reklama

Lipiec 2009

Willsonka może spróbuj położyć małą nie o 18:30 tylko o 19:30? wtedy pobudka będzie koło 6... bo tak naprawdę od 18:30 do 5:30 do jest 11 godzin snu, więc w sumie ok (pomijając tą przerwę koło 1)... a jak drzemki w dzień wyglądają? może trzeba coś pokombinować....

---------------

Tomi dziś z tatusiem idzie pierwszy raz do teatru :) a później idziemy na urodziny mojego szwagra, więc po poludniu mnie nei będzie. Teraz troszke posprzątałam, Wojtek na korepetycje pojechał i zakupić bilety, żeby potem w kolejce nie stać. Idą na przedstawienie "Wszystko lata co ma skrzydła" ;) Sama jestem ciekawa co to wogóle za przedstawienie...

ewa-ona śpi potem około 8 póltorej godziny i potem o 13.00. No i nie daje juz rady z tą małą...

reklama
JA bym przetrzymała... i kładła o 19:30... może po kilku dniach się przestawi o tą godzinkę... optymalnie by było jakby Ci spała:
nocne spanie: 19:30 - 6:30 ( a może nawet 20-7)
I drzemka: 9:00 - 10:30
II drzemka: 14:00 - 15:30

Mój Adam też ma 2 drzemki po około 1,5 godzinki... i śpi tak jak powyżej i wydaje mi się, że jest optymalnie :) tylko my w nocy zazwyczaj nie mamy pobudek.

Czesc :-)

Moja bardzo malo spi ok.8h na dobe i nic wiecej :-( To juz z drzemka w ciagu dnia , o ile wogole jest.. zasypia ok23 i potrafi juz o 5,6rano byc pelna energii. U nas to przez hormony, ktore bierze, ale mogla by pospac troche wiecej,zebym ja miala chwile dla siebie :-) Oczywiscie w nocy cyc jest grany. Jak uda mi sie ja polozyc ok20tej to od 22tej jest zabawa.

Ostatnia edycja:
u nas Jula śpi tak:

9-10 i deserek
11-13 spacer i czasem spi z godzinkę na nimi obiadek
15:30-16:30 i podwieczorek
20:00-7 choć się zdarza że pospi do 6

a kiedyś mi spała od 20-21 i zabawa do 24:baffled: ale to była wina tego ze spała mi np po obiedzie do 18. To o 20 też sobie drzemke strzelała. Teraz ją przetrzymuję ok 3,5 czasem 4 h i pada jak kawka.

A u nas nocką gorączkabyła ptawie 39, Filip zasnął po czopku, ale cały czas zacikał wargi, jakby go dziąsła bolały:baffled: o 4 przeniosłam go do nas bo znou wzrosłą temperatura i robiłąm mu okłądy recznikiem, troche zeszłą, ale o 7 rano znowu wzrosła, dałam mu syropek, i usnął, potem obudził się o 11 i juz goraczki nie ma. Nie wiem od czego on ma te gorączkę, dzis jak bedzie miał wieczorem , to bedzie 3 dni, wiec jak jutro nadal bedzie, to chyba przejde sie do lekarza, dziąsła nie wiem czy sa rozpulchnione, bo nie wiem jak to wyglada, ma cały czas białe plamki, jakby zabki , ale czy to to? On tak ma juz od 3 m-cy.
W ogóle jego płacz jak cos mu dolega jest straszny, taki jednostajny....

A no a potem jak sie bawił zrobił taką kupę, ze miał az pod pachy:szok::szok::szok: śmierdziało tak ze musiałam pokój wywietrzyc, zastanawiam sie czy moze to byc od zmiany mleczka, bo powoli go przestawiam na modyfikowane

ehhh, ide pozmywac
i zyczę wszystkim wiosny:-):-):-)

A my dzis mamy 8 miesięcy skonczonych:-D:-D:-D
I Maksiu też, prawda, tylko ze 9. BUZIAKI OD CIOTECZKI I FIFIEGO:tak::tak::tak:

hello :-)
Ja na chwileczkę, bo muszę te moje aukcje kończyć...

