reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczynki z tego co przeczytałam to temat zwierzat ,ja bardzo chciałam miec goldena retrivera.mieszka obok nas u siostry meza i jest kochaną sunią a mój mały to moze poprostu wszystko z nią zrobic nawet na niej jezdzić,czekam az ją dopuszczą tylko boje sie ze mały moze miec problemy przez siersc,zrobie mu testy i zobaczymy
images

Ostatnia edycja:
reklama
mysza a jakiej wielkosci akwarium chcesz na te pielegnice??? Moj m choruje na paletki, ale mamy tylko 200l wiec to za malo, bo jest niskie.

Pielęgnicom zebra wystarcza małe akwarium, ( ja trzymałam chyba w 50) bo one nie osiągają sporych rozmiarów (chyba, że trafi się tak jak ja parę lat temu na dobrą hodowlę, i moim zeberkom wyrosły piękne garby). Poza tym może być słabo "przystrojone" bo to ryby terytorialne i strasznie rozgrzebują wszystko, co jest w akwarium. Według zasady " ty tu urządzisz":-D
Paletki faktycznie mogą mieć wąskie akwarium ale wysokie. M też je chce, bo wyglądają bardzo okazale, ale mnie nie urzekły. Dla mnie zebry są bardziej charakterne :tak: Po dwa zebry przetrwają w każdych warunkach. Ja im nie grzałam, ani nie świeciłam, bo mi było szkoda prądu. O paletki trzeba dbać....

Przypomniało mi się jeszcze, że M miał swego czasu 150 l. akwarium i w nim UWAGA aż 2 PALETKI :-D , musiał je oddać, bo skubane tak wyrosły, że później już się tylko męczyły ;-)

Ostatnia edycja:
jak dla mnie najkochansze pieski na swiecie to labradory :happy:
mielismy ,a z powodu wyjazdu oddalismy :-(na szczescie rodzinie wiec jestem spokojna ..ale czesto mysle i tesknie :-(

ja mialam akwarium 200l i pielegniece pawiookie w srodku byly piekne ale oddalam bo jak mowi aisim troche trzeba wlozyc pracy zeby bylo piekne niestety a ja jakos ostatnio nie bardzo moge a potem nie bardzo bedzie na to czas niestety chwilowo jestem zdana na kote a potem pieska nie moge sie juz doczekac a tu jeszcze rok :-(

no właśnie, też bardzo bym chciała akwarium, nie wspomnę już o moim M, ale niestety jak dziecko się urodzi zostaniemy na jednej pensji. Dojdzie sporo wydatków, a takie akwarium to też kłopot: filtr, oświetlenie, jakieś witaminy, sam koszt wody ... masakra... A jak będziemy chcieli gdzieś wyjechać, to już w ogóle problem... Teraz wykręci się korki zakręci gaz i dawaj, a potem będę się martwić, czy się coś nie stało, czy akwarium nie pękło... takie są uroki mieszkania w blokach ;-)

ja miałam akwarium i wszystkie rybki podarowane. A to ktoś już nie chciał, a to M mi parę odstąpił, i kilka kupiłam w sklepie - właśnie pielęgnic zebra. I co się okazało. Pielęgnice zebra są bardzo agresywne, ale w moim akwarium rządził glonojad :-D:-D:-D Skubany miał taki charakterek, że godzinami siedziałam i się nabijałam. Potrafił rozbawić, siał istny terror.
Umyłam właśnie lodówkę, wyrzuciłam wszystko co nie nadawało się już do jedzenie i co mi zostało: resztka miodu, słoik dżemu, majonez i światło :-)

własnie wymysliłam sobie ze obetne moje dziecko .mam nadzieje ze jakos bedzie wyglądał chociaz obcinanie włosów znam tylko z tego co nieraz podpatrzyłam a ten se wymyslił jeszcze jakies wzorki na glacy masakra

Cześć lipcóweczki! ;-)

Weźcie nie mówcie mi nic o rybkach...:sorry: Nie no mój Rambo pływa już po morzach i oceanach (kanalizacyjnych).Może skuszę się na kilka neonek.

Tak wpadłam tyko na moment się przywitać i lece się ogarniać i do miasta.

Miłego dnia!:-)

reklama
Ja już po dentku, luzik, fajna babeczka i nic nie bolało:tak:

tiffi taki schowek jest super, bo co po pięknej łazience jak mop na widoku - no niestety u mnie tak zdobi a do tego łazienka po poprzednich włascicielach nie za piękna:-)ale w ganku planuję taki kąt i albo drzwi przesuwne albo fajne sa takie opuszczane jakby rolety . Pochowałabym tam wanienki michy itd. Tak sobie marzę;-)A na górze masz wypasik,nic tylko się rozmnażać dalej:-D

mammi gratuluję zakupu:happy:a co do intymności i studentów to ja też odmówiłam raz, rozumiem 2, muszą się przecież uczyć ale 10-ciu!!!!!!?muszę M uczulić żeby wygoniła jakby co połowe bo ja będę nietomna i będzie mi to zwisać w końcówcejuż tak miałam:-p

kasik udanej wyprawy z psiapsiółką:happy:

ania_pestka pomysł na obid to połowa sukcesu, też właśnie pomysł już mam:tak:

agatha właśnie mówiła mi kumpela jakie kolejki do fryzjera:-)teraz sami tną. I ich
łobuz też szczekliwy strasznie ale głównie u siebie oczywiście:tak:

louise i plus sznaucerka że jak agatha mówi nie linieje;-)zdjęcia wstawie wieczorem bo zapomniałam że mam Emi kompka a nasz zabrał M a tam są zdjęcia właśnie.

madzik będzie wszystko dobrze zobaczysz;-)

arlecia trzymam kciuki na wizycie. Ciekawe czy przybędzie kolajna Nadinka czy chłopaczek:tak:

aisim to ja wyjatek potwierdzajacy regułę bo mnie w pierwszej nie bolał brzunio tak jak teraz ale to pewnie ze starości mi się zastało wszystko:-D

ashika ja mam berneńczyka, chyba pisałam kiedyś nawet, mieszka u eksia bo tam się wychował na podwórku mieszkając a ja jakiś czas mieszkałam w bloku więc nie mogłam go zabrać. Zresztą myślę przywiązany też jest do eksia i domu. Ale jak pisałam bywa u nas na wakacje:-)no i eks planuje dom sprzedać więc jakby co Gaspi zamieszka u mnie.Powiem Ci masa kochanego futrzaka:tak:ale uparty przekorny i psotny, za to do dzieci cukierek:tak:

mysza miałam zebry, uwielbiałam obserwować jak dbają o potomstwo :tak:marzy mi się znów akwarium ale czasu brak:-(wogóle to rodzice mi nigdy na psa nie pozwolili więc miałam:kota, króliki - także zwyczajne:-D, swinki morskie, chomiki,myszy i szczurki bo uwielbiam zwierzaki:-)

dzamena goldenki są kochane i nie maja nic agresji w sobie - dlatego my nie możemy mieć bo by nam na plac z radością i złodzieja wpuścił:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry