• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Hej dziewczyny.

my juz po szczepieniu a nastepne po roczku wiec mamy troszke wolne.Adulka tylko chwilke popłakała dostałysmy smoczek uspokajajacy i nurofen w syropie dla dziecka... doktorka namawiała nas na szczepienie na pneumokoki....ale raczej sie nie zdecyduje.wspominała ze jezeli dziecko choruje na uszy i na stme to tym bardziej nalezy zaszczepic ale ile w tym prawdy ??? nie wiem a wy jak zaszczepiłyscie???

Maluszek nasz wazy 8500 i mierzy 72cm wielkoludek:-):-):-)

uciekam bo maz na raczkach uspał i teraz trzeba do łóżka przełożyć odezwe sie jutro

dobranoc
Daisy , ja mam 4 latka chorego na astmę, jedni lekarze nas namawiali , a inni przeciwnie! Rozmawiałam tez ze znajomym lekarzem u którego się żaden z nas nie leczy czyli jest dla nas zupełnie neutralny i on nam powiedział że on by nie szczepił w ogóle na nic, bo to tylko ingerencja w ludzki organizm! Naszą decyzją było nie szczepienie Stasia !
Myślę ,że powinnaś postąpić zgodnie ze swoimi przekonaniami, bo każdy ma swoja opinie na ten temat!

reklama
Wilsonka- to ześ mu powiedziala:-D
mnie najbardziej denerwowalo to,ja musialam odstawiac od cycucha,ze teraz to kazdy moze sobie wziasc malego i nakarmic, ze juz mu nie jestem taka potrzebna, a jeszcze moj powiedział

"przynajmniej lepiej spi" ehh tak to jest facet niezrozumie tego,
a jeszcze pytanko bo niewiem czy pisalas:czy mala miala robioną morfologie? i czy miala anemie?
ja pamietam,ze kacper jak mial robioną morfologie to mial wszystko zawyżone bo ja bralam tabletki dla kobiet karmiacych prenatal clasic,
jesli nie miala anemi, a chodz troszke przybierala na wadze(nie tracila wagi) to moze taka jej natura, moze ona bedzie taka drobna i wolniej bedzie przybierala na wadze, kiedys w ddtvn pediatra powiedziala :ze to mit ze dziecko pulchne to jest zdrowe, nie, chude to znaczy zdrowe. chcesz moge poszukac link:-D

Nie miała robionych jeszcze badań ale mam skierowanie. A co do wagi to cały czas przybiera ale za mało, bo jakieś 100 gram na 2 tyg to za mało. Chudnąć nie chudnie. jest silna, dźwiga się i dobrze wygląda. Myslę aby iść prywatnie do jakiegoś innego pediatry.

Willsonka-właśnie ważyłam małą-przez ostatni tydzien nic nie przybrała. Ja sie tym nie martwie, bo biorąc pod uwage wagę urodzeniowa i tak ładnie przybrała, Twoja Małgosia tez. Dlatego uważam, że nie ma z czego robic problemu. Obserwuj ją i tyle i postępuj tak, jak sama uwazasz, że będzie najlepiej:tak:

maly juz spi wykąpany,mam nadzieje ze da pospac, :tak:w ogole jestem w szoku, bo chyba 2-3 dni temu wyszlu kacprowi zeby taki male kujki a juz dzis sa cale na wierzchu, rosną jak... i normalnie dzieki temu ze juz go tak nie boli mam inne dziecko, bardziej pogodny, wiecej się bawi itd,

reklama
Uspałam Maksa , włączam bb i ta mała landryna się obudziła! Zawsze to robi jak chce na chwilkę na forum posiedzieć! Teraz siedzi mi na kolanach kciuk w buzi i patrzy podejrzliwie co pisze, cwaniak jeden!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry