reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Pabla to podziwiam że młodej w ogóle nie sadzasz, ja tam Liwkę czasami do rogu sofy wepchnę:-pale ona woli pozycję półleżącą,a po chwili się przewraca na brzuszek i się bawi, nie umie się przewrócić z powrotem i jest ryk:-pa w spacerówce jeździ jakiś tydzień, ale wyciągnęłam sobie mojego cameleona i tak już chciałam nim "wyjechać" że ją przesadziłam:-pale do gondoli jeszcze spokojnie się mieściła:) widać że kubełek się jej spodobał bo siedzi (pozycja półleżąca) stabilnie i bawi się pałąkiem:)
Renia wiedziałam że się Tymiemu spodoba:) Kuba ciął na krechę aż miło:-p

idę spać, położyłam dopiero co Kubę,jeju ile to dziecko ma energii:dry:
spokojnej nocki!

reklama
Witam rankiem niewyspana tragicznie:-( Dziś w nocy jakiś horror mieliśmy, bo mloda obudzila się o północy z wielkim rykiem i wyraźnie dusząc się...kaszlała jakoś tak płytko i nie mogla czegoś odkrztusić. R oczywiście spanikował przyniósł ją do nas wepchnął mi w ramiona i kazał coś zrobić:no: Na szybko wymyslilam mukosolwan i inhalacje z wrzatku z dużą ilością kropli miętowych i to drugie chyba pomoglo, bo mloda wykrztusila wielki kłąb flegmy, biedna przy tym zwymiotowala przez nos, ale nalważniejsze, że się odetkała...po godzinie poczuła się na tyle dobrze, ześmy do trzeciej konwersowaly:-pnie mam pojęcia co to było, trochę jak atak astmy wyglądało, ale przy astmie chyba nie ma flegmy? Zaraz budzę spanikowanego tatusia i niech ją wiezie na ostry dyżur, bo niby jest ok, ale dalej tak szczekliwie kaszle i boję się, żeby w nocy nie bylo powtórki:-( Czuję, że d*** blada z przedszkola będzie, a ja właśnie w końcu mam pracę, więc znowu hardcore z nudzacym się dzieckiem:no:

Kic, ja też dość wcześnie Flo sadzałam podpartą, bo ona gdzieś od 3 mca życia już nudzila się na leżąco i robila straszne awantury o to, a tak siedziała w poduszce do karmienia i ogladała bajki albo mietosila misia:sorry: Obawiam się jednak że z Sarą tak gladko nie pójdzie, bo nie mamy już duzego łóżka, a sofa wąska straszliwie i strach dziecko sadzać:baffled:

Renia, ale fajnie, że mlodemu się narty spodobaly - to masz teraz labę, o 6 rano na stok i do wieczora spokój:-)

Dobra zmykam dać coś jeść mlodej, bo po odzyskaniu sił tryska energią

Edit: znudzona i niedouczona baba na pogotowiu...chyba sprzataczkę zamiast lekarza posadzili sadząc po stopniu ignorancji, zaawyrokowała, ze to zapalenie gardła i krtani i dała Klacid bez niczego, nawet bez oslony i jeszcze na wszelki wypadek machnęła po recepcie najmodniejszą obecnie pieczatka, że ona za refundację nie odpowiada;P Na szczęście w naszej aptece pracują normalni ludzie i nie kazali nam placić tysiaka za antybiotyk;)

Ostatnia edycja:
Cześć
Surv napisz mi gdzie jest we Wrocławiu ostry dyżur, mam problem, młody wczoraj wrócił od dziadków z mocnym kaszlem, okropnym katarem w nocy miał gorączkę. Ale jestem wściekła , tyle co był chory od początku grudnia co chwile coś mu się przyplątuje. Teraz wygląda ok, ale wolę żeby go lekarz osłuchał,myślałam ,że we wtorek już pójdzie do przedszkola a tu d... Takiej długiej przerwy to jeszcze nie miał, od połowy grudnia nie chodzi.
Madzia podziwiam Cię 300 brzuszków!!! Ale masz samozaparcie, mnie tego brakuje:zawstydzona/y:
Renia fajnie ,że już Tymka uczycie na nartach sama bym się chętnie nauczyła, jakoś nigdy nie było okazji.

A my weekend bez młodego w miarę fajnie,w czwartek poszliśmy sobie na kolację, mieliśmy jeszcze ochotę na spacer po rynku, ale nie dało rady , taki okropny był wiatr.
w piątek wyciągnęłam D na ten nowy film Agnieszki Holland " W Ciemności" osobiście uważam, że warto zobaczyć. Niezwykła historia.

Witam,
Survi ale mialas przeboje:szok: Moze niech jutro oslucha ja Wasza lekarka:tak: Kaszel krtaniowy jest brzydki, mojej kuzynki dzieci czasami taki maja i nieraz musiala z nimi do szpitala jechac:no:
Kamu ale fajny wekeend mieliscie:tak:Misia tez nie chodzi od polowy grudnia do przedszkola,a teraz katar jeszcze dostala:wściekła/y:Caly czas niby siedzi w domu:tak:Zobaczymy jak bedzie 16-tego miala isc do przedszkola:tak:
Renia to Junior z tatusiem poszaleja na stoku:tak:Ty odpoczywaj:tak:A tych ruskich tyle bo u nich Boze Narodzenie i podobno ich sporo w DDTVN mowili:tak:
Madzia jak po plotkach?
Pabla u nas juz koniec ospy naszczescie,ale jeszcze w domu musi posiedziec:tak:
Kic ja dalej nie wiem jaki wozek mam kupic:baffled: Caly czas szukam,ale na pewno nie bede kupowac takich jak Ty:-(,bo nas nie bardzo bedzie stac,choc na uzywane:no:Jak niby ma byc juz lato w maju to nie bede kupowac z gadola:tak:
Przed chwila wrocilam z kosciola,przynioslam Misi serduszko z Orkiestry,zadowolona,bo ona uwielbia naklejki(szczegolnie te dzielny pacjent:-D). G zaraz zacznie robic obiad:tak: Ja mam labe:-) seba poszedl do babci na obiad,bo sama siedzi w domu:tak: Wczoraj tesciowa byla u nas dosc dlugo siedzial,a to sie rzadko zdarza :tak: Przyszli jeszcze znajomi z 2 dzieci(6i1,3m) i moja siostra z synem:tak:Troche posiedzielismy pogadalimy, Misia miala w koncu kontakt z dziecmi(chyba po 2tyg przerwy):tak:Dzis juz spokojniej,bo nikt nie przyjdzie bedziemy sie lenic:-D
Milego dnia kobietki:tak:

my po basenie, padnięta jestem..
Surv - faktycznie beznadziejna baba! a na krtań to najlepiej inhalacje z berodualu i tyle. Pamiętam że siostrzeniec miał ataki duszności w nocy przy zapaleniu krtani i w szpitalu dawali mu tylko inhalacje. Sonia z resztą w święta też szczekała jak pies i też tylko inhalacje miała. Ehh te szpitale.
Kamu - fajny weekand! my się wybieramy na ten film w przyszłą sobotę, babcia będzie to popilnuje dzieci.

Pabla, no niestety berodualu nie mamy, głupia baba nie wypisała, a nienajmądrzejszy tatuś nawet nie poprosił o coś na duszności:-p Ale inhalacje z kropli miętowych sprawdzają się świetnie:-) po wstrętnej nocy caly dzień jest ok, mloda może z 10 razy zakaszlała, czuje się niestety świetnie...niestety, bo to oznacza, że cały tydzień w domu bedzie dawać czadu:no: No ale zostawię ja poki ma antybiotyk, bo wolę tydzień przemęczyć, niż ma mi miesiąc chorować.

Dorka, zajrzyj na Tablica.pl, tam często mozna okazyjnie znaleźć wózki ze swojej okolicy więc odpadają koszty transportu. No i jeśli macie bazar ze wszystkim, coś jak Stadion w Wwie, to mozna sprawdzić, nasz wózek jest wlaśnie z takiego targu...teść przytargał, chyba powystawkowy niemiecki, nie wiem, bo nawet marki nie ma, ale sprawdził się i u Flo i u Bena i na trzecie dziecko też da radę;-) Ja bym bez gondolki nie brala jednak, no bo jak noworodka w spacerówkę wsadzisz?

apropos, czy ktoraś ze 'swieżych' mam ma/bedzie miala do odsprzedania: przewijak na łóżeczko (taki sztywny), karuzelkę (najlepiej taką co gra z pol godziny bez przerwy i na pilota:-)), stojak pod wanienkę i chustę? Bo tego jeszcze nie mam, chustę być może uszyję sama, o ile leniwą d... skopię do maszyny, ale to wątpliwe:-p

Surv - przewijak sobie zapisz że ja Ci prześlę za koszty wysyłki tylko.
Tylko mi się przypomnij w okolicy Twojego rozwiązania, bo narazie używam, ale pewnie około kwietnia już pójdzie w odstawkę.
jak będziesz chciała jakąś niedrogą używaną chustę to daj znać to Ci wyszukam na moim forum od znajomych koleżanek.

Witam wieczorkiem:)
Surv u nas sofa cały czas rozłożona, chowam tylko nasza pościel, rozkładam kocyk i mała cały dzień tam leży. Jutro jej rozłożę może piankowe puzzle ale nie dość że mam wszędzie panele, więc zimno od podłogi to już widzę Kubę jak mi to wszystko rozbiera:confused2:zdrówka dla Flo:)
Dorka no ja bym jednak tej Teutonii szukała, jeżeli chcesz z gondolą to może Jedo Fyn,ale on ciężki i duży po złożeniu. Jeszcze opcja używany baby jogger city mini z gondolą ale tu bym się bała o amortyzację dla noworodka:/bo poza tym to składa się w mig, jest lekki i mały po złożeniu.
Kamu zdrówka dla Maksia:)

Kuba jeszcze ogląda tv,ale zaraz do łózka:)
spokojnej nocki!

Witam witam :)
wróciliśmy dzisiaj od teściów..:) obładowani i objedzeni...masakra
Surv.... :):) no tak tak, narazie bezpieczna jesteś ale potem... :)...coś Tosika ostanio dzieciowo pomrukuje :):-):-):-)
a to miałaś z Flo niezłe przejścia, al opanowanie niezłe,
Kic, Pabla, a to Wasze dzieciaki rosną jak na drożdżach,
Tosika...no obijałam się obczając nowy wzór na szydełku i takie tam
jutro do pracy trzeba a mnie sie nie chce, zwłaszcza że mnie się jakieś przeziębienie przyplątało
Renia,,,,my też dzisiaj w śniegu skakaliśmy ale po powrocie do domu śniegu nie uświadczysz, ale to dobrze bo bym się cykała samochodem pomykać a tak luzik
dobra, uciekam spróbować jeszcze jednen wzór i do spania
dobranoc :)
hokus pokus bara bara która następna się tu postara :):):):)
paa

reklama
Witam wieczorkiem, Misia wykapana lezy w lozku,zaraz G idzie jej poczytac:tak:
Kic jeszcze niby troche czasu a ja sie juz stresuje i nie wiem co z tym wozkiem:sorry: Teutonia widzialam na allegro niby do 400zl bym dala rade kupic ale to chyba stare modele:tak:
Survi ja do samej spacerowki nie chce wkladac noworodka:no: mam taka wkladke usztywniana dla noworodka:tak: U nas Misia tez niezle sie zachowuje:tak:Po 3 tyg w domu,ale czesto jej sie zdarza nie zdarzyc do ubikacji na siku:baffled: Co do karuzeli to mam 2 ale jedna na pilota(i ta bedziemy uzywac),a jedna na nakrecanie:tak:
Pabla to Wy cala rodzina chodzicie na basen? Fajnie:tak:
Post ja tez cale szczescie na razie bezpieczna;-);-);-)Teraz chyba kolej na Kate:tak:
Ale dzis nudny dzien:eek: Jutro tez taki sie zapowiada, G i Seby nie bedzie a my z Misia same w domu:baffled: W srode jak bedzie znasna pogoda pojde z nia na spacer jakas rozrywke bede miala:-D
Dobranoc dziewczyny

Ostatnia edycja:
Do góry