• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

reklama
A mówisz mu tez czasem, ze cos robi super? Np. że jest super tatą, ze mała uwielbia sie z nim bawic, ze cieszy sie , jak wraca z pracy, ze sobie dobrze radzi z przewijaniem itd? Pewnie tak... Moze ma takie usposobienie, ze nie radzi sobie z krytyką? I wtedy trzeba jak z jajkiem, niestety.
Ja mam chyba cos z faceta!:tak: Bo wiecie co...jak piszecie o swoich mężach, to ja mam ochote ich bronic, bo ja sie zachowuje podobnie:-D I przez to chyba ich rozumiem. No cóż...widać jestem łośkiem:-D Nie bijcie!
chwale chwale ale to nic nie daje i nie krytykuje go tylko chialabym go czegos nauczyc ale masz racje on kompletnie nie radzi sobie z krytyka, no coz taki jego minus....
wymiekam dzis, wciaz wlaczam i wylaczam zelazko, bo co zaczne prasowac to mala krzyczy itd. kurna polezec nie chce, siedziecu mnie na kolanach(bo sama nie siedzi) krotko a najlepiej jakbym sie z nia nonstop bawila i gadala i smiala wtedy tak jest fajnie, ja tez bym tak chiala bawic sie z nia caly dzien, ale musze czasem cos zjesc i posprzatac... oj co to bedzie jak bedzie raczkowac, chodzic:confused:

Witajcie kochane. Ale miałam wczoraj okropny dzień. Złapałam jakiegos parszywego wirusa i od 7 do dziś rana z kibla nie schodziłam. A musiałam jeszcze iść na szczepienie w przychodni i po drodze do domu masakra. Modliłam się o szybki przyjazd autobusu i żeby nie narobiła w.... :zawstydzona/y:no i o to żeby mała się nie zaraziła tym cholerstwem.
Jula strasznie płakała a po szczepieniu jeszcze pobierali jej krew na morfologie bo ma lekką anemię. Straszliwie się darła nie mogłam jej długo uspokoić.Bidulka moja.
Nie dam rady odpisac każdej bo tyle naprodukwałyście ze szok.:szok:

Alusia cieszę się że wypoczęłaś w górach:-)
Patra Ty to miałaś przeżycia. Mojej cioci wmówili białaczkę, a ja jej po objawach i wynikach krwi mowiłam że to ciąża, i co? teraz ma córcię 3 mce w domu , a lekarze się pomylili:wściekła/y: Ona biedna po diagnozie o mało nie zwariowała z nerwów.
Willsonka, wiem co czujesz kochana, ja odstawiłam małą przed skończeniem 2 mcy. Karmiłam tylko nocą. Miałam kilkanaście kyzysów laktacyjnych, wsyscy mi wmawiali oprócM, że mam mało pokarmu, bo miekkie cyce, że jest lichy i inne niestworzone bzdury. Babcia M wymyśliła że mam niedobre mleko w smaku dlatego mała płacze przy piersi. Dopiero porządna pediara mi powiedziała że Jula ma kolki na cycu. Przeszłam na modyfikowane, mała nie przybierała na nim tak jak na cycku, wiec mleka miałam dużo. A jeszcze piłam herbatki, cuda wianki i nic nie pomogło. Myślę ze laktacja w głowie siedzi. A napiszę Ci jak moja jada:
7 - mleko 170
9-10 - owoce
11 - mleko 150
14 - zupka 190
17 - mleko 130
20 - mleko 170

między posiłkami woda albo herbatka ziołowa koperek i rumianek taka bez cukru. Do mleka dodaję kaszki jedną miarkę na zmianę smaku, ale Jula pije i z kaszą i bez .

co do mężów, partenrów, małzów, łosiów zwijcie jak checie:-Dja z moim po pordzie tez się częściej kłócmy, o bzdety typu niezamknięte pudełko z chusteczkami, niewyniesiony pampek z pokoju małej, nie zamkniet z mlekiem. Albo wkurza mnie niemiłosiernie jak zrobi Julce butle i stawia ją na stole i sie z nia bawi , zamiast podać ciepłe mleko podaje chłodne, lub jak wpracy i rzuca na jej kocyk skarpety:wściekła/y: facet tylko taki leniwy czasem i niechlujny , on twierdzi że to zmęczenie po 8-12 h pracy.

za 40 min wracam do domku, musze kupić coś na sobotę, bo będę mieć gości. Nie mam weny robić żadnego przyjęcia:-( rozmrozę ciasto ktore mi po swietach zostało i może coś jeszcze upiekę, albo jakaś zapiekanka?

ja dzis nie powinnam zrobic obiad losiowi bo mnie wczoraj wpienil, ale zrobie a niech mu bedzie. wczoraj przyszla do nas dziewczyna mojego brata i po jakims czasie wrocil seb z pracy, zjadl obiad itd potem bawi sie z mala i mielismy sie zaraz zbierac do sklepu i przy okazji podwiezc przyszla bratowa do domku, no nic ja mu mowie cytuje "sebus czy moglbys zmienic Marisce body bo ma brudne i mokre?" a on na to nie bo wcale nie jest morke...:wściekła/y: no nic potem z tekstem ze ja jestem nienormalna bo ciagle karze mu cos robic:szok: i ze sie czepiam i takie tam... wszystko przy tej dziewczynie. boze tak sie nie robi! jak ma cos do mnie to niech mi powie to na osobnosci! ciol jeden! wieczorem mu potem mowie a on zaczal gadac ze ja ciagle cos od niego chce. no wiecie co, on pracuje 8 godz wraca z roboty nazre sie i wszystko ma w d....ze niby ja nic nie robie:wściekła/y: a walizki po moim powrocie z polski stoja juz 2 tyg w sypialni bo len nie schowa na strych, ja mu to mowie a on z tekstem zeby mu przypomniala bo on zapomnial, kurna przeciez stoja na srodku pokoju w ktorym spi codziennie....:wściekła/y:szkoda gadac. mam dzis nerwa bo odwrocil kota ogonem:baffled:
ps. wierzycie w przesad o lustrze? jak sie go zbije?

Skąd ja to znam, u mnie to samo, najgorsze jest to ,że jak w niedziele leżałam plackiem to sam opiekował się chłopcami i teraz mi mówi ,że jak ja mogę mu coś kazać robić jak siedzę z dziećmi w domu i mam dużo czasu , bo on widział ile to z nimi niby roboty, wytnie się ,że Maks spał mu 4 razy po 2 godziny , bo spał ze mną w łóżku! A mi śpi 3 razy po 40 minut, a zapomniałam dodać ,ze obiadu nie musiał gotować i sprzątać też!

No , ale to są chłopy ,a oni są z Marsa

A co do przesądów ja nie wierze! Sama stłukłam kiedyś i nic! i Wyszłam za mąż, urodziłam dwoje dzieci i jestem całkiem happy

Dziewczyny My też jak po pierwszym porodzie czesto sie kłóciliśmy o byle co!
Ja miałam taki motorek o byle co !!
A teraz jest dobrze,a po trzecim bedzie jeszcze lepiej:tak:;-):-)!
Nieraz mam takie dni co sie nie odzywa ,albo mało ,ale jak tak jest to nie tylko do męża ,ale do wszsytkich.Wyciszona jestem.
Zrozumiałam jak mówi moj mąż ,że ŻYCIE JEST za krótkie ,aby sie kłócić!!!
No i przymykam oczy bo to w końcu facet!!
A bez kłótni nie ma małżeństwa!:-D:tak::tak::tak:;-)

Dziękuje za rady dziewczyny.
Ja narazie będę walczyć o laktację, by móc choć w nocy dać cycucha.
No i na początku z mlekiem dawać modyfikowanym, by sie jakoś przestawiła.
Ale i tak mam doła, głowa mnie boli...

W dodatku mój M powiedział, żebym się nie przejmowała tą laktacją a ja mu na to, że to tak jakbyś nie miał erekcji a ja bym Ci powiedziała nie przejmuj się:tak:ale nie wiem ile z tego zrozumiał:no:

Wilsonka- to ześ mu powiedziala:-D
mnie najbardziej denerwowalo to,ja musialam odstawiac od cycucha,ze teraz to kazdy moze sobie wziasc malego i nakarmic, ze juz mu nie jestem taka potrzebna, a jeszcze moj powiedział

"przynajmniej lepiej spi" ehh tak to jest facet niezrozumie tego,
a jeszcze pytanko bo niewiem czy pisalas:czy mala miala robioną morfologie? i czy miala anemie?
ja pamietam,ze kacper jak mial robioną morfologie to mial wszystko zawyżone bo ja bralam tabletki dla kobiet karmiacych prenatal clasic,
jesli nie miala anemi, a chodz troszke przybierala na wadze(nie tracila wagi) to moze taka jej natura, moze ona bedzie taka drobna i wolniej bedzie przybierala na wadze, kiedys w ddtvn pediatra powiedziala :ze to mit ze dziecko pulchne to jest zdrowe, nie, chude to znaczy zdrowe. chcesz moge poszukac link:-D

Była mowa o Fasolkach, a moja Zosia woli Misia i Margolcie:-) Słuchamy tej płytki cały dzien niemal:tak:
A tu macie jedna z piosenek:

[video=youtube;9ql7-kIgwpE]http://www.youtube.com/watch?v=9ql7-kIgwpE&NR=1[/video]

reklama
Hej dziewczyny.

my juz po szczepieniu a nastepne po roczku wiec mamy troszke wolne.Adulka tylko chwilke popłakała dostałysmy smoczek uspokajajacy i nurofen w syropie dla dziecka... doktorka namawiała nas na szczepienie na pneumokoki....ale raczej sie nie zdecyduje.wspominała ze jezeli dziecko choruje na uszy i na stme to tym bardziej nalezy zaszczepic ale ile w tym prawdy ??? nie wiem a wy jak zaszczepiłyscie???

Maluszek nasz wazy 8500 i mierzy 72cm wielkoludek:-):-):-)

uciekam bo maz na raczkach uspał i teraz trzeba do łóżka przełożyć odezwe sie jutro

dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry