• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

Mammi... Wlasnie, co to za doleczek? Ty wiesz ile kobietek chciałoby mieć trzecie dziecko a nie może sobie na to pozwolić? (bo... brak akceptacji rodziny bądź tatusia, warunki materialne i tysiąć innych czasem absurdalnych powodów). Ja też zawsze chciałam miec trójkę (mam dwójkę rodzeństwa) ale miec nie będę mogla, chyba że noszę pod sercem blixniaki :-)
Ale coś jeszcze wkleję "naukowego" dla Ciebie mammi, dla nas wszystkich :-)
Początki ciąży jest atakiem hormonów (...) Stereotyp radosnej mamusi, pełnej akceptacji dla poczętego dziecka dosyć mocno zakorzenił się w naszym społeczeństwie. Jeżeli nie czujesz zachwytu, z powodu ciąży, nie martw się. Porozmawiaj o tym z zaufaną osobą. I pamiętaj, że u wielu kobiet, które nawet miesiącami planują poczęcie dziecka - kryzys na początku ciąży nie należy do rzadkości !" :-)

reklama
A czy to ważne jak sie odmienia yustynia ;-) (ps. Dwiema rękami, dwoma rekoma- tak czy siak dobrze :-))

A ja czytam sobie o objawach ciąży i własciwie zastanawiam się co jeszcze nas czeka :eek:
Pierwszymi objawami ciąży zauważalnymi przez kobietę są:
• brak miesiączki
• częste oddawanie moczu
• dolegliwości ze strony układu pokarmowego (mdłosci, wzdęcia, zaparcia itp)
• zmiany samopoczucia
• bolesność piersi
• podwyższona temperatura ciała
• przebarwienia skórne
• zawroty głowy i omdlenia
• wrażliwość na zapachy
• powiększenie brzucha
• przyrost masy ciała
• obniżona sprawność intelektualna :szok:

Czesc dziewcynki:-)

Mam dokladnie tak samo.Boje sie potwornie tej grypy, zwlaszcza, ze mam corke w wieku szkolnym, poza tym pracuje w sklepie, w ktorym mam stycznosc z wieloma osobami.Pracuje juz od tygodnia wylacznie w rekawiczkach ale i tak mam stracha.M na dodatek cos mowil przez tel.ze wirus dotarl do Krakowa.
Duzo zdrowka zycze dla Twojej coreczki.:tak:

U mnie samopoczucie dzis po prostu okropne.Od samego rana mdlosci i pobolewania w dole brzucha.Nie poszlam do pracy:no:
Na dodatek watpliwosci i doly mnie dopadly.:-(Wczesniej bardzo chcialam zajsc w ciaze, a teraz obawiam sie jak sobie poradze z trojka.To jednak spora gromadka jak na te czasy.Ludzie pewnie beda sie krzywo patrzec-bo jak jest trojka to pewnie jakas patologia musi byc, albo nieswiadomosc antykoncepcji, albo jeszcze cos innego...
Chyba bedziemy juz rodzina wielodzietna.W sumie zawsze chcialam miec wlasnie trojke, a teraz tak dziwnie sie z tym czuje.:confused2:
Zmykam bo jeszcze pozarazam Was tym moim grobowym humorkiem.
Mammi!Powiem Ci szczerze,że też mi się marzy trójka urwisków :tak: Ja mam teraz obawy,czy z dwójką sobie poradzę :szok: Ale pociesza mnie fakt,iż mogę liczyć na wsparcie męża,już przy Helence bardzo mi pomagał,kąpał,karmił,przewijał nawet najgorsze kupki :-D więc jakoś chyba sobie poradzę :tak: Nie rozumiem dlaczego ludzie w dzisiejszych czasach krzywo patrzą na wielodzietne rodziny,kiedyś wielodzietna rodzinka normą :happy: Moim zdaniem nie świadczy to o żadnej patologii,czy nieświadomości antykoncepcji,dla mnie jest to PIĘKNE,każde dziecko jest darem i cudem i tak masz kochana myśleć :-D Nie zamartwiaj się,głowa do góry!!!Pozdrawiam serdecznie!:-)

emih ,yustynia kochane jestescie.Dziekuje za wsparcie:-)

Pocieszajace jest to, ze moze to faktycznie tylko hormony szaleja i dlatego te dolki.
Ale glupio mi jednak bo wszystkie dziewczyny tak fajnie sie ciesza z ciazy, a ja tu zalamke robie i pewnie wychodze na jakas wyrodna matke:sorry:

Ide z malym na spacerek, bo pogoda dzis wyjatkowo dopisala.Moze na swiezym powietrzu humor mi sie poprawi.;-)

Dziewczyny tutaj w Angli nie spotkalam sie chyba z jedynakami .
Tutaj normalne jest ,ze rodziny sa wielodzietne co mi sie baaardzo podoba .
No i kobiety po 30 spokojnie sobie chodza w ciazy ,a w polsce po 30 to juz jakos patrza dziwnie...

Fajowy wózeczek :tak: Ja też już mam wybrany wózeczek :-D wiem,że to trochę wcześnie,ale co mi tam,kupie dopiero jak urodzę a oczy można nacieszyć ;-) Tylko,że ja kupuję podwójny,wiem,że mała na wiosnę 3 latka skończy,ale nie wyobrażam sobie pchać wózka,a małą trzymać za rękę i iść na zakupy :szok: Mam już upatrzony,taki,że siedzisko dla starszego dziecka można w każdej chwili zdemontować i jest zwykła spacerówka.:tak:

Isabell4891 sorki, ze pominelam Cie w poprzednim poscie, ale dopiero teraz zauwazylam Twoj wpis.Dzieki bardzo za wsparcie.:-)
Macie racje musi byc dobrze- innej opcji nie ma.

reklama
mammi głowa do góry. Każda z nas ma chwile zwątpienia. Ja się cieszę,planowałam ale i tak bywają momenty, że sobie myślę matko ale mi się życie pokręci, ile zmian mnie znowu czeka, nie dam rady, jak z pracą będzie itp.
Mamy też syna, który często choruje (alergik) więc to nam daje nieźle w kość, non stop po lekarzach latamy do tego małe bobo o rany:szok: Ale i tak wiem, że mimo wszystko będzie ok. Że jakoś damy radę, że się ułoży. Wiem, że Mateusz nie może zostać sam. Nas kiedyś zabraknie. Rodzina 3 + 2 to fajna sprawa. Mój mąż ma trójkę rodzeństwa i sobie chwali;-)A ludźmi się nie przejmuj. Niech gadają, jeśli mają taką potrzebę, nic na to nie poradzisz. Liczysz się Ty i Twoja rodzina a nie tam jacyś ludzie. Poprawy nastroju życzę!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry