reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam, ja znowu w przelocie:tak:U nas sloneczko swieci ale jak zajdzie za chmure to zimno i jak tu ubierac takiego noworodka:confused::dry:
Kic ale fajcie Ci z tym wyjazdem we dwojke:tak:Ja bym sie nie odwazyla,choc bardziej to taki problem ze nie mamy z kim dzieci zostawic:no:
Renia trzymam kciuki zeby sie polepszylo z tymi kolkami:tak:
Madzia u nas jazda autobusem to tez przezycie:tak:My jeszcze pociag musimy zaliczyc ale jakos nie mamy kiedy: Huh:
My po spacerze,poszlismy na pieszo po Misie. Teraz maly jeszcze kima w gondoli:tak:U mnie z karmieniem nie ma na razie problemu(oczywiscie jak nic zakazanego nie jem:-D)Maly rosnie,zaczyna tak jak Igi "gadac",a przy tym tak sie smieje ze szok:tak:Najlepiej mu sie spi na brzuszku w dzien:tak:
Dobra spadam,czekam na G moze jeszcze na spacer skoczymy(nie chce mi sie tachczyc gondoli z gory na dol i z dolu na gore;-))Milego popoludnia:tak:

reklama
Ufff Liwka już śpi, Kuba ogląda bajkę z M więc nastała chwila ciszy:-pJutro ma u nas być 30st, mama się zdeklarowała że zabierze Kubusia na wieś:tak:ech jedno dziecko to pikuś:-p:-D
Dorka no musimy z M pobyć troszkę ze sobą:-p:happy2:no i mam już na prawdę ochotę na wyjazd bez dzieci:) co z tego wyjdzie zobaczymy:-pna razie czekam na kasę i szukam jakiegoś fajnego miejsca:tak:M by chciał do Karpacza to może tam:happy2:

zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić, ze Liwulka zrobiła kilka kroczków sama:tak:dziś już wyczynu nie powtórzyła, ale już co raz bliżej samodzielne chodzenie:tak::-):-)
Idę robić kolację:) filmu z chłopakami nie obejrzę, bo mamy tylko 2 pary okularów:dry:

Spokojnej nocki!

wow Kic już chce chodzić? ale czas leci... gratulacje
u nas też się kroi wyjazd we dwoje plus pies :-p mam za swoje; mama męża sama zaproponowała, że chcialaby wziąść na tydzień dzieci, szok, spodobało się jej jak byliśmy w Paryżu :-)
Dorka uwielbiam te pierwsze chwile i momenty, super

Wyobraźcie sobie, że byłam zmuszona odwołać wycieczkę klasową, bo autokar nie zaliczył kontroli policji, przewoźnik nie miał innego; obdzwoniłam wszystkich dookoła i przyjechał inny pan i podczas kontroli odmówił testu diagnostycznego pojazdu-więc miał zakaz poruszania się; a że to dwudniowa wycieczka, nikogo nie znalazłam; zaliczka w ośrodku przepadła, dzieci płakały, straszne nerwy były; będę próbowała odzyskać zaliczkę od przewoźnika, bo to bylo 1680 zł!
no ale na drugi dzień udało nam się pojechać chociaż do aquaparku w Sopocie, tak na otarcie łez i tez było fajnie (autokar działał :)
u nas w miarę, szał z papierami był; teraz 2 rady pedagogiczne, bal klas 6- oddaję klasę; zakończenie roku, rada kolejna i wreszcie odpocznę psychicznie ;-)
w domu mam sajgon, nie chce mi się sprzątać, wolę iść na dwór z dziećmi, ale co tam i tak nikt nie przychodzi :-):cool2:

pozdrawim serdecznie :tak:

Hej:)
Kuba właśnie pojechał z mamą na wieś, Liwka oczywiście jak na złość nie chce spać:cool2:chciałam dziś przejść się do CH bo kupiłam wczoraj spodnie ale jednak są za duże:dry:zobaczymy czy mi pozwolą wymienić, bo głupia oderwałam metkę:cool2:
U nas pogoda cudna, więc czekam na M i pewnie pójdziemy na spacerek:tak:

Izabekla ja bym nie popuściła!wycieczka nie odbyła sie z ich winy, więc niech kasę oddają.U mnie ostatnio n-lka źle policzyła miejsca siedzące i dla 4 dzieci brakło miejsca:dry:dobrze, że skombinowali busik a ja podrzuciłam moje foteliki bo by też był lament:confused2:w sumie wina też była przewoźnika bo podał liczbę miejsc siedzących włącznie z kierowcą i pilotem:sorry:a n-lka się nie dopytała.Super że już masz koniec i wakacje, ja od lipca teoretycznie wracam, ale idę na urlop od razu:-p
Renia buziaczki dla Ignasia z okazji 1m-ca!

Miłego dnia!

Witam,my juz po spacerze:tak:Moze jeszcze pozniej pojdziemy jak nie bedzie padac bo maja byc burze:tak:
Iza no to nie fajnie z ta wycieczka:no: Fajnie ze tesciowa chce zostac z dziecmi a Wy korzystajcie nawet z psem:-D
Kic to i tak w domu siedzialas z Liwka:tak:Ja wracam na poczatku grudnia:-:)no:
Igi buziak z okazji miesiaca:tak:
Spadam bo obiad gotowy:tak:Dzis podzielilismy sie robieniem obiadu:-D
Milego dnia

hej hej
moje przewracają się w łóżkach i chyba nie zasną.
ja próbuję ogarnąć wszystko na raz. Rano biegi z 3cim dzieckiem co energii ma co niemiara, potem na ciuszki bo dzisiaj wyprzedaż a potem szybko jeszcze zakupy spożywcze. oj błogosławię ten dzień kiedy postanowiłam wsiąść za kierownicę po tak długiej przerwie a raczej po niejeżdżeniu. a jak jeszczę mogę zakosić m. autko to wogóle całkiem bosko :)
muszę iść truskawiki pozbierać..
no i towarzystko wstało
no nic
odezwę sie wieczorkiem
paa

wszyscy mecz oglądają;-)

my dzis po spacerku
strsznie ładna pogoda się zrobiła i oby juz tak zostało
bynajmniej ma spanie jak talala i brzuchol nie boli

ale uwaga
dziś zapadałam smoka na uspokojenie i chyba sie spodobało i przede wszystkim zaskutkowało bo pociumkał i usnał

Dziękujemy ciocie za buziaki miesięczniaka;-)
cieszę się, że tak zlecialo i mam nadzieje, że jeszcze 2 mce i skończa sie problemy brzszkowe

Dorka mój też lubi na brzuszku
dzis godzinę spał mi na piersiach na kangura aż ucho mi na klacie odbił;-)

Kic super, że macie taki planik wypadowy
jeszcze spokojnie możesz jechać bo masz komu zostawić dzieciaki

Madziu ja strasznie lubie jak facet ma coś na szyi i kupiłam w pandorze srebrne literki RTI
na rzemyku
pewnie sie nie spodoba ale co tam
jak cos to ja sobie bedę je nosić;-)

Post a jak długo Cinek miał te kolki?
też książkowo?
w 3cim tygodniu przyszły i w 3 miesiącu odeszły? Tak w sumie tylko pocieszenia szukam;-)

oki chyba przegrywamy a 4 min doliczyli
nie oglądam bo mi mleko sie zetnie
dobrej nocki

Witam:)
My już dawno na nogach, właśnie zjedliśmy śniadanko. Zaraz idziemy na plac zabaw:tak:
Wczoraj po długim spacerze stwierdziliśmy z M że z Liwką się już nie da spacerować, to jest diabeł wcielony i ona więcej niż 30min w wózku nie usiedzi:-pna zmianę ją nieśliśmy, trochę szła na nóżkach ale za rączkę, bo sama się jeszcze boi.Wróciliśmy po 3 godzinach umęczeni okropnie:-D
U nas pogoda cudna!na reszcie czuć lato:) uwielbiam takie upały:p trzeba basen na ogródek wyciągnąć:happy:

Renia super, że spacerki pomagają na brzuszek:tak:oby tak jak książkowo przyszły też tak książkowo odeszły:tak:no oby szybciej oczywiście ale żeby się nie przedłużały:tak:

miłego dnia!

U nas też pogoda wraca, choć wczoraj było najpierw 30 stopni, a potem potężna nawałnica, na szczęście krótka, więc obylo się bez latajacych dachów i lewitujących kwiatów w ogródku:-p Według prognoz tak ma byc przez nastepne dni, jedyne co mnei martwi to zapowiadane na środę 32 stopnie, bo się dzieciaki w aucie na skwarki upieką:baffled:

Byłyśmy na kontroli oczu, paskudnie wygląda to badanie, ale na szczęście trwa krótko, no i oczka są ok. Ja też się goję ok, lekarka mówi, że tak wolno to idzie, bo nie miałam okresu rekonwalescencji tylko od razu do pracy, dzieci etc. ale zmierza ku dobremu. Teraz na 3 mce tabsy a potem wkładka: zastrzyk i implant odpadają, bo są hormonalne, a ja na hormony antykoncepcyjne reaguję zwykle ciężkim dołem:sorry2:

Renia, ucałuj malucha od nas z okazji pierwszego miesiąca i przekaż mu, ze taki duży chłopiec to juź powinien zrobić porządek ze swoim brzuszkiem:-) I smoka dawaj jeśli tylko chce, u nas sporo ratuje...tylko jeszcze by się go przykleić do buzi przydało, bo mloda jak wkurzona to tak mocno mlaszcze, że jej ciągle wypada:-p U nas odpukać lepiej na razie: mloda mniej wyje, sporo kwęka, ale od tego przynajmniej bębenki w uszach nie pękają i sama też potrafi poleżeć w łóżeczku z zamkniętą paszczą:-p Być może rację ma moja siostra, która ustawicznie dokształca się z hodowli dzieci i gdzieś wyczytała, że między 4 a 6 tygodniem zycia bachorki płaczą najwięcej i są najbardziej uciązliwe, a potem nieco luzują:tak:

Kic, no to cięzko teraz masz z Liwką, ale jak tak rwie się do chodzenia to pewnie parę tygodni i będzie sama pomykać:tak:

Post, nie podzielilabyś się energią trochę?;-) Ja na razie funkcjonuję jak facet, nie umiem robić wszystkiego naraz: jak pracuję, to dzieci wyją, a dom porasta brudem:-p no i też zamierzam na dniach wrócić do jezdżenia autem...jak mi bachorki dopieką, to je mamusia przewiezie po gorach, tak że pieluchy pełne ze strachu bedą:-D

zmykam do roboty, bo dziś wielki dzien: R zabrał obie potwornickie na cały dzień do dziadków:-) więc zamierzam raz dwa machnąć zlecenie, a potem nie bacząc na niepisany zakaz pracy w niedzielę biegusiem do ogrodu się odstresować i odkopać pomidory z chwastów:tak:

reklama
Witam niedzielnie,my juz po kosciele z Misia i Seba,Franek zostal z tata:tak:
Survi a Sara na sztucznym dzis bedzie?Korzystaj ze spokoju:tak:
Kic to najgorszy okres ma teraz Liwka:baffled:Sprobujcie z szelkami u nas sie sprawdzaly zanim Misia zaczela sama chodzic:tak:
Post Ty jak zawsze w biegu:-D
Renia u nas tez smoczek pomaga szczegolnie w nocy szybciej zasypia:tak:
Oki spadam przebrac mlodego bo kupsko jest w pieluszce:-D
Milego dnia:tak:

Do góry