reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hejka:)
M zaprawia grzyby, bleeee śmierdzi w całym mieszkaniu:dry:
dzieciaki już dawno śpią, więc i ja już też idę lulu:)

Kasia oj też bym się wybrała całą rodzinką na basen :)
Dorka no to będzie pełna chata:)
Renia ciesz się że będziesz miała chatę wolną od chłopaków:-p

Dziewczyny macie może któraś takie crocsy?? https://markafoni.pl/crocs-buty-crocband/d-426920-c-13050/
chciałabym sobie do pracy kupić i nie wiem jaki rozmiar, a w necie nie umiem znaleźć tabeli z rozmiarami ale z długością stopy:dry:jak któraś ma to proszę o podanie długości w środku buta;-)

reklama
heloł

Kasiu ja akcesoria to juz trzymam na wierzchy bo nie opłaca się chować kiedy non stop kolor coś się prasuje
dziś machnęłam co sobie obiecałam
jutro kolejna sterta

dzis do d... dzień
kot mi zginał i mam strasznego doła
była na balkonie i pewnie zleciała
ktoś zobaczył i sobie przygarnął piękną szarą kotkę (albo przestraszona siedzi w jakims zakamarku)
już nie mam siły płakać bo mi sie mleko kisi od tego żalu i młody miał problem z uśnięciem
normalnie załamka na całego
jutro popytam sąsiadów, w sklepiku itp zrobiimy plakat - może ktoś ją jednak ma u siebie i zechce oddać

mam doła
do tego ten z katarem chodzi - nic poważnego jeszcze ale mnie już wkurza, że w środę szczepienie i jestem w kropce bo nie wiem czy traktowac młodego rota jak brat sieje

a mam pytanie odnośnie inhalatorów
jaki byscie poleciły?

dobra zmykam
spokojnej nocki

Renia...kot na 4 łapy spada, pewnie poszedł się przejść :)
Zdrówka życzę, moje też pociągają nosem, przynieśli z przedszkola.
Jeśli chodzi o inchalator to ja mam medel family, ja jestem zadowolona jakość/cena rozsądne :)
widzę że dużo nowych się pojawiło na rynku a o nich nic nie wiem. Pamiętam że któraś miała medel i polecała więc kupiłam w ciemno działa bez zarzutu :)
Kic..buciki fajne ale czy nie będzie Ci się stopa pocić? wkońcu to plastik a dziurek mało jak widzę :)
Kasia, Renia, nawet ja mam deskę wyciągniętą :) ale to dlatego że szyję :), a kończę tunikę co młodej zaczęłam już dawno szyć, potem muszę uszyć prześcieradła na kanapę Cinka, potem doszyć jeszcze ze 2 pary spodni na gumce do p-la, dobrze się sprawdzają
wow zgrałam zdjęcia ale dzisiaj już nie wrzucę bo mi sie oczy zamykają :)
Surv..bardzo się cieszę że z Sary taka mądra dziewczyna, raz dwa się rechabilituje. Toź to miód na serce matki, ucałuj a byś fotkę wkleiła jakąś aktualną, i Renia,,równ ież poproszę. Mloda aktualnie w temacie....Mamo a kiedy będziesz miała dzidziusia w brzuszku???? Wszystko przez Magdzika :)...jestem normalnie w krzyżowym ogniu pytań codziennie. A u nas tak średnio ostatnio z rodzicami i mimo że mnie ciągnie to jakoś nie mam śmiałości narazie w ten koks brnać więc narazie musi się młoda obejść smakiem.
i dzidziusiem lalką, ku jej rozpaczy...hm trudno
dobra, lecę spać
branoc
się jutro odmelduję :)

oooo...Magdzik w ciązy? bo pamiętam naszą rozmowę na zlocie, jak dzieci miały rok, ze my to raczej przy jednym pozostaniemy:-D:-D

Post, no właśnie, czy nie odgrażałaś się gdzieś w zimie, że jak tura majowa się rozpakuje, to wtedy Ty zaciążysz? Bo w sumie mnie osobiście zaczyna już brakowac emocjonowania się ciązami;-) Sama już nie będę, to bym chociaż cudzą poprzeżywała:-)

Renia, obawiam się, że kiedyś i tak czeka Cię ten dzień, że oba dzieciaki bedą naraz chore:sorry2: U nas nie było tak źle, dziewczynki dość łagodnie przeszły przeziębienie, już tylko resztki kataru zostały. Ja nie pamiętam jaki mam inhalator, jakiś z tańszych (kolo stówy kosztował), ale mam od prawie 4 lat i nie narzekam. A co do kota, koniecznie spytaj sąsiadów: mój się tak zgubił jak był całkiem malutki, ogłoszenie do gazety dawałam nawet, a on przekiblował u sąsiadki piętro niżej:tak:

Kic, crocksy mogą być chyba lekko za duze, nie wpływa to na komfort noszenia: ja mam co prawda podróbę z bazaru za piątaka, ale konstrukcja taka sama jak tych markowych:sorry2:

Ja po antybiotyku trochę lepiej, za to R narzeka, że znowu gorzej, a właśnie antybiotyk skończył brac...mam nadzieję, że to chwilowe, bo robota przy domu lezy i kwiczy, a poza tym boję się, żeby znowu nie było, ze od jesieni do wiosny bedzie non stop chory:-( Za to karmienie tylko z butelki to jak dla mnie hardcore - to wstawanie w nocy to jedno, a drugie, ze zasypiam przy karmieniu...z cyckiem to tylko pakuję do paszczy i idziemy dalej spać, a z butelką tak nie idzie, ja oczywiście zasypiam, butelka z paszczy wypada, młoda się wkur**a i schodzi pół godziny na karmienie:wściekła/y: Z niejakim rozbawieniem przypominam sobie własne deklaracje sprzed 4 lat z okładem, że wolałabym karmić butelką niż piersią:-p

nic, idę z butelką właśnie i budzić starszą do przedszkola, pewno bedzie jazda, bo parę dni wystarczyło, żeby od przedszkola odwykła:baffled:

Witam,
Renia na pewno kotek sie znajdzie:tak:Inhalator to my microlife i nie narzekamy:tak:
Survi ja mam nadzieje ze jak juz przejdziemy na butelke to Franek bedzie juz przesypial nocki:-)
post no wlasnie mialas po nas w ciazy chodzic:-D
kic nie pomoge z tymi butami:no:
Ja juz po porannej kawie,zaraz idziemy na spacer z G kuzynka:tak:Dzis ide na silownie:tak:
Milego dnia

Nie no dziewczyny, jakby sprzęty do prasowania stały "na wierzchu", to nie byłoby gdzie sie ruszyć ;-) Dlatego schowane czekają na mój zapał
Magdzik w ciąży? Super! Który tydzień?
Renia, nie martw się, może jednak kotek się znajdzie. tak mi sie przypomniało - jak moja koleżanka kupiła kotka w hodowli, to w umowie miała klauzulę o zakazie wypuszczania ja na zewnątrz, żeby się nie zapłodniła przez przypadek ;-)
Kic, takie butki widziałam wczoraj w serialu Lakerze u Małaszyńskiego. Jego zapytaj ;-)
Dorka, ja dziś na fitness

Hej
Zdrowia dla chorych :tak: U nas dalej nieciekawie, Ola wciąż kaszle, i byliśmy u lekarza i ma zapalenie oskrzeli :dry: Wiki na razie ok.

Reniu oby kotek się znalazł, szkoda takiego odchowanego :sorry2:

Kic ja piszę jak Kasia, takie butki to w serialach noszą :-D A z kotkiem nieźle cię małż załatwił. Ja to bym chciała małego pieska (yorka, albo coś podobnego) ale u nas to właśnie małż jest stanowczo na nie.Na razie tylko świnkę morką mamy.

I nie wiem co jeszcze. U nas bieganie i nauka się zacznie, od wtorku (25.09) zaczynamy przygotowania do Komunii.Będzie pierwsze spotkanie.Sala już zamówiona, a reszta to potem.

witam:)
zaraz się zbieramy na plac zabaw bo pogoda u nas super:)
Kasia,Sylcia hehe tak croscy są dość popularnym obuwiem wśród lekarzy ale to chyba bardziej te modele https://markafoni.pl/crocs-buty-crocband/d-426928-c-13050/ ;-)
Post ta pianka w corcsach nie jest jakaś potliwa więc mam nadzieję że nie będzie źle, aczkolwiek nie miałam nigdy baletek z crocsa;-)
Surv no właśnie boję się że będą za duże i będą mi wyskakiwać-to model taki "ala" baletka a nie te typowe klapki:happy2:
Renia oj koniecznie popytaj czy ktoś nie znalazł, życzę żeby się odnalazła:tak:
Sylcia wow już sala zarezerwowana:szok:
Renia ja mam taki jak ma Pabla;-)chyba philips family pro??ale nie jestem pewna nazwy;-)

No dzieciaki mnie już ciągną to zabieram zabawki i idziemy:-D

heloł
moje juz małe padło - nakarmione z prawej i lewej na dokładkę;-)
może dłużej pośpi dzięki temu

dzis oblepiłam okolicę
zadzwoniam do schroniska - pani na pocieszenie powiedziała, że takich to nie oddają, ale oczywiście gdyby jednak to się odezwie
u weta byłam i też w tazie gdyby ktoś jednak zgłosił się z kotkiem na sprawdzenie to może zobaczy, ze rozpaczliwie poszukiwany i opłakiwany
no pierwsza doba za nami od czasu zaginięcia - jeden tel juz miałam i mimo, że pani nie mówiła o mojej kotce to jednak nadzieje zasiała, że może się ktoś jednak odezwie

dzis juz nie płakałam ale serio czuję się jak poturbowana - normalnie żałoba

jutro z I na szczepienie z rana
T do teatru miał z przedszkolem jechać ale gile po pas
a ja zaraz zasiadam do kolejnej tury prasowania - kolejne 2 pralki doszły ;-((((
się nie wyrabiam

Kic no właśnie te crocsy takie szpitalne - idealne wręcz na sale
no i rzeczywiście mniej potliwe niż te podrabiane
niestety w balerinkach się nie orientuje jak one ale skocz do silesi i sobie oblukaj i później zamów;-)

post to teraz wymówke sobie znalazłas - słowo się rzekło kobyłka u płota majówiki rozpakowane kolejna tura czeka;-)
mamy Liwie, magdzika i jeszcze zdałoby się coby jakaś z udzielejących się dała przykład;-)
aleś się rozszalała z tym szyciem - pozazdrościć umiejętności

Dorka i jak po fitnesie?
matko jak ty na to czas znajdujesz?
ja już od 3 tyg jade do sklepu oddać sweterek - zaraz 30 dni minie i będę uszczęśliwioną na siłę posiadaczką kolejnej niepotrzebnej szmatki (a tak na coś bardziej przydatnego bym wymieniła)
dobrze, ze zakupy przez internet się sprawdzają

Sylcia zdrówka
ja już zarzekam się, ze jak się Anodina nie znajdzie to więcej zwierząt nie będzie
(ale mam nadzieję, że moja księżniczka jednak wróci)

dobra zmykam prasowac - bo muszę
dobrej i spokojnej nocki
zdrówka dla chorowitków

reklama
Hej Hej
Na początek proszę Was
jak możecie wesprzyjcie
I Ty jednym kliknięciem możesz uratować życie - Kraków
dziękuję
SurV..nie rozkręcajcie się, ja mam prawie 4 dzieci teraz , z moimi rodzicami więc i chciałabym i boję się.ale narazie muszę poczekać i zobaczyć co z ojcem bo wymaga coraz więcej uwagi
ale nie martwcie się, jeszcze wam wkleję ciążowy brzuch
Kasia...no konkretnie już, termin na grudzień, będzie facet,,, wszyscy przebieramy nogami na dzidziusia a najbardziej młoda
zaraz się zawezmę i conieco wkleję z fotek urodzinkowych Cinka, moźe gdzieć ciocia Madzia się załapała na kadr :)
juz idę szukać

Do góry