reklama

Lipiec 2009

ANIU Gratulacje 3 semestru!! Teraz jeszcze kilka tyg i bedziesz nam prezentowac maluszka...juz mnie ciekawi kto tam mieszka :)

My juz po sniadanku,sprzatania nie mam tyle bo wczoraj wszystko zrobilam i dobrze-zarazilam sie od dana ... kurcze-gardlo boli i glowa a w domu tabletek nie ma :( do lekarza bede musiala sie wybrac ale ja ich nienawidze :(ide jak juz naprawde konieczne.

ide po kawusie ;)

reklama
Agnieszko- mnie tez ciekawi kto tam siedzi:tak::-D
Z pewnoscia jest to ktos bardzo ruchliwy i ...nie dający sobie w kaszę dmuchać:tak: Jak sie Zosia za mocno rozpycha, gdy się do mnie przytula, maluch potrafi doć jej takiego szturchańca, że mówi zdziwiona: mama, bam!:-D
Msz juz ta kawę? Bo ja mam zbożówkę. No to zdrówko!:-D

mam kawke-tzn mleko z lyzeczka kawy rozpuszczalnej :) - przepis BEATKI ;)

a jak Zosia reaguje na brzuszek i ze tam sie cos rusza?? chyba jeszcze nie rozumie...czy moze juz cos tak?? jestem ciekawa jak to jest:)

Z Zosia było tak:-D:
mam taka pluszową żyrafę dużą, która w brzuchu ma rozcięcie na rzep i mam tez malutka żyrafę:-D. Raz mąż przyniósł obie te żyrafy- małą włożył do brzucha dużej i posadził obok mnie na kanapie:-D. I tak mówi do Zosi: "zobacz- mama ma w brzuszku dzidziusia i żyrafka ma w brzuchu dzidziusia. Poklep żyrafke po brzuszku (poklepała). A teraz poklep mamusię (tez poklepała). A teraz powiemy dzidziusiowi zyrafki, żeby wyszedł z brzuszka (dzidzius wyszedł:-D- Zosi radość nie do opisania). U mamy w brzuszku tez jest taki mały dzidziuś i on tez wyjdzie:-D Trzeba jeszcze tylko troszkę zaczekać"

Zosia codziennie głaszcze brzuch i go całuje przytula sie, mówi, ze tam jest dzidzi. Jak bylismy na badaniu bioderek ostatnio to były na poczekalni takie noworodki. Była zafascynowana, mówiła- mama, dzidzi i pokazywała na mój brzuch. Więc cos tam niby rozumie, ale na pewno "po swojemu":tak:

Pewnie, ze sobie zrób!:tak:

Własnie Zosia wstała i musiałysmy sie ja zawsze poprzytulac na łózku. Koszulkę nocną mi podwinęła do góry, do brzucha przywarła polikiem, a potem pokazała, ze kocha (Zosia pokazuje, ze kocha przyciskając obie piąstki do szyi:tak::-D)

Ostatnia edycja:
Hej laseczki.

Tomi dziś pojechał do przedszkola. Jak on będzie tak chorował, to nigdy się nie zaaklimatyzuje :-( Tak mi go żal... ale widać, że dużo mu daje to przedszkole. Tyle rzeczy się juz tam nauczył, ale dalej płacze jak go zawozimy :/ ehhh...

Adamo jeszcze ma troszkę katarku, ale gorączki już nie ma, więc dalej idziemy ku lepszemu :-)

Myślę co na obiad zrobić, a najgorsze, że nic w domu nie ma, więc trzeba zrobić coś z niczego :/ jak zwykle zresztą. Jakiś nie ciekawy humor mnie dopadł... Zero energii.

A co do zakupów z teściową, to wybrałyśmy wisior, jeszcze łańcuszek mam w pamięci, bo akurat nie było tej długości co chciałyśmy.
srebra-zawieszka-ab-s-000-000-awob009.jpg

Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry