reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

powitać :)
ja tylko na chwilę bo oczy mi sie kleją
Kic..nooo katarek to jak ten Twój Bugabo do zwykłego wózka, kupuj i nawet się nie zastanawiaj. Lekarze polecają czyścić nos dokładnie i młodej nawet czysczę czasem bo nie ma szans żeby taki dzieciak sam sobie poradził i fakt, kiedyś jej dałam chusteczkę a potem dla pewności jeszcze odpaliłam katarek i normalnie w szoku byłam ile jeszcze jej kataru w nosku siedziało :)
Renia...oo fajne zakupki fajne
Dorka....Ty lepiej spakuj torbę do szpitala bo nie znasz dnia ani godziny :)
Surv..mmm 10 stopni...plaża normalnie
nie no ja idę spać bo ostatnio za dużo nocek zarwałam
do jutra :)

reklama
Dorka, i Ty dalej upierasz się przy SN? bo wiesz, jak teraz prawie 2,5 kg, to w 40 tygodniu moze być i 4....:szok: Ale dobrze, że chłopak zdrowo rośnie!

Renia, mnie tez ostatnio zgaga gorzej daje mimo diety...chyba już brzuch za bardzo uciska na żołądek i nie ma rady...w związku z tym bigos zrobiłam, bo skoro i tak boli, to niech ma po czym:-)

Kasia
, a ja to właśnie taka bardziej pańciowata byłam i nie sadzę, zebym parę lat temu mogła sobie wyobrazić zycie w takich warunkach:-p No ale, tak jak pisałam, nei jest źle, naprawdę mozna przywyknąc, ajest tyle fajnych rzeczy, które rekompensują warunki...;-)
A wczoraj byliśmy z kurtuazyjną wizytą u pani sołtys i padłam z wrażenia: kobieta tak na oko z 5 lat starsza ode mnie ma na głowie dom, ogród, rządzenie wsią, dwójkę dzieci w podstawówce, a do tego prowadzi pogotowie rodzinne i bywa, że ma w domu i 8 dzieciakow od noworodka po 15-latka:szok: Akurat wczoraj miała luzik, bo tylko jednego 6-tygodniowego chłopczyka....Flo trzeba było pod groźbą kary od niej wyciągać, bo chciała z dzidziusiem zostać:-p No ale jak sobie popatrzyłam i posłuchałam, to nie śmiem więcej narzekać na zmęczenie codziennościa, bo to grzech i obraza boska, przy luzach, jakie mam;-)

Zmykam się ubrać, chyba już 15 stopni mamy, to mozna bez strachu swetry i szlafroki pozdejmować:-p Dziś podobno ostatni dzień ze słońcem, to idę do ogrodu nadganiać, a od jutra wielkie porządkowanie w domu, bo w końcu ma ta meblościanka przyjechać;-)

heloł
oj wstałam lewą nogą
do tego młody ma gesty katar i zaczyna spływać bo odkasłuje
inhalacje zrobie i odkurzacz zastosuję bo ciężko mu wydmuchać nosa
no a jutro chciałam go juz wysłać do p-la i chyba nic z tego

Post niebawem weekend to wypocznij

Surv ale masz sołtyskę
szacun dla takich kobiet co potrafią ogarnąc rodzinę i jeszcze społeczność
a ja liczę, że teraz to tylko odchowasz Sarę i w tych sielankowych warunkach pisanie ksiązki przyjdzie gładko i przyjemnie

Dorka super chłopak rośnie
no chyba czas szykować wyprawke do szpitala

oki my juz po śniadaniu
Ignas dostał czkawkę
Tymi marudzi - chyba udziela mu sie mój humor
zaraz nafaszeruję go syropkami a sama sie położę i spróbuje wstać prawą nogą;-)
miłego dzionka

Wy mnie tu nie straszcie ja dopiero torbe bede pakowac po swietach:tak:
G niezle sie wystraszyl,nawet obiad chcial wczoraj przygotowac na dzis:-D
Renia oj to nie dobrze sie robi z Tymim:-(Trzymam &&&&& zeby domowe sposoby daly rade:tak:
Post Ty jak zwykle zabiegana:tak:, a jak z tata?
Survi wlasnie sie tak zastanawialam ile maly moze wazyc przy porodzie:szok:
To soltysowa macie z prawdziwego zdarzenia:tak:
Kic jak dzisiaj Liwka?Kuba pewnie pelen energi:tak:
My dzis w domu caly dzien,Misia juz lepiej w nocy mniej kaszlala:tak:w dzien tez juz prawie wcale:tak:Dzis G idzie zapytac sie kiedy mamy z nia przyjsc na przeswietlenie:tak:Oczywiscie ja z nia nie wejde tylko G:tak:

Dorka, mały Wicuś na tym etapie ważył mniej, w 37 tygodniu 3300 w 40 szacowali go na 4 kg...sama sobie policz:-)

I proszę nie panikować z torbami, ja też dopiero po świętach mogę się pakować, ustalmy więc, że mamy zakaz rodzenia co najmniej do majowego weekendu:-p

Ale u nas cieplutko, wyszlam po pranie w szlafroku i nie zmarzłam...pędzę przesadzać zatem;-)

ja tez ani myślę wcześniej
zreszta mój dr na weekend majowy wyjeżdza więc cc ustalamy po :-)
nic zreszta mnie sie nie skaraca więc szansa na poród terminowy jest

Tymi w ciagu dnia ma sie nieźle
widzę, ze nocka go męczy katarek

oj a ja dalej wściekła jak osa
nie wiem o co mi chodzi ale bez kija dziś do mnie lepiej nie odchodzić

Renia, każda z nas ma prawo mieć gorszy dzień, więc wiesz - spokojnie;-)
Surv, ja też myślę, że obecny klimat świetnie wpłynie na pisanie książki:tak:
U nas wczoraj tak wiało, że głowę urywało, ale dziś jest chyba o wiele lepiej.

Hejka:)
Dzięki dziewczyny:) no to kupuję ten "katarek" zamówię chyba na all, bo u mnie w aptece nie miała:dry:
Post no jak czyści nos tak jak prowadzi się bugaboo to kupuję w ciemno;-):-p:-D:-Di zwolnij troszeczkę, jak Tata się czuje??
Surv to już wiesz, że Flo się Sarą odpowiednio zajmie:happy2:no a taka sołtysowa to skarb-wiadomo, że potrafi się rozdwoić, więc pewnie wszystko na czas załatwia:happy2:
Dorka wow no chłop jak dąb:szok:nadal chcesz sn??:-D
Dorka, Surv, Renia tylko nie wszystkie na raz:-p

Liwka dziś lepiej, przynajmniej wysokiej gorączki nie ma, bawi się sama w pokoju, co chwilę muszę jej gdzieś szukać po mieszkaniu więc wracamy do życia:-DKuba oczywiście ma energii za dwóch:dry:M dziś do południa został w Liwką a ja go na rower wzięłam:tak:no i na dworze rower mu się popsuł, no szlag:wściekła/y:niosłam grata do domu,M naprawił na poczekaniu, wyjechaliśmy i d*** znowu to samo:crazy:niby jest 2 lata gwarancji, więc musimy z M do sklepu podjechać i zareklamować dziada:crazy:
Jutro idziemy z Kubą na próbę-ciekawe jak mu wyjdzie, bo coś ostatnio mu się odwidziało i nie chciał śpiewać. Jak jutro będzie to samo to nawet go nie zawożę na ten konkurs-wiadomo, że bym chciała żeby pojechał, zobaczył, zaśpiewał, ale na siłę nie będę go ciągnąć. Niby mówi, że chce jechać, ale myślę że nie udźwignie tego psychicznie i jednak nie zaśpiewa:no:
Idę podgrzać Kubie obiad, Liwka już teoretycznie zjadła, bo znowu bojkotuje obiady:dry:najchętniej by kaszki jadła i słoiczki owocowe:sorry2:
U nas wieeeeeje bardzo mocno.

reklama
wieczór
a tu cicho

kic ja w silesi w superpharmie kupiłam katarek
ale wiem, że w aptece można zamówić, choc na allu tez szybko będzie
no i udanej próby jutro życzymy

mój humor dalej do bani
synek już śpi
do przedszkola jednak nie pójdzie w tym tyg bo ten katar jakiś dziwny i jakby go więcej
jak coś to jutro z moja dr sie skontaktuje na konsultacje
ide pooglądam ycd i spać
dzis brzuchol twardy - mama zła to i synus sie wkurza
taka jedność doskonała:-)

Do góry