• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

dmuchawcu bardzo się cieszę z Tobą, życzę zdrówka dla maluszka i obyś miała synka :-)
Jula właśnie się wybudza z drzemki 2,5h. Byliśmy u teściow, teściowa mi wyrwała małą , zupke i łyżeczke i zaczeła ją karmić (chce się uczyć, bo od 16 wracam do pracy buuuuuuuuuuuuuuuuuu:-(). A Jula miała zupke nawet w nosie. Wkurzyła mnie bo tyle na łyżeczkę nakładała że mała wiecej wypluła niż zdołała połknąć. Mowie jej da mama pokaże jak, a ona ja wiem jak. I dalej pcha jej do buzi tyle żarcia. Więc nie wytrzymałam i tym razem warknęłam bo już mnie wkurzała. Nie wiem może jestem troche przewrażliwiona ale kurde jak ja ją karmię to Julcia ma nosek czysty.
No a w nocy, ehhhh. Zasnęła o 20 i pobudka od 21-23. Zjadła i spała do 4. Zjadła i do 9. Ale ..... ja spałam w drugim pokoju, chciałam uciec choć na jedną noc, żeby się wyspać. M się zajmował, tyle że on nie słyszał wiercenia Julii, a mi to bardzo przeszkadza. Więc on się wyspał, a ja tak sobie.

reklama
No no no.... A cóż ja tu doczytałam!!!:szok::-):szok::-)

U Ani Wiosna zagościła!!!!!! Cudownie. :-D:-D:-D Gratulacje dla Was!:-D:-D:-D

Myśmy dziś wyszli na spacer po raz pierwszy od tygodnia. Bo chyba się troszkę opuściłam i nie doniosłam, że moje dziecię przeszło RÓŻYCZKĘ!!!

Dmuchawcu- Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale super :-D Oby był chłopczyk! Chociaż gdyby jednak dziewczynka, to też fajnie. Razem by się bawiły, ubranka miałabyś już z głowy;-) Teraz to na poważnie zaczynam się zastanawiać nad drugim dzieciątkiem:szok: Fajnie by było... Tylko że ja jestem po cesarce:-( I nie wiem jakby to wyglądało.
Aniu trzymaj się cieplutko. Dbaj o siebie, odpoczywaj dużo i bądź dobrej myśli, to na pewno wszystko będzie super :-)

Dziewczyny czy któraś z Was daje już maluszkowi kubek niekapek?

iwon3004 różyczkę??? zrozumiałabym jak byś napiała trzydniówkę... ale różyczkę? gdzieżś to Twoje dziecię ją dorwało? i jak ją zniosło?
My mieliśmy 25 grudnia kontakt z córą kuzynki, która wczoraj rano obudziła się z ospą. Bior ac pod uwagę, że zaraża się na 2-3dni przed wystąpieniem wysypki, to niepowinno nam nic być, no ale w przyrodzie nigdy nic nie wiadomo. Bo wirus ospy (zanim wystąpią objawy) rozwija się ok.14 dni w ciele chorego.

Ola ja podawałam starszemu kubek niekapek z aventu, ale powiem szczerze, że jestem sceptycznie do niego nastawiona. Na początku strasznie się zalewał i krztusił, bo za dużo leciało... potem kupiłam kubek nikapek z rurką i ten mi się zdecydowanie bardziej podoba.

Ostatnia edycja:
My mieliśmy 25 grudnia kontakt z córą kuzynki, która wczoraj rano obudziła się z ospą. Bior ac pod uwagę, że zaraża się na 2-3dni przed wystąpieniem wysypki, to niepowinno nam nic być, no ale w przyrodzie nigdy nic nie wiadomo. Bo wirus ospy (zanim wystąpią objawy) rozwija się ok.14 dni w ciele chorego.

.

pediatra mówiła że dziecko do 1 roku życia nie zarazi się ospa ale ile w tym prawdy to nie wiem :(

daisy26 A co pediatra powie na to? córka znajomej miała ospę jak miał 4 miesiące, zaraziła się od rodzeństwa.

Załączniki

• ospa.jpeg
    ospa.jpeg
    27,9 KB · Wyświetleń: 61
Ewa85 - wiesz ja mam plan sadzac natana na nocnik jak bedzi emial rok i bedzie w miare kumaty by powiedziec si czy cos w tym stylu ja ponoc od roku na nocniku siedzialam wiec - babcia bedzie go cwiczyc , ja nietstey mam prace w dziwnych godiznach i raczje go nie naucze ale kto wie jak bedzie po stazu ....
wiesz ja mam wczesniaka i jakos jestem wyczulona na to by miec od razu dziecko tzn jedne po drugim bo mialam problem z zajsciem w ciaze i problem by noosic choc nikt nie wie z jakiej przyczyny nie moglam donoscic malego ze si eurodzil w 31 tc. i dlatego ja chce za pare lat moze wtedy bedzie wiaodmo jak zatrzymac ciaze dluzej i w ogole jak uratowac dziecko wczensiacze !!!!

ale gratuluje dmuchawcowi zycze jak najlepiej niech bedzie ciaza wzrocowa tak smao jak porod ! :>

Ojejku jakie biedactwo :-(

iwon przylaczam sie do pytania, jak Pudzianek takie dziadostwo zlapal?

Oczekuje ze jutro wszystkie od rana zamelduja sie w gotowosci bojowej i bede miala co czytac :-D

a narazie milej nocki wszystkim mamusiom :tak:

reklama
czesc dziewczyny kolejne sto lat mnie tu nie było:baffled:
dmuchawiec serdecznie gryatulejszyn dwóch kreseczek, dbaj o siebie kobietko;-)
ewa zdjecie super ale jakby mój maluch przechodził w tym wieku ospe to chyba bym na cycki padła:confused: Natalia miala 1,5roku i wscieku dupy chciala dostac przy sopie a co dopiero takie maleństwo:baffled:

I teraz "przedstawie" w skrócie co u nas:-) Pozwolę sobie:-D
Szymcio rośnie jak na drożdżach, kolejne wieksze ubrania wyciągnelam z szafy (dobrze ze Natka miala dużo "uniwersalnych"), siedzieć leniwiec jeszcze nie zamierza (no chyba ze z "podpórką" u mamusi na kolanach:dry:) ale za to "gada" jak najęty chociaz żadnych sylab to nie przypomina raczej./... coś tam sobie grucha pod nosem:-D
Natalcia sie nim opiekuje, czasami aż zbyt troskliwie -dzisiaj znowu robila mu "slajdy kocykowe" (on leal na kocyku a ona go ciągnela po podlodze)

A za tydzien bedziemy miec kolejnego "dzieciaczka", bo zaopatrujemy sie w Huskiego:-) Juz mi sie kichy skręcają jak ja sobie z tą gromadą poradze, ale jak dalam rade ztrójką (mąż tez jak dziecko:-D) to i z czworką damy rade;-) Mam nadzieje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry