reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2009

reklama
Jestem załamana :-( Byliśmy dziś na szczepieniu, i pani doktor przy badaniu, wykryła jakieś szmery w serduszku Filipka, powiedziala, ze moze to być dziurka w serduszku, która sama zarosnie, dala nam skierowanie do Poradnii Kardiologicznej w Kaliszu, juz sie umówiłam, ale dopiero na 19 pażdziernika, ja nie wytrzymam tak długo chyba, Acha a tam mi powiedzieli, ze mam przyjsc ze zrobiona morfologia i moczem, ojj móje biedne dziecie bedzie znowu kłóte........

MAYLAH będzie dobrze :tak::tak::tak:!!!
a swoja droga skoad sie bior;-)ą te dziurki w seduszku , wiecie??

czesc dziewczyny. Melduje ze zyjemy ale w związku z tym ze poszlam do pracy to iestety na bb juz nie mam tyle czasu:-(
Pogoda fatalna, humor wisielczy... :confused2: uciekam bo Natka mi zaczyna swirowac:confused2:

Jestem załamana :-( Byliśmy dziś na szczepieniu, i pani doktor przy badaniu, wykryła jakieś szmery w serduszku Filipka, powiedziala, ze moze to być dziurka w serduszku, która sama zarosnie, dala nam skierowanie do Poradnii Kardiologicznej w Kaliszu, juz sie umówiłam, ale dopiero na 19 pażdziernika, ja nie wytrzymam tak długo chyba, Acha a tam mi powiedzieli, ze mam przyjsc ze zrobiona morfologia i moczem, ojj móje biedne dziecie bedzie znowu kłóte........

spokojnie!!!!!!! moja starsza córeczka tak samo miała co sie okazało ze to normalne u maluszków, ze to samo zarasta!! będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mes28 u mnie jest identyko, ostatnio kupilam sobie tabl uspakajające, bo czasem zachowuje się jak wariatka :szok:

co do tego "chrapania". to Jaśmina też czasem tak ma, kiedy jej się cofnie troszke pokarmu

Malayah- nie martw się. Takie dziury w serduszku ma każde dziecko nazywa sie to przewód balota czy jakoś tak. U jednych zarasta się szybciej u innych wolniej. A i przy anemii tez ogą wystąpić szmery i z tad pewnie ta morfologia.

a moja mała cos mało przybywa choć często je. Karmie ja piersią...może ze mną coś nie tak i z moim mlekiem?

Z Twoim mlekiem na pewno jeste wszystko OK :-)Jak corcia miesci sie w siatce centylowej to jest ok :-) U mnie Lena ma 2,5msc i dopero 1,3kg na plusie od wagi urodzeniowej. Za malo, ale dramatu nie ma ,bo jest na 3 centylu :-), Lapiemy sie na dolna granice normy :-) Wiem,ze teraz w ciagu 3tyg przybrala tylko 300g. Ja mam wage w domu, bo musze kontrolowac jej wage, no i co jakis czas robic kontrole ile z cyca mleka sciaga :-)

NIE MARTW SIĘ!!! My też dostaliśmy skierowanie, oczywiście jak usłyszałam, że lekarka wysłuchała synowi szmery to się rozpłakałam w gabinecie i nie czekaliśmy na wizytę państwową (termin koniec listopada) tylko pognaliśmy prywatnie do podobno najlepszej kardiolog w 3-mieście, i powiedziała, że szmery słyszy się bardzo często, coś jest z tą dziurą w życiu płodowym (przerwa pomiędzy prawą i lewą komorą przedsionka, która zazwyczaj zamyka się przy porodzie) często zamyka się nawet do drugiego roku życia, więc pewnie wszystko jest ok i to Ci powiedzą na wizycie, i każą skontrolować ok 2 roku życia. Więc spokojnie czekaj na wizytę i nie panikuj!!!

reklama
Witam się rano:-)!
Noc przespana,z dwoma pobutkami na cyca:-)!Za oknem nawet słońce świeci ciekawe jak długo.NO,a starszy synek mi kaszle i na 11.00 wędrujemy do lekarza,leiej dmuchać na zimne.Miał katarek przeszedł mu już się cieszyłam,a za dwa dni kaszel:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Pewnie nic takiego ,ale wole sie upewnic i jakiś syropek przepisze,będe spokojniejsza;-).

MIŁEGO DNIA MAMUSIE ,TATUSIE I DZIDZIUSIE:-D:-D:-D!!!

Do góry