reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Sidorku ja równiez póki co kapię sie normalnie w wannie, nie mam kabiny i zalałabym całą łazienkę.. poprostu staram sie nie lac za gorącej wody i za dlugo nie siedziec (choć noormalnie potrafiłam naprawde długo sie wylegiwac i tylko dolewać ciepłej)....

Jesli chodzi o remont to my mieliśmy w wakacje, fajnie jest "po" ale w trakcie... masakra....:angry: zawsze coś wypali nie na rękę....

dobra małżon mnie gania więc uciekam na moment

reklama
wróciłam od lekarza, ciśnienie ok ale niestety waga poszła w górę o 2 kg!!! w ciągu 1,5 tygodnia, mam nadzieję że to tylko chwilowe a nie prawdziwy tłuszczyk:sorry2:, następna wizyta za miesiąc chyba z usg połówkowym, choć mówiłam lekarzowi że myślę że do 1,5 tygodnia wrócę do niego z grzybkiem;-)
a i jeszcze pytałam go o ten ból głowy, mówił że nawet codziennie mogę wziąć apap a jak nie będzie się nic poprawiać to trzeba będzie się wybrać do neurologa:baffled: ale ostatnio jest chyba ciut lepiej wiec może to minie... zwłaszcza że podobno w ciąży hormony mogą powodować bóle głowy

Anika
wiem że szkoda że nie było widać ale najważniejsze że maleństwo jest zdrowe:-)
Lorien
dużo zdrówka dla Emilki
Sidorek
o kąpielach słyszałam że długie i w zbyt ciepłej wodzie mogą powodować skurcze macicy i nie są wskazane

u nas niestety też słonka nie ma i jest strasznie szaro, nie znoszę takiej pogody:baffled:

Sidorku dużo zdrówka i nonio do góry ;-) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :-)
Co do kąpieli to ja też zmarźluch i tylko wanienka i tylko bardzo ciepła wanienka ;-) prysznic był by karą za wszystkie grzechy :-p pozatym często muszę troszkę poleniuchować w parafinie (skóra atopowa + łuszczyca) więć życie z prysznicem odpada ;-) mój TŻ troszkę zrozpaczony, bo w mieszkanku które teraz wykańczamy są liczniki i wizja rachunków spędza mu sen z oczu :szok: no ale cóż chciał to ma ;-)
Wkońcu udało mi się nadrobić zaległości w czytanku :tak: oj dzieje się u nas dzieje ;-)
Ja teraz poranną kawusię poprawiam lodami waniliowymi z orzeszkami włoskimi i syropem klonowym :-) mówię Wam pychota :-p:-)
Miłego dzioneczka :-)

Co do kąpieli to ja sobie nie wyobrażam zeby nie posiedzieć chociaż z półgodzinki w wannie i cieplutkiej wodzie :-):-):-):-)

Witam wszystkie Mamuśki. Znalazłam chwilkę, więc dokładam swoje trzy grosze:).

Robaczek_25
Z moich informacji wynika, że w ciąży bóle głowy to niestety normalna dolegliwość. Oczywiście nie każdą z pań to dotyka, jak widzę Ciebie dopadło:-(. Ja również mam kłopot z bólem głowy. Czasem jest tak dotkliwy, że odczuwam mdłości i jest mi po prostu bardzo nie dobrze. Wtedy, jeśli mam taką możliwość kładę się do łóżka, a moi panowie robią mi zimne okłady i kiedy już nie daje rady biorę Apap. Chociaż nie wiem czy nie lepiej byłoby żeby ten Apap wziąć w momencie, kiedy ból się zaczyna. Ale rozterki dotyczące wyboru postępowania jak już zdążyłam się zorientować to kolejna normalna dolegliwość przyszłych mam:-)Więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam aż w końcu nadejdzie upragniony lipiec.

Dziekuję za życzonka zdrówka, jesteście kochane.

Ale u mnie jakoś nie może być lightowo.
Miałam niezłą jazdę w pracy i znów łeb mi pęka i jestem wykończona.
Wszystko przez jeden maleńki szczególik, a odkręcania pół dnia. Jessssu z tą biurokracją!!!
No i nie zdąrzyłam poczytać.

A co do łazienki, to my mamy i wannę i prysznic. Najlepsze dla niezdecydowanych :-)

Dziewczyny mam ciekawe szkolenie dla naszych połowic. Ja swojego wysyłam nie ma mowy :

DWUDNIOWE WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN

Liczba miejsc ograniczona.
Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY

1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.

3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI
ALBO ZLEWU?
Debata panelowa z udziałem ekspertów.

5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA
Linia pomocy i grupy wsparcia.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a
przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.

7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA
Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI

1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne

2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA
Prezentacja PowerPoint.

3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.
Wspomnienia tych którzy przeżyli.

4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI
Gra na symulatorze.

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ
PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne z odgrywaniem ról

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY
Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja

iza: wiesz co? pomysł jest dobry....tylko wydaje mi się, że po odbyciu tego szkolenia Panowie zapomnieli by co na nim się nauczyli hehehe i całą nauka poszłaby w las. Oni są raczej nie reformowalni ;-)

Kapitalne :-D, rozbawiło mnie to i myślę, że są rzeczy które mój małż mógłby przećwiczyć... chociaż ostatnio kocha mnie mocno i stara się bardzo. Ale żeby nie bylo tak pięknie to koniecznie zaprosiłaby go na
3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a
przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.

DZIEŃ DRUGI

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ
PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne z odgrywaniem ról

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

A to jest po prostu the best i obawiam się, że trzeba tam skierowac znaczną grupę ludzi nie tylko połówek, ale również pewne części inne rodzin, nie-bliskich.... :tak:
7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

reklama
witam dziewczynki w ten padajacy ogromnie sniegiem wtorek:tak:
pozdrawiam wszystkiem nowe mamusie lipcowe:-)
mam pytanko: mam 2.5 rocznego synka Patryka, ktory niestety zasypia tylko ze mna, spi juz w normalnym lozku, czy wiecie moze jak go przyswajac do tego aby zasypial sam prubowalam pare razy ale serce mi sie kraja jak tak placze , wiem ze powinnam byc stanowcza ale troszke mi to nie wychodzi. W nocy czasami jak sie przebudzi i zobaczy ze mnie przy nim nie mam to placze i musze pujsc tylko na chwilke poglaskac go az zasnie i jest ok;-) . Ale obawiam sie jak to bedzie jak druga dzidzia przyjdzie , dlatego mam jeszcze 5 miesiecy zeby nad tym popracowac.:blink:

Do góry