reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

reklama
ja mam w domu prenatal classic... ale go nie biorę - przestraszyło mnie jedno 150% dziennego zapotrzebowania na wit A. link
jak już mi lekarka powie że coś mam brać to będę szukać czegoś z mniejszą zawartością - a te witaminki zostawię na po ciąży
O kurcze to faktycznie fioletowa słuszna decyzja bo z tą wit. A to ja tez wolę nie przesadzać. Czemu oni ją dodają? No i skoro to komplex witamin dla ciężarnych to czemunie ma w nich kwasu foliowego? ja wiem ze w Irlandii jest bardzo duży odsetek dzieci chorych i może przez to tak skrupulatnie dbają co się bierze? lepiej bowiem nie przesadzać

O kurcze to faktycznie fioletowa słuszna decyzja bo z tą wit. A to ja tez wolę nie przesadzać. Czemu oni ją dodają? No i skoro to komplex witamin dla ciężarnych to czemunie ma w nich kwasu foliowego? ja wiem ze w Irlandii jest bardzo duży odsetek dzieci chorych i może przez to tak skrupulatnie dbają co się bierze? lepiej bowiem nie przesadzać

w duzej ilosc tabletek dla kobiet nie ma kwasu foliowego, bo wiekszosc kobiet bierze kwas foliowy "oprócz" lekow dla kobiet w cizy ja np mialam dwake 5 mg dwa razy dziennie w spzitalu dostawalam raz dziennie dawke 15 . i maksymalnie 15 na dobre mozna brac w ciazy

olivca współczuję takiej pogody słoneczko ja bym oszalała w takich ciemnościach jak tylko u nas się poprawi TIR-ka słonka podeślę
hahaha a to dziękuje i czekam na dostawę z niecierpliwością
niestety dziś u nas cały dzień leje deszcz więc na transport słonka musisz zaczekać
Poczekam poczekam, ja z tych cierpliwych jestem
ja tez chce nad morze.... buuu....
Dosia to zapraszam do mnie, morze, ocean, jod Tylko słonko ze spobą zapakuj, a do 18tego marca jest promocja w ryanair'ze i bilety już za 150zł w dwie strony tylko ze jak Ci się siku zeche to trzeba specjalnie płacić hihi

Witam sie i ja cieplutko
Az sie dziwie Olivca,ze u Ciebie sloneczka brak,bo u mnie i wczoraj i dzisiaj ladnie wyglada zza chmurek,a tez jestem w Irlandii Ale jesli go nie masz,to przesylam go Tobie chociaz troche,ale troche tez zostawie u siebie i calej reszcie Kobietek oczywiscie takze!

Aniszka a skąd Ty piszesz z tej Irlandii to tam będziemy uderzac bo zmoim Kochaniem to my sie co pół roku przeprowadzamy i tak krążymy po wyspie więc chociaż pogodę sobie dopasujemy pod domek
w duzej ilosc tabletek dla kobiet nie ma kwasu foliowego, bo wiekszosc kobiet bierze kwas foliowy "oprócz" lekow dla kobiet w cizy ja np mialam dwake 5 mg dwa razy dziennie w spzitalu dostawalam raz dziennie dawke 15 . i maksymalnie 15 na dobre mozna brac w ciazy
A no tak Kasiurek czasem trzeba więcej Ale dobrze że za naszych czasów ciążowych jż o tym wiedzą

Ja już po.....;-)

ZUS załatwiony - choć oczywiście nie odbyło się bez spacerku przez pokoje.....:baffled:
Rachunki popłacone z wielkim żalem....:-:)-(
Buty oddane....:-)
Plus taki że kupiłam 2 cycniki!:-) Koszulkę nocną! :-) Spodenki i bluzeczkę dla malucha!:-D:-D

Nie mam już siły i w ogóle mam na dziś dość... Pogoda mnie dobija na maxa!!

witam :-)
jakis leniwy dzien mam dzisiaj. wstałam niby wczesniej, troche dom do porzadku doprowadziłam z grubsza... i scieło mnie tak, ze musiałam sie polozyc i tak sie obudzilam przed 14... ponad 2 godziny spalam... ale cudnie sie poczulam , dobrze mi ten sen zrobil

pogoda tez do d***, byłam przed chwilą na zakupach i nie mam zamiaru dzis juz nigdzie sie ruszac :no:

Ja nie biorę żadnych witamin bo wyniki mam rewelacyjne,chyba to zasługa jedzenia owoców,codziennie wciągam grapefruita,pomarańcze i minimum 2 jabłka :-),polecam !!!!
a ja od początki tez jem duzo owoców( 2 pomarańcze dziennie, jabłka staram sie codziennie,a kiwi, mango, winogrona, ananas -2 razy w tygodniu, melon- raz na dwa tygodnie), warzywa codziennie- sałatki lub na kanapki.
W ogóle nie jem białego pieczywa, tylko ciemne, pełnoziarnicte,
biore feminatal od stycznia i niestety...w styczniu hemoglobina 11 z ogonkiem, a dwa tygodnie temu okazalo sie ,ze jeszcze bardziej spadla i wynosi 10,3..
takze jedzenie samych owoców, warzyw nie zawsze jest receptą na dobre wyniki....:crazy: przynajmniej nie w moim przypadku...

Sam,AsiaJan duzo zdrowka Wam zycze Kochane!
Trzymajcie sie cieplutko:-)

też sie dołączam :-) i zyczę szybkiego powrotu do zdrówka

pozdrawaim i zycze milego popoludnia :-D

ja rowniez witam sie z wami po wspanialym weekendzie :tak::-)
w sobote bylismy na weselu znajomych bylo bardzo sympatycznie a jakie jedzonko oooooooooooo mniam;-):tak::happy:poodjadlam sobie dobzie;-)
u nas wspaniala pogoda sloneczko pieknie swieci jest cieplo 12-16 c
Fioletowa; gratulacje pierwszych ruchow
Kasiakom: nie taki rekord ale napewno jeden z wielu szybkich dlatego nie tak bardzo sie obawiam drugiego porodu modlac sie zeby byl taki sam, mowia ze drugi jest ponoc szybszy albo pDosia: zobaczysz macierzynstwo naprawde przychodzi instynktownie:tak:pomimo ze nie wyobrazasz sobie jak to wszystko bedzie , nawet nie bedziesz widziala jak sobie swietnie radzisz ze wszystkim:tak:;-):-)
Matylda: a co do takich mysli drastycznych ze ci dzidzia wypadnie z rak to tylko matczyna podswiadomosc w ciazy tak jest podwujnie jestes przewrazliwiona i prubujesz praktycznie wszysko przewidziec dlatego mysli tak intensywnie pracuja;-)ja zawsze widzialam siebie spadajaca ze schodow w ciazy bo mialam takie strome w pracy :-)
Stopi69: pieknie napisalas w swojej wypowiedzi poprostu tylko OPTYMIZM!!!:-):tak::tak::tak::tak:
Willsonek: gratylacji Malgosi
Beata: ROXANA naprawde slicznie;-):tak:

a ja byłam na spacerze co prawda słońca zero no ale tak jakoś mnie wzięło. Z nosa kranik się odkręcił i se leci:-):-):-) Chyba se obejrzę dreszczowca a mianowicie Mode na sukces, bo słyszę z pokoju znajome głosy:elvis::elvis::elvis:
Muszę iść Dawidowi obiad zrobić, bo jak nie to mnie zlinczuję:-):-):-)

Ja właśnie miałam nie planowany spacer do sklepu, musiałam ubrać młodego bo jesteśmy sami w domku no i drałujemy. Kupuje co mi tam potrzeba i między innymi wędlinę. Poprosiłam babkę żeby dała mi Krakowską w kawałku tylko odcięła "dupkę" z końcówki, sama w tym czasie brałam z innej póki śmietanę itp. Kobieta była chyba zbyt zajęta ocenianiem wielkości mojego brzucha (bo duży jak na lipcowe:-p) bo zamiast Krakowskiej dała mi wielki kawał Szynkowej. Zauważyłam dopiero w domu, ale już nie mam jak wrócić się, znowu ubieranie młodego nie wchodzi w grę, będę miała szynkowej na miesiąc chyba :-D Nie wiem jaką cenę mi policzyła, bo na paragonie jest tylko wpis "mięso" ale fakt że przy płaceniu ogarnęło mnie małe zdziwko :surprised:

reklama
Witam po jednodniowej przerwie:-)

Wilsonka
gratuluję córci, coś wyrównuje sie nam równowaga damsko-męska w przyrodzie:-)

Asiu zdrówka no i zapraszam nad morze:-)

jeżeli chodzi o witaminki to nawet je biorąc anemia mi się utrzymuje od 2 miesięcy, a o owocach i warzywach też nie zapominam:-( ale podobno taki urok ciąży, że anemia przypałętuje się często

Do góry