reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

U nas już po Mikołaju: wpadł wczoraj znienacka, jak Flo się kąpała, bo nie dawał już rady nerwowo słuchać co 5 minut "Mamo, a jest już noc?", "mamo, a Mikołaj już jest pod naszym domem?":-D Dzieciaki zachwycone, o dziwo Sara też, myślałam, ze kompletnie nie czai bazy, a ta prawie posikała się ze szczęścia na widok zabawek i nawet pół raczka udało jej się wykonać w celu szybszego dotarcia do prezentów;-)

Dorka, no dlatego u nas i Sara, która ma wszystko i my też dostaliśmy prezenty, żeby nie było dociekań, dlaczego nie każdy dostał i podejrzeń, że może rodzice niegrzeczni byli?:tak: Miało być symbolicznie, a tymczasem R zaszalał kompletnie z prezentem...aż mi głupio, bo ja dla niego tylko książkę miałam..no ale była umowa, że duży prezent na święta:-p

Iza
, u nas też były pierniczki dla Mikołaja, który się zagapił i o mało co zapomniałby zjeść, więc musiał pośpiesznie ukryć zostawione ciacha pod bluzką:-D Też kocham patrzeć, jak młode się cieszą, a przede wszystkim jak święcie wierzą w istnienie Mikołaja;-)

Dorka, to już do pracy? Strasznie szybko zleciało...Franek myślę, że bez problemu się dostosuje, skoro tylko jedna pobudka w nocy...u nas nadal po kilka...ale nie na jedzenie tylko na przytulaski do cyca...zastanawiam się, czy młodej gumowej lali z sexshopu nie sprawić...jej bez różnicy, a ja się wyśpię:-D

reklama
Hejka

U nas Mikołaj był również wczoraj:tak:Żal mi było Michała jak co 5 minut wchodził do pokoju sprawdzał poduszkę,wyglądał przez okno;-)Nawet pokój swój na błysk posprzątał;-) Najgożej bałam sie jak prezent będzie rano to do p-la nie będzie chciał iść:tak:Z prezentu ucieszył sie bardzo ,taniec radośi nam na łóżku zaprezentował:-) Ewcia usneła już o 19 ale okrzyki Misia ją rozbudziły lecz prezent swój olała i poszła spać:-):tak:

Dorka u nas też najczęściej jedzonko raz.Dzis pobudka o 2 przetrzymałam do 3 a następnie o 6 i spałyśmy do 8,nie jest zle:tak:
Surv,Iza pochwalcie się prezentami:-)

Kasiu ucałuj swojego prywatnego Mikołaja z okazji imienin:tak:

Nas Mikołaj zaskoczył rano w przedszkolu cukierkami. Tosi mało opczy nie wyskoczyły z orbit wzięła cukierka a potem musiłam aż na ręce ją wziąć bo się ruszyć nie chciała.
A Tymciu jak zwykle widzi wszystko i w boksie rzuciła hasło, że przecież on ma sztuczną brodę. hehe
My dopiero po południu jedziemy do bratowej gdzie ma być Mikołaj we własnej osobie :p Prezenty marne więc niech chociaż to im wynagrodzi.
No i u nas już odliczanie. Tatuś będzie za 2 tygodnie.
Już się nie doczekam kiedy oprócz małych długich gości będzie się kręcił po domku taki duży.
I jeszcze będzie pachniał :) Nie wiem dlaczego ale na to pachnienie strasznie czekam.Jupiii
dorka zdrówka dla was :). No niestety ty masz jednak czas pewnie zaplanowany co do minutki a i tak zawsze brakuje, co nie?
Chwalcie sie dziewczyny co podostawałyście. :-D

kasia no tak..., życzonka dla Mikołajka :)

witam w dzień św. Mikołaja;-)
radość tego dnia nie tylko małym ale i dużym widzę sie udziela

Moj Tymi od rana szczęśliwy bo Mikołaj przyszedł w nocy i dał prezent wymarzony;-)
jeszcze wczoraj modlił się gorliwie " proszę o prezent a nie o rózgę - bo nawet nie wiem co to jest ta rózga;-)"
ale składac będziemy po przedszkolu
zawiozłam szczęśliwe dziecię - normalnie przeżywał spotkanie z kolegami i koleżankami jakby dzis maturę miał zdawać
"mamusiu powiedz, że wszystko będzie dobrze"
oj już niebawem styczeń więc tylko oby zdrówka nie zabrakło to full happiness

Kasiu wszystkiego naj dla Mikiego;-)

Haszi super, że małż niebawem będzie

Pat, Iza to ten Mikołaj łaskawy skoro o wszystkich pamiętał
ja jeszcze z nadzieja czekam
przecież dzień trwa

O nockach nie piszę nic bo po co
jak się coś zmieni to pogadamy;-)
Kic pamiętam jak pisałaś o Liwce i o tym jak marzysz się wyspać
ja po prostu już pogodziłam się z tym, ze nie ma identiko dzieciaków i jak Tymi był ideał tak Ignaś jest na swój sposób ideał;-)
oby zdrowi byli a matka kiedyś odeśpi (do pracy nie wracam bo bezrobotna to sie poświęcę)
od dziś na noc kaszka przed spaniem a później się obaczy

dobra ide nastawic jakiś obiad
oj jak to fajnie jak dziecię w p-lu
cisza i spokój
I zalicza właśnie drugą drzemkę (szok)

miłego dnia
oby Santa jeszcze wszystkie nawiedził;-)

ja dostałam dwie bombki z dekupażu (cholera wie jak się to pisze :-p); jedna z moimi kochanymi aniołkami :tak:
dzieci książekczi i parę słodyczy; Oskar z eksperymentami, Wera o czarodziejce-jest bohaterką tej książki; zachwycona, już przeczytałyśmy :-D
trochę sprzątam, szykuję sie do korepetycji ;-) miłego Mikołajowego dnia

Witam :)
My właśnie skończyliśmy piec pierniki:tak:pierwszy raz to robiłam więc czort wie czy dobrze wyszły:-p:-DKuba zainteresowany wyrabiał ciasto i wałkował, potem wykrawanie o ile pierwszą porcją był zachwycony o tyle przy drugiej zaczął już swoją zabawę z przesypywaniem mąki:-p:-DLiwka też się brała do roboty a jakże :-p:-Dnajlepiej jej się podobało psucie matce już wykrojonych i poukładanych pierniczków:-p:-D

Ja dzieciakom też podrzuciłam rano:) Kuba zadowolony z traktora, oczywiście jak to z tatusiem nie zjedli śniadania, bo jedli słodycze od Mikołaja:dry:

Kasia no tak życzonka imieninowe dla Mikiego!
Haszi a czym ten M tak pachnie?;-):-Dfajnie, że przylatuje:tak:u nas też drobne prezenty - u mnie taki zwyczaj:tak:
Renia widzę Tymi przedszkolak jak się patrzy:tak:No u mnie dwójka taka sama, wiec dla mnie to norma-Kuba też się tak budził. Teraz z Liwą jest już lepiej, a może tego tak nie odczuwam, bo M też wstaje:cool2:
Andula byłam dziś w Tesco i d*** nie było tego Lego:-(ale za to jutro się wybieram do H&M'u:-p:-Dmam zamiar kupić co nie co na następny sezon:-D
Surv pochwal się co dostałaś:tak:

Ja sobie sama wybrałam:-pma być nowa gitara, jeszcze nie kupiona bo czekam na jakąś wolną kasę:-p

Dobra idę pudełka szukać, żeby pierniki schować:-D

Dobry wieczor w Mikolajki:tak:
Za duzo nie popisze bo mnie glowa boli,zaraz sie klade:-(Misia tez szczesliwa ze Mikolaj byl, dostala gre i slodycze,wystawila wczoraj dwa buty jeden dla pieska na cukierki a drugi dla niej:-D Powiedzielismy ze Franek dostal banana,a my cukierki;-)Taka odpowiedz zadowolila ja:-)
Dobranoc,mam nadzieje ze jutro dam rade wiecej napisac:tak:

Dzień dobry :-D wyspane mamusie maluszków?
Dorka mam nadzieję, że głowa przestała boleć po śnie :tak:
Oskar został w domu dzisiaj, bo kaszle strasznie; kurcze nie mogę znowu iść na zwolnienie :-( nie wiem co to będzie :dry:
dzisiaj na studia pomykam, więc krótki dzionek będzie; póki co kawusia, mniam

Melduję się!
Dziękuję w imieniu Mikołaja :-D Tylko Olga była w przedszkolu i był Mikołaj. Dostali w tym roku fajne prezenty, bo mądre książeczki. Oczywiście jedna już przeczytaliśmy. Dzieciaki z prezentów bardzo zadowolone. A Haszi, Olga juz stwierdziła, że jest prawdziwy Mikołaj i przebierani. "mamo jak byłam maluchem, to wtedy przyszedł taki przebrany Mikołaj":szok:
Dorka, żeby ból głowy minął. Mojego m codziennie rano boli a potem samo przechodzi
:sorry2:

reklama
bry bry

Iza ja już się w tej kwestii nie wypowiadam - jak sie odmieni ze spaniem to będę pisała
zjedzona kaszka na noc nic nie dała
po 1,5h była pobudka i cyc itd.
zaraz ide zaparzyć kawkę
no i też kocham anioły;-)

mój "oszołom" (pieszczotliwie) pomyka po macie jak szalony
ale on ma powera
siada sobie sam tak chwiejnie jeszcze - ale sam
a raczkować nie chce bo śpieszno mu do wstawania!!!!!

Surv widziałam prezent
rozumię, że odnowisz swoje mebelki i bierzesz się za renowację innych?

Kic to szaleństwo w kuchni
mój T zwykle po jednej blaszce nudzi sie i mnie samą z robota zostawia
ja dziś w planach mam zrobić ciasto na piernikowe ludziki, ale skoro są wyprzedaże to chyba jednak skocze do hm;-)

zmykam robic kawkę i zbieram się bo za 1h paznokcie
miłego dzionka
napadało po kolana a ja na letnich
tym sposobem dziś tylko taxi albo nóżki;-)

Do góry