reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

wywołana jakiś czas temu do tablicy mówię że żyje , mam się jako-tako.
Jak Wam wiadomo drugi potomek w drodze, ale jeszcze dużżżżoooo czasu przede mną :happy: Zaszłam w ciąże w miarę szybko bo w II cyklu po oddaniu szpiku kostnego , poza tym bez zmian.
Adaś rośnie , obecnie chory w domu , chyba jakaś wirusówka , bo ciągle temperatura wysoka , zbijam i za parę godzin wraca. Poza tym dziecko w formie można by rzec.

Jak się w Was wczytam to zacznę odpisywać póki co nie będę próbowała nadrabiać tych lat nieobecności :zawstydzona/y:
Miłego popołudnia

reklama
Liwus, fajnie, że wpadłaś i zostań już z nami. Nadrabianie to byłaby syzyfowa praca. Wciągnij się w bieżące sprawy i będzie super! Oczywiście gratuluję Ci ciążowego brzuszka. Niech maluszek rośnie zdrowo!

Liwus fajnie ze wrocilas do nas:-)
Gratuluje brzuszka. Oby pomyślnie przeleciał ten cudny czas

Kic to ja będę swoim fioletem a Ty nowym cudem na tym naszym spacerku

Surv no do mnie jutro dojdzie ten specyfik
Mam zamiar go podawać
W ciagu dnia nie ma katastrofy. Zaczyna sie po kąpieli i wlasnie teraz trwa
Oby do 21szej
Tak mi go żal jak cierpi
Normalnie jakby mu gazy nie chciały wyjść. 0 pierdow gdzie normalnie wali jak stary.

U nas wizyta miło
Pani dr stwierdziła ze to okaz zdrowia i kolek nie ma:-) bo brzuch miękki
Niechby przyszła teraz
Uwaga
Waga od wyjścia ze szpitala 4250g
Normalnie kolos (a było 3500g 19go maja na wyjście)
Poradzono mi smoczek bo póki co staram sie nie dawac
Tymi nie chciał to moze ten tez nie bedzie?
A 28go pierwsze szczepienie

Pabla prośba raz jeszcze o rodzaj chusty
Juz patrzylam ze w kato jest klub kangura i na spotkanie sie wybiore i sie nauczę wiązać i nosić bo coś mnie sie zdaje ze moje drugie to bardzo polubi:-)

Oki ide wesprzeć P
Niestety jekow c.d.

Dobrego wieczoru
Pewnie bardzo bojowo dzis bo mecz:-)

Renia,Surv - wklejam na szybko to co ostatnio wysyłałam swojej koleżance:

, podaję Ci linki:

tu masz różne chusty:
Różne chusty i nosidła

tu masz recenzje różnych chust:
Recenzje Chust

jest tego mnóstwo - ja proponuję Ci szukać chusty tkanej od razu, nie elastyka bo on na krótko wystarcza.
Czekam na info od moich koleżanek jakie polecają, dam Ci znać jak będę wiedzieć więcej.

co do nosideł dla takich maluszków, jeśli rozważałabyś taki temat to proponuję marsupi plus albo bondolino.
tylko marsupi plus wystarczy Ci na maks pół roku a jest dosyć drogie a bondolino można nosić i maluchy i większe dzieci i na brzuchu i na plecach.
Możesz szukać używanych chust lub nosideł,
tu masz linka do chustostraganu:
Sprzedam

tylko nie wiem czy nie zarejestrowane osoby mają tu dostęp.
te chusty są całkiem nowe na rynku, polskie, mają korzystną cenę i dobre recenzje:
https://www.facebook.com/pages/LittleFrog/305501156166568

a tu recenzje:
Little Frog

JESZCZE info odnośnie marsupi:
Marsupi Plus

o bondolino nie mogę znaleźć konkretów ale tu wątek o nosidłach dla maluszków:

Nosidła ergonomiczne - od kiedy ?

to chyba wszystko,
koleżanki polecały na początek girasole - podobno super na maluszków i dobre na ciepłe dni, bo w miarę przewiewne.

Renia - na kolki to super sprawa, zamotać w chustę i pochodzić, pobujać, brzuszek masujesz że ho,ho!
oby szybko małemu przeszło.

jakbyście potrzebowały pomocy w kupnie to chętnie pomogę.
I pójście do Klubu Kangura - super sprawa- tam Ci fajnie doradzą!

Liwka - witaj i pisz częściej! gratuluję brzuszka!

zmykam dzieci spać w końcu położyć bo kibicują i spać nie chcą.

Pabluś dzięki za info
no właśnie chodzi mi o ten brzuszek a ponoć świetnie dziła noszenie w chuście

młody już śpi
ja idę wywiesic pranie, kąpnę sie i spadam spać

meczu nie oglądam bo mleko stracę z nerwów;-)

Hej
Liwus....gratki :), powitać powitać
Renia...no z tą chustą to może pomoże może nie. Mój był tak wkur.... kolką że trzeba było cały czas przekładać nim w te i wewtę, Magdziko pożyczyła mi chustę i zawiązałam go raz, po 3 minutach miał już takie ciśnienie że szok.musiałam na szybko wyciągać :). no ale młody miał kolki giganty i trwały cały dzień i tak do 12tej w nocy więc może u Ciebie zadziała. próbowałaś tej wody koperkowej??
Jest jeszcze coś w sprayu ale nie pamiętam jak sie nazywa...masaze są fajne po kąpieli i generalnie dość ciepła kąpiel, żeby brzuszek się wygrzał...powodzenia
aaaaaaaaaa gooooooool
normalnie zwariuję z tym moim m.....udarł się myślałam ze zawału dostanę

witam:)
Renia mam od wczoraj różową żałobę, bo sprzedałam mojego stokke'usia:-:)-p:-Dczekamy na pogodę a ja na nową furkę, jeszcze nie wiem co to będzie, bo mam na kilka ochotę:-pżyczę żeby szybko te kolki przeszły Ignasiowi, biedny się męczy a Wy razem z nim:-(
Post ja też tak się darłam:-p:-Dmój M za to dość spokojnie bramkę przeżył:-p
Liwus fajnie że wpadłaś!pisz, pisz:tak:gratuluję i życzę spokojnej ciąży:tak:

a ja siedzę nad listą dzieci i próbuję każdemu dogodzić:dry:już się wdrażam w pracę, ale Liwka nie za bardzo to rozumie:baffled:tylko usiadłam do kompa to od razu przy nodze stoi i krzyczy, żeby ją wziąć:dry:także Surv chylę czoła, bo nie pojmuję jak można pracować z dziećmi na głowie:baffled:
spadam,bo na 17 zebranie a ja nic jeszcze nie przygotowałam:baffled:

u nas burza
młody usnął ale nie wiadomo na jak długo
dziś padł rekord siedzenia na cycku - 50 minut
no i przyszły krople niemieckie;-)

Surv pytanie do Ciebie bo też używałaś sabsimplexu
jak je podawałaś tzn w jakiej ilości?
bo tam tylko o dzieciach butelkowych wspominają
a drugie pytanie to takie śmieszne ale po raz pierwszy zamawiałam lek przez net więc mam obawy np co do prawdziwości itp
powiedz czy one zakręcane są bez tego zabezpieczenia które odchodzi od zakrętki przy pierwszym otwarciu?

Kic no szkoda, że się nie załapałyśmy na spacer z rózowym ale jak Cie znam zaraz coś fajniutkiego wynajdziesz

Pabluś dziś umówiłam się z dziewczyną od chustowania i we wtorek powinnam już byc przeszkolona
będę testowała na jej chustach ale pomoże mi pewnie dobrać odpowiednia dla mnie
no i te littleFrog mnie się spodobały;-) i sama optuję za nią

my po usg bioderek
wszystko w jak najlepszym porządku;-) tyle dobrego

dobra idę się myć
dziś pranie prasowanie i gotowanie obiadków zaliczone
jak dobrze, ze nie mam jeszcze do opieki starszaka bo przy mojej młodszej marudzie bym pewnie osiwiała do reszty
no a jutro jak dobrze pójdzie to nakarmię głodomora i skocze na zakupki;-)
dobrej nocki

Renia dawałam 15 na łyżeczkę, bo wszystkiego dokładnie dziecko nie wyliże, więc realnie z 10 tych kropli do brzuszka trafiało; co do zamknięcia nie pamiętam, ale mam gdzieś te krople w bagazach to rano sprawdzę i Ci napiszę. więcej nie dam rady popisać, bo Sara od 4 nad ranem dawala czadu, a jako że dziś dzień z ortopedą, to w dzień się nie przespałam i zaczynam podwójnie widzieć...:confused:

reklama
Witam:)
Czy u Was też jest taka okropna pogoda???U nas jest okropnie!non stop leje, zimno i szaro.Wczoraj przeszła dość mocna burza. Siedzimy w domu jak kołki bo nigdzie się nie da ruszyć:dry:
Surv oby taka nocka się już więcej nie powtarzała:no:jak troszkę odsapniesz to napisz co u lekarza wczoraj.
Renia no mam już coś na oku, ale już nie tak fajnie "designerskiego":-pstokke dla mnie jest jedyny w swoim rodzaju:tak:ślę buziaczek w brzuszek Ignasia, żeby się tak chłopaczysko nie męczyło.

Ja jem śniadanie i porządkuję wczorajsze listy po zebraniu. Zobaczymy jakich ancymonków dostanę od września:-pLiwka śpi, więc mam chwilkę spokoju:dry:
miłego dnia!

Do góry