reklama

Lipiec 2009

reklama
agorana a czemu Ci nie zrobił fryzjer dekoloryzacji o dwa tony i dopiero potem farbę? wystarczy położyć dekoloryzator na 10 minut przy tonalnej zmianie koloru, nie zdąży Ci spalić włosów (zresztą jeśli używa dobrych środków to nie spali) Wiem co mówię bo średnio 4 razy w roku z blondynki zmieniam na brązy i spowrotem na blond, że tak powiem lubię zmiany im bardziej drastyczne tym lepsze. :-)

agorana a czemu Ci nie zrobił fryzjer dekoloryzacji o dwa tony i dopiero potem farbę? wystarczy położyć dekoloryzator na 10 minut przy tonalnej zmianie koloru, nie zdąży Ci spalić włosów (zresztą jeśli używa dobrych środków to nie spali) Wiem co mówię bo średnio 4 razy w roku z blondynki zmieniam na brązy i spowrotem na blond, że tak powiem lubię zmiany im bardziej drastyczne tym lepsze. :-)
... no właśnie tez myślałam, że to nie problem, ale fryzjerka marudziła, że włosy sie za bardzo zniszczą i że nie będzie mogła pofarbować od razu - czyli musiałabym odczekać parę tygodni z żadnym kolorem (a mam już trochę siwych włosów, więc odpada) :)

święte słowa! przeżyć ze spokojem z jednej pensji w naszym kraju graniczy z cudem! Jeśli matka decyduje się na wychowawczy to ma pewność że:
1. nie będzie miała dokąd wracać, po takim czasie pracodawca zatrudni i wyszkoli nowa osobę
2. Traci swoje zarobki
3. okres wychowawczego nie liczy się jako składkowy do emerytury (czyli ma przerwę w życiorysie)

Gdzieś czytałam, że wychowawczy ma się liczyć do okresu składkowego, tzn. nie wiem za ile lat to nastąpi :baffled:, ale chcą to zmienić.

Podobnie jak u mnie z tym ze prześwituje jeszcze jakaś zgniła zieleń. No normalnie okropność. Dobrze, że zima nastała bo jak wychodzę z domu to tylko i wyłącznie w czapeczce.:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry