reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam rankiem,
udało mi się wskoczyć jeszcze przed pracą, bo potem to różnie:dry:
Kasia no ja bym właśnie chciała taki z pasami w środku, ale po głębszym przeanalizowaniu tematu chyba kupię ten Maxi-Cosi FeroFix Intense Red 2012 Fero Fix Isofix (2500839679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chociaż nadal nie jestem zdecydowana:no:jest tyle tego na rynku a w sumie trudno wybrać coś odpowiedniego dla tego mojego mikrusa:baffled:
Madzia no jak nie chodziłam do pracy to był luz, bo trochę sobie rano ogarnęłam trochę wieczorem, trochę jak mała spała a M brał Kubę i jakoś nawet było spoko, ale od 2 dni do 13-14 mnie nie ma, więc brakuje mi tych godzin, do tego jak M miał urlop to się zajmował obiadami a teraz wszystko na mojej głowie, bo ON w pracy, no to mu przypomniałam że ja JUŻ też:-pteraz siedzę tylko w biurze, co będzie od września jak będę się musiała przygotować to nie wiem, pocieszam się tylko że dzieci będą w p-lu, żłobku, więc może jakoś damy radę:-p

Ok spadam, bo na 8 powinnam być w pracy:-p

Tośka wszystkiego najlepszego!zdrówka i uśmiechu na co dzień!

miłego dnia!

reklama
hej babeczki
wczoraj miałam napisać coś i się okazało, że odgruzować trzeba było po powrocie dom;-)
jeszcze dzis będę walczyła z praniem prasowaniem mopem i segregowaniem rzeczy
to tak między drzemkami Ignasia a cycusiowaniem

dziekujemy Antosiowi, Wikusi i Oli i Ikusi i Cinkowi oraz rodzicom za karteluszki
Post ile radości wywołał na buzi Tymcia widok lizaka;-) masz super pomysły

Kic dasz radę ze wszystkim
a co do fotelika to już sie wypowiedziałam
ten nasz concord ma taka fajna wkładkę, że można zrobić oparcie na rączki a to dodatkowo trzyma dzieciaka
Tymi lubi ten fotelik bo łatwo mu sie wsiada i wysiada
a jeszcze teraz kiedy ja z Ignasiem jeżdzę z tyłu to jest full wypas;-)

Surv udanej wizyty u ortopedy
ale Ci Sara zrobiła prrezent i pospała
no my w ciągu dnia co 2h na cycusiu a nocą tak różnie
szału jednak nie ma i chodzę do tyłu zważywszy, że pogoda tak świruje, że ciśnienie mega niskie

Dorka super, ze obeszło sie bez większych przebojów z zębem

no a my w domu
wczoraj nie umiałam sie odnaleźć w stosie rzeczy
P cośtam na przyjazd posprzatał ale wiadomo ze tak z grubsza
więc miałam ciut zap... coby jakos wyjść na prosta
Tymi szczęśliwy bo po 6 tyg u dziadków wrócił do swoich zabawek;-)
Iguś znowu nudzi się bo tam to wiecznie ktoś wisiał przy wózku i gadał z nim a tu sam z sobią albo z pieskami z karuzeli nawija

ide robć sniadanie starszakowi i do roboty
miłego dzionka

Kic, nawet nie wiedziałam, że MC ma taki fotelik - fajny, podoba mi się! Ja jestem fanką MC - wszystkie takie mieliśmy. Olga nie ma problemu do wchodzenia i wychodzenia z fotelika. Tylko trzeba ją zapiąć, odpina sie już sama. No ale jak cieplej ją ubiorę, to będzie problem...
Renia, mnie też czeka prasowanie, buuu

Kasia dzięki zadzwonie i zapytam o termin, jeszcze wczoraj koleżanka mi podesłałą kwatery w Hajduszoboszlo,ale nawet z K nie miałam kiedy o tym pogadać,bo jak wracał z pracy to żeśmy się w windzie minęli,a jak wrócił z Mackiem to juz 22 była i spałam.
Kicrym ten jest super,właśnie znajoma kupiła i mega zadowolona,on ma jeszcze jakieś poduszki powietrzne w zagłówku, ale nie wiem jak z pochyleniem oparcia. Tylko jeśli ci zależy na pasach 5-punktowych no to lipa ,ja uważam,że dla mniejszych i drobnieszych dzieci jednak te pasy są lepsze,poza tym doczytałam,że szerokość fotelika się zmienia wraz z regulacją zagłówka,a co jeśli dziecko będzie wysokie,ale chude ?
Renia nie ma jak w domu ;-) usiądź, odpocznij,potem posprzątasz,z resztą czy to ma sens? zaraz będzie to samo ;-)
Survivor no to super z nóżkami...z plonami również ;-) że ci się tak chce,ja niecierpię grzebac w ziemii.

Moje małe wstało dzisiaj o 5.30 i nie zamierzało już zasnąć:no: Noszzzz co za cholery,jak nie jedno to drugie. Maciek ostatnio w okolicach 7 wstaje,więc nie jest źle,ale to małe się rozwydrzyło i o!
Teraz padła w sekunde w łóżeczku,chyba jeszcze próbowała wstać,ale odpuściła,bo jak poszlam do śpi do góry nogami.
Ja się za porządek w szafie zabieram,ale jeszcze Londyńczyków pooglądam:-p sentyment się ma ;-)
A właśnie, w piątek przyjeżdżają do nas goście z Anglii,moja chrześnica z tatusiem...trochę sie boję jak się tatusiowie będą witać:sorry2:

Ostatnia edycja:
Dziendoberek:-DU nas noc srednia,ale nie ma co narzekac bo od 5 Franek sobie zyczy cyca co 2 godziny:-D Zawsze po nocy mialam pelne piersi a dzis flaczki:szok:Kryzys jakis laktacyjny czy cus? Teraz jak sie obudzi to dam mu mm bo chce jaos zuzyc te opakowanie:tak: W niedziele wyjezdzamy pod domek w Bory Tucholskie,nawet nie wiem co malemu spakowac,a po za tym bagaznic prawie caly zajety bedzie przez wozek:baffled:jakos damy chyba rde:-D
Madzia Misia wstaje ok 9.30:tak:ale za to chodzi spac po 22:baffled:Maly roznie przewaznie zasypia zaraz po karmieniu,ale czasami jeszcze lezy w lozeczku i gada a ja czekam az zasnie:tak:
Kasia,Renia mnie tez czeka prasowanie,moze wieczorem to ogarne:tak:
Renia tak to jest po powrocie do domu:tak: Ja mialam to ostatnio jak wracalam z malym ze szpitala,masakra zaraz zabieralam sie za sprzatanie:tak:
Survi ciesze sie ze malej nozki juz ok:tak:
Antosiowi i jego rodzicom dziekujemy za karteczke:tak:
To na tyle,zycze milego dnia

moje padło po godzinie jęczenia
dobrze ze to nie ryk tylko kwękanie
on jak jest głodny to płacze i to bardzo dobitnie;-)

Dorka to nie kryzys laktacyjny
moje piersi też już miękkie i jak czasem co godzinę chce to sie zastanawiam czy coś tam z nich wyciśnie
ale jak tylko podstawiam to zaraz czuję jak napływa;-)
powiem wam, że lubie karmienie moim sprzętem a nie butlą;-)
zważywszy, że Ignaś jest konkret 5 min zje i juz nie chce, nie chwyta;-)

Kic fajny ten fotelik
jestem ciekawa jak to jest z ta pozycją leżącą
czy to rzeczywiście takie wychylenie jak na zdjęciu czy w realu minimalne

Madziu no to szykuje się Wam wypadzik w górki;-)
super
no i jak fajnie zmieniło się Maciejce ze spaniem;-)

Kasiu a żebyś wiedziała, że BUUUUU z tym prasowaniem
a mam całą masę i kolejne się suszy i jeszcze pierze

Tosika to chyba o nas juz zapomniała
Wszystkiego naj dla Tosi z okazji urodzinek

a mnie wzięło na pieczenie
zostalo mi kilka jabłek
niezbyt urokliwe bo przez 3 tyg zmarniały więc pokroiłam w kostkę i pieke szarlotkę;-)
Jesienna Koralowa Szarlotka
akurat za oknem jesiennie więc będzie jak w sam raz;-)

oki zmykam do pieczenia bo ciasto chyba wystarczająco chłodne

Oj ja tez mam prasowanie,ale zostawiam na potem;-)
Mała znów ściemnia ze spaniem.Na dworze już była nie do wytrzymania,przyszliśmy,zjadła i siup do łóżeczka,niby oczy trze,a wstaje co chwilę:wściekła/y: No to wyjęłam i się grzecznie bawi na dywanie,a zaraz po Macieja jedziemy,jak wrócimy to może zołz zasnie.
U nas cieplutko,ale pochmurnie,mam nadzieję,że potem padac nie będzie żeby na plac zabaw iść.

Dorka Maciek wczoraj też po 22 zasnął i czasem tak bywa,co nie przeszkadza mu we wstawaniu przed 7:sorry2:

ide ,bo sie pod szufladę schowała i wyje

Hejka:)
My już po małym ciasteczku i kawce, a niedzielę większa balnaga:happy2:dobrze że mały odstęp w urodzinach to można wspólna imprezę robić:-p
Renia byłam dziś na tej hali po te dekoracje do tortu, wow!nie umiałam stamtąd wyjść:-Dba!nie widziałam co kupić:-Dsuper wybór mają, uwielbiam takie pierdółki i wyszłam z małą torbą i zapłaciłam 98zł :sorry2:a to same dodatki:sorry2:ale kupiłam tam taką gotową masę do rozwałkowania na ciasto - to co się robi z tych pianek:-pzobaczymy czy to zjadliwe:-Dno i dostałam dziś paczkę z moim joolz'em:-p:-):-):-)
Kasia to ponoć nowość, chcę podjechać i zobaczyć, przymierzyć Kubę. Ja też jestem fanką MC:tak:Kuba też sam wsiada/wysiada (nawet do tobi'ego) ale zapiąć tzn kliknąć mu pas, bo ręce sam sobie włoży:-D
Dorka jak jechaliśmy w góry to rzeczy młodej wpakowałam do gondoli:-p:-D

Wysłałam dziś w końcu karteczki, sorki za poślizg:zawstydzona/y:
Mała już śpi, Kuba kończy jeść i też idzie spać:)
spokojnej nocki!

U nas dziś popaduje cały dzień. Niefajnie... Kurcze jak jesiennie. Renia zrobiłaś mi smaka na szarlotkę:sorry2:
Kic, przetestuj fotelik i daj cynka jaki jest:tak:
Dorka, ale Misia śpi! Ale w sumie wolę jak dzieciaki o 20 śpią:sorry2:
Madzia, no jak to tatusiowie będą się witać?! Po staropolsku!!!:-D

reklama
hej hej
Ja tylko na chwilkę
melduję że żyję :)
poczytałam ale w pośpiechu
Kic..faaajny ten fotelik i z izofixem,to super
Renia..o matko prasowanie znowu??? współczuję....a byś wiedziałała ile frajdy było w pakowaniu lizaków :) przez dzieciaki :)
Madzia.... :) Twarda kobieta z Ciebie, ja bym już zadzwoniła ze 2 razy :)
dobra, lecę spać bo jutro to znaczy dzisiaj muszę wstać koło 6tej, muszę się dać pokłuć na badania ech
paaa
obiecuję w piątek napisać dłuuuuugieo posta :)
dobranoc

Do góry