reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Mój wczoraj zachorował. Temperatura i w ogóle. Przyjechał brat z żoną i córeczką Zuzia i wieczorem poszliśmy do mojej siostry, zamówiliśmy pizze i siedzieliśmy cała gromadą, bo najmłodsza siostra obchodziła w domu 18-tkę a my już za starzy do tego towarzystwa. Potem poszliśmy spać. Zasnęłam jak małe dziecko i o dziwo nie miałam w nocy pobudek. Życzę udanej niedzielki. Ja jutro spadam na zakupy może coś dzidziusiowi kupię.

reklama
dziewczyny miewacie krwotoki z nosa? no krwotok to może za duże słowo, ale dziś poczułam w nosie taką wilgoć, myślałam że to taki mokry katar spływa ale jak zaczęłam wycierać nos w chusteczkę okazało się że to krew. Przy Tymku tez miewałam takie czerwone katary ale wtedy miałam ewidentnie brak żelaza i zmęczony organizm po antybiotykach, a teraz? wyniki morfo mam książkowe
No nic to, trochę krwi mi ubędzie - przeżyjemy :-) grunt że mapiszonowi się chyba mega głupio zrobiło bo bez słowa poleciał robić obiadek i o pomoc nie woła !!! zaczął się dopytywać czy pamiętam o witaminach :-) a jednak koffa ;-)

Czesc babeczki;-) Siedze tu juz ponad dobra godzinke gdyz nadrabialam 2 dniowe zaleglosci,niestety nie jestem w stanie spamietac wszystkiego o czym pisalyscie,wiec wszystkie serdecznie pozdrawiam:-) Przede wszystkim duza dziekowa za pomoc w temacie "wiedziec czy nie" Anika Ty to dajesz czadu!! Tyle sie usmialam ze az moj P z pokoju zerkal czy aby wszystko ze mna ok! tak trzymaj Anika! w koncu smiech to zdrowie!!! No Babeczki ja na chwilunie spadam, wymyslilwm sobie wylegiwanko w wannie:happy2: a z reszta jakies golonko musze sobie w koncu strzelic bo za chwile to nawet kosiarka nie pomoze:-D Do zobaczyska po odnowie biologicznej:-D

My juz po kawusi i po obiadku teraz tatuś z córeczka leżakują to ja postanowiłam zajrzeć do was
Później idziemy z córą na sanki i w odwiedziny do mojego ojca żeby mu nie było smutno samemu siedzieć

Drzemka była ale krótka jednak lepsze to niż nic.Zaraz idziemy z M na spacer do sklepu, bo masło w domu się skończyło, a to około 3km w jedną stronę- uroki wsi he he he.Potem obiadek i chyba jakąś szarlotkę upiekę :-p

Anika - ja wlasnie wczoraj w nocy zaobserwowalam to samo tzn. katar, ktory okazal sie krwia (bleee). Pierwszy raz mi sie to przydarzylo i troche sie przestraszylam. Chyba to musi byc normalne w ciazy....

dziewczyny też miałam krwotoki z nosa-bardzo nie groźne. Wg różnych źródeł jest to typowy objaw dla kobiet w ciąży i tego okresu, w którym jesteśmy. Zwiesza się ilość krwi a naczynka mamy bardzo delikatneitd. Mogą być również krwawienia z dziąseł.

Witam się w ta piękna słoneczną niedzielę:-)

Do nas przyjechała rodzinka z dzieciakami. Superrrr....:tak::tak::tak:
I tyle co wróciłam ze spacerku - saneczek - bałwanka.:-D
Pogoda cudowna to się chce po tym śniegu dreptać:tak:;-)

Mąż już niestety do pracy poszedł, przed chwilką zaczął a ja znowu do 22:30 czekać na Niego muszę. Samotnie obiadek wsunę....:-(

Mati, Anika mnie się dość często zdarza katarek z krwią mieć. Ale jeszcze przed ciążą tak czasami miewałam - z tym, że moja lekarka rodzinna stwierdziła że to w sumie nic poważnego. Taki mój urok mieć słabe naczynka krwionośne w nosku, ot to.:baffled: I przy jakimkolwiek dłuższym i częstszym katarze od razu reaguję.... beeeeee

Mnie natomiast zaniepokoiło to, że mam strasznie wrażliwe dziąsła i przy dzisiejszym porannym myciu ząbków miałam sama krew w ustach!!!
Kiedyś gdzieś przeczytałam, że w ciąży może tak się zdarzać - tylko nie przypuszczałam że to AŻ tak!!!:szok::szok:

Witam niedzielnie mamusie :-)

Co do 'wilgotnego nosa' to kilka razy w ciagu ostatnich dwoch tygodni zdarzylo mi sie to samo... Przed ciaza nigdy nie mialam zadnych krawien z nosa, ale wyczytalam to samo co wy wiec sie specjalnie nie przejmuje :tak:

U mnie super spokojny weekend mija... I odkrylam ze moj M sie zmienil :tak: Wczoraj obiad zrobil dzisiaj sniadanie do lozka i kuchnie wysprzatal, w czasie kiedy jeszcze spalam... Mozecie mi pozazdroscic :-D Zobaczymy oby mu tak zostalo :tak:;-)

Takze zycze wszystkim rownie udanego weekendu odpoczywajcie i 3majcie sie cieplo bo niestety jeszcze tylko temperaturki za oknem brakuje do pelnego szczescia :-)

reklama
Annie dawno Cię tu nie był czy mi się wydaje że jakoś zaniedbujesz Nas tu troszkę??:confused::confused::-)

Gratulacje za męża:tak: Byle tak dalej....:tak:

Do góry