Mój Mati zrobił się taki łobuz, że szok:szok: Taki cwaniak. Wymusza niesamowicie, nie można go na chwilę zostawić...

Dmuchawcu- pochwal się ochraniaczem!:tak:

Justyś- chętnie bym wzięła te Twoje klocki do sprzedaży, ale nie wiem jak to wygląda formalnie, muszę M. zapytać, bo to jakieś faktury muszą być:baffled:

A jeśli chodzi o działalność, to mój M. ma i to na niego będzie. Jak się będzie fajnie kręciło, to wtedy pomyślę o swojej działalności i może bym dotację dostałą... Zobaczymy. Na razie to tak na próbę, bo nie wiem jak to będzie wszystko wyglądało:confused:

Maylah- u nas tak wyglądała trzydniówka. Mati też miał gorączkę 38- 38,5 maksymalnie. Przez 3 dni miał gorączkę, czwarty dzień nic, a na piąty dopiero go wysypało. Ale miał taką wysypkę, że nawet na stopach było widać plamki:szok: Także poczekaj, moze to to samo u Was. Albo rzeczywiście ząbki... Mati ma już 6 zębów, a ja dalej nie wiem jak wyglądają rozpulchnione dziąsła:szok: Także nie pomogę.
Ale skoro taka kupa była, to może ząbki... Bo dzieci często dostają biegunkę przy ząbkowaniu.

AAAAA, i wszystkie najlepszego dla Fifi :-)

Willsonka- co do nocek, to u nas tak wygląda jak Mati za dużo pośpi w dzień. Zauważyłam, ze jak w dzień śpi więcej niż 2,5 godziny (w sumie), to potem budzi się w nocy albo wstaje już rześki o godz. 4-5. Teraz staram się, żeby ostatnią drzemkę miał maksymalnie o 15, a potem zasypia ok. 20 po kąpieli. Może pokombinuj właśnie tak jak Ewa pisze...

Stopi- u nas też jest bunt bez cycka:-( Chociaż zauważyłam, że jak Mati widzi nasze śniadanie, a ja go chcę nakarmić piersią, to woli chlebek od mleczka. Także kto wie, czy nie pójdzie w odstawkę cycek na rzecz normalnego jedzonka...

Dziękuje dziewczyny za rady. teraz położyłam ja spać o 19,30 i zobaczymy. Ale moja Małgorzatka ma coś takiego że budzi się z płaczem tak do 24 a potem w nocy budzi się na cyca dwa razy, a że moje mleko liche no to takie efekty. (pierś zostawiłam na noc bo w dzień mnie strasznie gryzła a w nocy ssie delikatnie)

Mam chyba zepsuta wagę bo miesiąc temu mała ważyła 6100 a dziś ją ważę a tu 6800. To niemożliwe. Przejdę się do lekarki zważyć we wtorek.

A kolejne pytanie...jak sobie dorabiacie? Bo kurcze kasa by się przydała i coś na boku fajnie byłoby dorobić...:-)

Witam sie po 4 dniach nieobecnosci :tak::tak:
W koncu troszke czasu na posiedzenie z wami :tak::tak:
Dzisiaj pojechala juz moja siostra z rodzinka do siebie do wroclawia :-(:-(
ale mam juz posprzatane i dzidzia spi to sobie u was troszke posiedze i postaram sie nadrobic zaleglosci :-):-)

lece poczytac bo daniel wlasnie gra sobie w jakies tam gry :-p:-p

reklama
Witam wieczorowo! Ostatnio nie mam dojścia do kompa , bo M cały czas siedzi!
Maylah ty oczywiście zawsze pamiętasz! :-)

Maks ma dzisiaj 9 miesięcy!!!
Filipkowi tez składamy życzonka z okazji 8 miesięcy:-)
No i znowu muszę zmyka, bo M coś tu tworzy! pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry