reklama

Lipiec 2009

Czesc dziewczyny, juz jestem w polsce..:D:D:D:D
Az mnie przeraza to co musze przeczytac...bo jak zwylke naprudokowalyscie sie..jakos to ogarne na dniach bonarazie jestem strasznie zajeta...

Pozdarwiam

reklama
O, ludzie!
Ja sie dzis rejestrowałam w urzedzie pracy jako bezrobotna i spedziłam tam godzine:wściekła/y:oczywiscie z mała. Wczesniej byłysmy w ZUSie po zaswiadczenie i w banku po wyciag z konta. Wróciłysmy własnie wymordowane i głodne. Zosia własnie je a ja czuje ze cycki mi znikna po tym jej jedzeniu:-DMój głodomorek:-)

Vercik napisz koniecznie jak mineła podróz i jak sie czujesz po tak długiej nieobecnosci w naszym kochanym kraju.

Daisy, Adulka - Mikołajek wygladała super! Dużo zdróweczka!

Witam się i aj po weekendzie... jakaś padnięta jestem.

Wczoraj robiliśmy z Tomkiem, mężem i babcią męża pierniki już na święta. Wyszło nam ich dwa pudełka po butach (w tym jedno po zimowych męża :-p) z 1,5 kg mąki i ponad 800g słodkości (miód, cukier...) :tak:
Macie troszkę coby Wam też już Świętami pachniało :-D
20091206115.jpg

Za tydzień, jak będzie bratanica męża będziemy dekorować pierniki na choinkę, specjalnie zrobiliśmy takie z dziurkami (zdjęcie na pewno zamieszczę).
W przerwie wybraliśmy się z Tomkiem na osiedlowego Mikołaja. Zdziwił mnie fakt, że były tam dzici z 4, 5 klasy podstawówki :confused2: i były dla nich konkursy... w tym czasie dzieci z przedszkola i inne 2-5 latki nudziły się, prawie zasypiały... no ale jak już dotrwalismy do Mikołaja to oczy Tomkowi prawie z orbit wyszły :szok:, usmiech od ucha do ucha :-), a jak szedł po prezent to w ostatniej chwili się chciał wycofać :sorry: i mąż musiał go na ręce wziąć i odebrać za niego prezent. Ale widać, że zrobiło to na nim ogromne wrażenie.

Teraz Tomcio śpi, a młody harcuje, a myślałam, że uda mi się troszkę zdrzemnąć :no: ale chyba nie dame mi dziś wyspaną być.

Ewa sliczne te ciastka :-) Normalnie ty potrafisz zainspirowac... moge sie z tymi migdalami po srodku odgapic? :-D Wyglada to super. Tez man zamiar sie zabrac za pierniczki w tym tyg, ale wczoraj mialam muffinki (pierwszy raz) dzisiaj andruty robie i moze jeszcze ciasteczka orzechowe mi sie uda... Jutro mam male swieto w szkole wiec chcialam cos dobrego i szybkiego machnac :-)

annie22 jasne, że możesz ;-) wsadzam jeszcze połówki orzechów włoskich i całe orzeszki laskowe (w pierniczki w kształcie chłopków daję dwa laskowe w dolnej części brzucha i wszyscy maja radochę :-D). Moi wolą pierniczki tylko z orzeszkami, te dekorowane kolorowym lukrem lądują tylko na choinkę i ewentualnie dzieci zjadają... zazwyczaj w święta mamy tak dość innych ciast i słodyczy, że takie pierniczki z orzeszkiem są znakomite. Jak wyciągnę przepis od babci męża to napiszę w odpowiednim wątku (bo to taki przepis, co to wrobione ciasto ma najpierw poleżeć, najlepiej z tydzień, potem dopiero dodaje się resztę mąki i piecze).

Wpadam tylko na chwilkę, Maksiu ma od 3 dni gorączkę, dostał baktrim, a dzisiaj jeszcze robi bardzo luźne kupki , jutro idziemy na kontrole, lekarz twierdzi ,że to na ząbki , a tak ogólnie ma apetyt i jest dość wesoły! Wczoraj , odprawialiśmy Staśkowi urodzinki no i Mikołaj go odwiedził razem z diabełkiem i najpierw podarował mu węgiel , a mój syn i tak mu powiedział ,że to fajny prezent! Dzisiaj imprezuje z kolegami w figloraju! Dobra zmykam , bo mam dużo prania i mycia a mały przez tą gorączkę tylko rączki uznaje!

Pierwsze co ,to dla

STASIAZ OKAZJI 4URODZINEK SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ,DUŻO ZABAWEK A PRZEDEWSZYSTKIM DUUUŻO ZDRÓWKA I NIGDE WIĘCEJ SZPITALI !!!

U nas dzień pełen wrażeń ,KAROLEK zasnął.TYLE paczek!!!:-D
I Mikołaj pod poduszka zostawił prezent ,jak go zobaczyl to bał si dotknąć go ,niewiedział czy ma go wziąść ,heehee
.No i cały dzień na słodkim ,nawet obiadu nie zjadł,ale Mikołaj raz w roku ,niech ma!!
Ja też zaraz spadam spać ,Julek śpi ,ale niewiadomo co w nocy.Wczoraj sie wyspał w dzień i w nocy nie chciał!!
A ja padam jokoś dzis ,choć niewiem od czego!!

Wogóle jakoś cicho na forum przez dwa dni,ale sie niedziwie ,każdy woli z rodzinką!!!:tak::tak::tak:

WIĘĆ MÓWIE.....
ALOCHA !!!
I ŻYCZĘ......
DOBRANOC !!!

Stasiu bardzo, bardzo dziękuję!!!

reklama
Witam się poniedziałkowo!
Rzeczywiście nie było zbyt wiele do nadrabiania :-) A ja herbatkę zrobiłam i ciacho nałożyłam. Ale szybko poszło to czytanie :tak:
U nas noc straszna, chyba ząbki męczą:wściekła/y: Mały nie umiał spać, a ja razem z nim...
Druga jedynka się już przebija...
Właśnie oglądam Wasze zdjęcia na nk- słodziutkie macie maluszki :-D Ale całkiem inaczej sobie Was wyobrażałam;-)
Ehh, lecę pisać dalej moją prace magisterską, bo 17 grudnia obrona:szok: Ale się zaczynam bać! Masakra.
Tyle rzeczy muszę jeszcze poprawić... Postaram się do Was zaglądać, ale trzymajcie kciuki, żebym zdążyła wszystko poprawić i oddać!
Zdrówka życzę Wam i Maluszkom!
papa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry