
Dorka zdrówka.
Pabla dla dziewczynek również.U nas juz katar minął Majce,bo Maciek to ma permamentny,za to mała jeszcze trochę kaszle,ale bylismy wczoraj u dr i wszystko jest ok:tak:

Kuźwa z tymi pzecenami to tylko ludzi w bambuko robią:wściekła/y: Kupiłam wczoraj Maćkowi czapkę w smyku za 25 zł i jeszcze pojemniczek na smoka,a przy kasie zaplacilam 47 zł,kapnęłam się dopiero w domu,ze coś za dużo,dzisiaj jadę,a babka mówi,ze ten rozmiar to nie jest przeceniony:wściekła/y:,ale kurde jak byk wisi na wieszaku z przeceną obok innych identycznych przecenionych:crazy: No to zwróciłam:-p skomentowałam,że tak się ludzi nie nabiera,ale widocznie moje zdanie mają gdzieś i dowiesili czapę na ten sam wieszak:confused2:Poszłam do Kaphala a tam 3 za 2 ,no to Majce nabrałam gacie i bodziaki,bo też przecenione,a przy kasie mówią,ze jak jest już przecenione to te 3 za 2 się nie liczy:eek::confused2: a idzcie wy w ... z takimi promocjami:-p

Majka dzisiaj dała pospać az 6,5 godziny w nocy:-):tak:,ale cale popoludnie harcowała to sie umęczyla,teraz spi,wiec w nocy już tak pięknie nie będzie:-p

U nas biało:tak:

Survi ale sie usmialam:-D teraz na powaznie ja bym sie teraz przestraszyla ze moga byc 2, ale ja mam maly brzych to raczej 2 niemozliwe:no: W drugiej ciazy jeszcze nie tak zle miec blizniakow:tak: G kuzynka urodzila blizniakow w poniedzialek, maja juz 2 letnia corke a teraz synka i coreczke:tak:
Pabla jak bedzie dobrze widac to zobacze, mam taka cicha nadzieje, moze bedzie prezent na swieta:-) To sie troche nabiegasz przy dwojce sama:tak:
Kic przepraszam ze wczesniej nie dalam Ci tego przepisu na sernik z Michalkami:zawstydzona/y:Jak jeszcze bedziesz chciala zrobic to jest link(moja siostra robila z tego przepisu)Sernik z białymi Michałkami
Madzia ale robia ludzi:crazy: Trzymam kciuki oby Majka dala choc troche pospac:tak:
Kasia dobrze ze Baba dobrze zniosla szczepienie:tak:To w pracy nie nudzisz sie, szybko zleci:tak:

Ostatnia edycja:
Surv - :szok::szok::eek:
jak Ty wytrzymasz do piątku :szok:a my jak wytrzymamy:rofl2:
ja bym jechała jeszcze dziś gdzieś prywatnie, taki news....

co z przepisem na pierniczki??? rzućcie proszę bo chcę jutro upiec.

Surv ale jaja; ale bym nie siedziała normalnie do piątku na twoim miejscu-matko jak to wytrzymujesz? :-D:szok:;-)

u mnie nareszcie bedzie spokojniej; korepetycje zakonczone w tym roku, lekcje tyż; zostaly Wigilie jutro i wolneeee uff
kaszel mnie męczy; Wercia tez cos kaszle, ale trudno; damy radę

Pabla czekam na fotki fryzurki; ja idę jutro do fryca,ale szału nie będzie

Pabla, ja zawsze robię te co twardnieją z różnych przepisów, ale też mam prosty patent na szybkie mięknięcie: jeśli je od razu po upieczeniu i wystygnięciu (albo następnego dnia) polukrujesz i zamkniesz w puszce albo szczelnym pudełku, to góra po 2 dniach bedą mięciutkie:tak:
Do lekarki oczywiście, że idę prywatnie, tak jak i przez całą ciążę, ale ona dopiero w piątek przyjmuje, tak by musiała specjalnie dla mnie jechać, a aż takiej paniki nie ma...generalnie myślę, że pani od usg ogólnego się sama i mnei nakręciła, a ona raczej nie ma do czynienia z usg ciążowymi, więc pewno zna się w takim samym stopniu jak i ja po obejrzeniu kilkunastu usg:-p Ale idę, żeby nie spaprać sobie świąt czarnowidzeniem i przejmowaniem się bez potrzeby;-)

Madzia, no w Kaphalu przeceny się nie łączą chyba, że z smsowymi promocjami - te sobię chwalę bo parę razy udalo mi się rzeczywiście coś za grosze upolować, ale generalnie za ich ciuchami dziecięcymi nie przepadam, za to za dorosłymi i owszem, zwłaszcza, że w ciązy w końcu wchodzę w ich rozmiar 36 a nie 32/34, więc i wybór większy:tak: A generalnie jak popatrzyłam na ceny bodziaków w M&S a potem na te same nówki na allegro, to jednak na allu znacznie taniej;-)

Nic, wracam do książki - kupiliśmy sobie z R pod choinkę Leksykon architektury Wrocławia, i teraz wyrywamy sobie z rąk, ale ciężarne zwłaszcza w urojonej ciązy bliźniaczej mają pierwszeństwo:-D

Surv, masz stalowe nerwy:-D
Madzia, przyzwyczaiłaś się do prawdziwych angielskich przecen, to teraz masz zderzenie z rzeczywistością;-)Z tymi promocjami na rozmiarówke spotkałam się w C&A - też chciałam Miśkowi kupić spodnie, ale ja jego rozmiar nie było przeceny:confused2:
Pabla ja robiłam pierniczki alpejskie. Są cały czas mięciutkie, tylko w przepisie jest, że 24h ma być ciasto w lodówce. Nie piekłam od razu, więc nie wiem. Może Renia zna się na temacie?

reklama
Kasia - dawaj przepis!! najwyżej w piątek upiekę!

wstawiłam fotkę głowy na zamknięty :-)

Ostatnia edycja:
Do góry