reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Hej kochane Mamuśki!:-)

Powracam na żywot lipcowy po przerwie prawie 2 tyg. (z mini wyjątkami dietetycznymi:):))
Przyznaje się szczerze, że przeczytałam tylko 5 ostatnich stron.... tak więc na bieżąco nie jestem, przepraszam! :sorry2::sorry2::sorry2:

I mam BIG prośbę do WAS:tak:;-)
Mogę prosić o oddanie głosików na Dominikową puszkę kaszek:
BoboVita

buziaki

reklama
witam się w deszczowy poranek,
nocka ok, mała już po butli mleka, ja już po kawce, więc teraz pora na zabawę, idę jeszcze tylko prane puścić i będziemy się bawiły
wam miłego dnia życzę, i mam nadzieję, że u mnie się rozpogodzi i że będziemy mogły wyjść na spacerek,

Tylko pięć?:sorry2:
Iwonko popraw się:tak:

Oj jaka różnica miedzy wczoraj a dziś:-) Zdumiewajaca. Wracam chyba do siebie:-D Jestem dzis wesolutka, ze hej!

Szkoda tylko , ze pogoda brzydka, słonka brak, moze nawet popada?:sorry2:
Aja MUSZE pójsc do banku z małą.

Dzięki za wszelkie rady co do Zosi.
Beatko tez sie zastanawiałam nad AZS.
A powiedzcie mi, bo głupieje, lepiej pójsc do alergologa czy do dermatologa?
Pupa po wczorajszej pielegnacji i wietrzeniu wyglada całkiem dobrze, buzia w sumie trez, ale smarowałam ja non stop kremem.

Cos moja maruda chyba potrzebuje uwagi. Zmykam sie bawic. Pa!

hej matki wariatki
U nas poranek bardzo słoneczny, jeden spacerek juz zaliczony. Teraz mały śpi na balkonie. Zaczęło się chmurzyć wiec nie wiem czy zaliczymy drugi spacer, a by wypadało odwiedzić tą nieszczesną skarbówke :baffled:
W ogole to Kacper znowu złapał jakiegoś wirusa. Na prawej nóżce ma brzydkie krostki, byłam z nim wczoraj u lekarza i to ma wirusowe. Daje mu calcium dla dzieci o smaku bananowym i mam smarowac to przez tydzien pudrem płynnym Aflofarm. Jejku ze on musi tak łatwo łapać te cholerstwa. Aha mam mu na wzmocnienie dawac tran dla niemowląt. Podaje go któraś z mamusiek swojemu maluchowi? Lekarka poleciła mi norweski Moller`s, ale jaki wybiore to ode mnie zalezy :dry: Tak jakbym się na tym znała..
kamlotka trzymaj sie kochana. Rób tak jak dyktuje serce. Głowa do góry, musisz być silna!
dmuchawcu a może odwiedz obu specjalistów? Co dwie głowy to nie jedna ;-)

My juz po spacerku i po zakupach.
Zdążyłysmy uciec przed deszczem. Teraz mała spi na balkonie.

Patra, tran podawała Adddaaa. Prewentic. Słyszałam, ze jest bardzo fajny.

hellooooo, ale u nas pogoda:baffled: wieje i leje. Nici ze spacerku. Noc hmm..... do 2 spoko od 2:20 -5 masakra. Jula płakała i się wierciła , chyba dziąsła ją bolały. Przed 5 dałam mleko bo już głodna była , jakby spała to by tak głodu nie czuła i zjadłaby spokojnie o 6 i spała do 8 a tak lipa. Spała do 7 a ja łącznie 4,5 h więc padał na buzie.

Do tego dziś miałam usg i się okazało że mam spore kamienie w przewodzie jakimś tam i mam mieć laparoskopie lub nawet operacje pod narkozą :szok::szok::szok: do tego 3 dni w szzpitalu:szok:

No i powiediał że mam coś na jajniku o średnicy 20mm a ja że to pewnie pęcherzyk graffa bo mam mieć jajeczkowanie. A gościu nie był co do tego pewny i kazał mi przyjść za 3 tyg na kontrol jajników. Dobrze że tak spanikował bo lepiej mnie przebadał. A ja jestem przekonana że to pecherzyki były a nie torbiele w końcu przez 3 lata się naoglądałam moich pęcherzyków:-D

miłego dnia kobitki

Iwonko , głosik oddany. Sama miałam brać udział w tym konkursie ale mi się nie chciało medytować jaką puszkę zrobić:-D

no u nas niestety dalej pogoda brzydka pada i wieje, więc na spacerek z małą nie poszłam, moze później babci uda się wyjść chociaż wątpię
ja już pomału uciekam do pracy więc papa

Właśnie zdiagnozowałam u swojego dziecka rumień zakaźny (najprawdopodobniej) - u Tomka. Tyle, że pasuje bardziej do innego opisu, który znalazłąm w internecie niż ten, który wstawiła Beata.
BArdziej mi pasuje taki opis:
Rumień zakaźny
Chorują najczęściej dzieci w wieku od 2-12 lat, wczesną wiosną. Na twarzy pojawiają się wypieki, a następnego dnia wysypka na ramionach i nogach. Trzy dni później wysypka jest również na palcach u rąk i nóg, tułowiu i pośladkach. Przyczyną rumienia jest prawdopodobnie parwowirus ludzki. Choroba trwa od 3-10 dni, czasem wysypka może się pojawiać do 3 tygodni. Nie da się zapobiec rumieniowi, nie daje powikłań.

Na razie mamy piękną wysypkę na nogach i jednym barku (najpierw zobaczyłam na nogach, bo miał krótkie galotki, a jak zaczęłam czytać opisy to zajrzałam pod rękawki i ujrzałam wysypkę na ramieniu)... W innych opisach przeczytałam o tym, że wysypka nazywana jest koronkową. Ogólnie plamy są duże, wypukłe, bieleją przy dotyku i faktycznie wykończone koronką ;-)

Jutro się chyba wybierzemy z tym do lekarza tak proforma... poza tym dziecku nic nie jest. Ciekawe czy Adamo się zarazi :baffled::dry:

-----------------
Kurcze Tomi miał straszną wysypkę po spaniu... a teraz jak się "schłodził" to jej już prawie nie ma :/ dziwne... ale też gdzieś wyczytalam, że wysypka przy rumieniu zakaźnym zwiększa się właśnie przy ciepłej kąpieli i na rozgrzanym ciałku... ale czy przy 'schłodzonym' może całkiem zniknąć? hmmm... ciekawe czy się jeszcze coś pojawi...

reklama
Mam już 9 miesiączków oraz jednego kasownika do biletów :-):-):-)

Załączniki

• IMG_5372.jpg
    IMG_5372.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 34
  • IMG_5395.jpg
    IMG_5395.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 43
Do góry